• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Woksalade met oosterse kipsspies & wok komkommer

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

In ons kookboek ‘Meat the Family’ vind je het recept van deze heerlijke kipspiesjes! Wij delen het hier met je. De kipspiesjes eet je met een woksalade.

Deze woksalade maken we met rijst, paksoi een eigengemaakt snelle dressing en een ‘wok komkommer’. Bij de groenteboerderij in Pijnacker zagen we deze stekelachtige komkommer. De wok komkommer is een stevigere smaakvolle komkommer, perfect om te roerbakken.

Je kan de salade zowel koud als (lauw)warm serveren. Steek de BBQ alvast aan, of bak de kipspiesjes in de pan!

Pastasalade met asperges & varkenshaas

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Er liggen weer volop asperges in de winkel. Er zijn verschillende manieren om dit 'witte goud' te bereiden. Voor dit recept hebben wij de asperges sousvide gegaard. Sous-vide komt van uit het Frans, ‘onder vacuüm’. Sous-vide is in een (vacuüm) zak koken in een waterbad. Dit klinkt spannend, niet waar? Sommige nieuwe ovens hebben ook een sous- vide functie en zijn er ook sous-vide sticks te koop. Ons sous-vide waterbad is een onmisbaar element in onze keuken. Wij zijn gek op sous-vide koken. In de horeca wordt er veel sous vide gekookt. Sous vide koken brengt een mooie garing aan je product. In ons kookboek vind je meer informatie over sousvide koken en lekkere recepten.

Uiteraard kan je de asperges ook op de klassieke manier bereiden, blancheren in kokend water. Wij hebben de asperges, na het blancheren of sous vide garen, op de BBQ gegrild voor die lekkere BBQ smaak. Je kan ervoor kiezen om de asperges van tevoren te bereiden en later te grillen, dan hoef je niet alles last minute te bereiden. De varkenshaas kan je in de pan bakken, in de oven bereiden of ook sous vide garen. Daar heb je ze weer, sous vide wat... horen we je denken ;-) Wij hebben de varkenshaas sous vide gegaard op 55 graden, 90 minuten met peper, zout en een takje rozemarijn. 

Deze pastasalade kan je koud, lauwwarm of warm serveren. De dressing doe je er als laatste door. Snij de varkenshaas over de pastasalade en dan genieten! 

De pastasalade kan je ook maken met (gedroogde) Spaanse serranoham of lamshaas

Vitello met truffel tonijndressing

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

We kennen vast allemaal het gerecht 'Vitello tonato', een heerlijk Italiaans gerecht. Vitello is Italiaans voor kalfsvlees en tonnato betekent tonijndressing. We maken geen klassieke tonijndressing, maar net even anders. We gebruiken kwark, voor de healthy variant van deze tonijndressing. We voegen een klein beetje truffeltapenade toe, zodat je nooit meer een andere dressing wilt maken. 

Dit recept kan je gebruiken als voorgerecht, lunchgerecht of serveren tijdens de brunch of borrel. De dressing kan je ook een paar uur van tevoren maken of een dag van tevoren. Door de dressing van te voren te maken, wordt deze nog lekkerder. Dit recept staat zo op tafel. Nodig je gasten alvast maar uit voor de Paasbrunch of diner!

In onze winkel maken we de vitello van gebraden kalfsfricandeau. Een heerlijk mooi, mager stukje kalfsvlees. We snijden de vitello op de snijmachine, zodat je mooie dunne plakjes hebt. 

Pizza van groenten met salami sopressa veneta

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Zelf pizza maken vinden wij altijd een feestje! Natuurlijk is pizza bestellen veel sneller, zelf maken is veel lekkerder. Voor ons is de keuze dan snel gemaakt. Eerder maakten we een pizzabodem van meel, dat was een populair recept, hierover kregen wij veel leuke berichtjes. In dit recept maken we een bodem van groenten en boekweitmeel. Het boekweitmeel maakt de pizza direct glutenvrij. Je kan verschillende soorten groenten gebruiken voor dit recept, wij hebben de pizzabodem getest met pompoen, bloemkool en met broccoli. Alle drie aanraders! 

Met de pizzatoppings kan je ook alle kanten op. Voor de pizza blijft salami Sopressa Veneta onze favoriet. Dit is een heerlijke salami uit Italië. Salami is van oorsprong een Italiaanse worstsoort. Deze salami wordt gemaakt van een mengsel van varkensvlees, vleugje knoflook en zout. De salami is 'lucht gedroogd', dat zijn de lekkerste salami's. 

Als variatie kan je de pizza ook beleggen met kip of (rauwe) ham. Je kan de pizza in de oven of op de BBQ bereiden. Eet smakelijk! 

Patatje stoofvlees

Bereidingstijd: 90 minuten en langer

Patatjes stoofvlees, the best of both worlds! Met een goed basis stoofrecept kan je alle kanten op. Wij stoven dit keer met bruin bier. Kies je favoriet aan ‘draadjesvlees’. Gebruik je riblappen of liever sucadelappen? Dan kan je bij ons ook nog de keuze maken tussen vlees van eigen vee of het Black Angus rund. Je leest er van alles over bij ons in de webshop en we vertellen je er graag over bij ons in de winkel.

In ons kookboek ‘Meat the Family’, staan recepten als ‘Lasagne met stoofvlees’ of een ‘Broodje stoofvlees’. Wat je ook echt naar stoof-heaven brengt is dit recept: Patatje Stoofvlees. De krokante bite van de friet, afgetopt met stoofvlees uit eigen keuken… we don’t need to say more…

Van stoofvlees moet je altijd teveel maken. Je bent er lang mee bezig en als je dan toch met stoofvlees aan de slag gaat, vries dan bakjes in voor dit soort te lekkere recepten. Handig voor een dag als je niet zo veel tijd hebt en toch wilt genieten en hoge ogen wilt gooien aan tafel.

In dit recept maken wij gebruik van een snelkookpan, het gerecht is dan binnen 35-40 minuten klaar, heel handig als je niet zoveel tijd hebt. Ideaal! Je stooft veel vaker, is veel duurzamer en net zo lekker, misschien wel lekkerder met al deze voordelen.