• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • échte winkel in Voorschoten
  • gratis thuisbezorgd vanaf €75
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • échte winkel in Voorschoten
  • gratis thuisbezorgd vanaf €75
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Lasagne met pancetta & doperwtenpesto

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een lasagne met pancetta uit Italië en een doperwtenpesto, uit eigen keuken. Een lasagne met een verrassende twist. Het is even werk, maar het is het dubbel en dwars waard! We gebruiken in de lasagne rundergehakt van onze eigen koeien. Lekker mager gehakt zonder toevoegingen, dat vinden wij namelijk niet nodig. Voor een lekkere Italiaanse twist voegen we pancetta toe. Pancetta wordt gemaakt van de buik van het Italiaanse varken. De buik van het varken wordt uitgebeend en vervolgens gekruid met onder andere peper, zout, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en vervolgens wordt de Pancetta gerijpt in Italiaans klimaat. Dit zorgt voor een heerlijke smaak in de lasagne. 

De doperwtenpesto geeft een verrassende draai aan de lasagne. In deze lasagne zit wel zo'n 300 gram groenten per persoon verstopt, een lekkere, maar ook hele gezonde lasagne. De lasagne kan je met gemak 1 dag van tevoren maken, of de ochtend voordat je gasten aan tafel schuiven. 

Auberginestoof met linzen & lamsgehakt

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een stoofpot klinkt altijd als een recept met een lange bereidingstijd. Dit is een recept voor een snelle stoofpot, binnen 25 minuten heb je een heerlijke stoofpot op tafel staan, welke ook nog eens super gezond is. In de stoofpot gebruiken we lamsgehakt. Ons lamsgehakt komt van eigen vee en heeft een fijne, subtiele smaak. We gebruiken linzen en aubergine in het recept. Beide super gezond. Linzen en aubergine bevat veel vezel, vitamines en mineralen. 

Ben je niet zo'n fan van lamsgehakt? Je kan het recept ook maken met kalfs- of rundergehakt. Wij hebben dit gerecht in de snelkookpan gemaakt. De bereidingstijd van de snelkookpan is 1/4 van de normale kooktijd. Deze gezonde stoofpot was dan ook super snel klaar. Je kan de stoofpot ook in een 'gewone' braadpan maken. De stoofpot is heerlijk om 1 of 2 dagen van te voren klaar te maken. 

Healthy broodbeleg

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Kipfilet en rookvlees saai op je brood? Wel nee. In onze winkel horen wij vaak van sporters of 'lijners', dat kipfilet en rookvlees saai is op brood. Maak een feestje van je belegde boterham of cracker. Ok, alleen een plakje kipfilet of rookvlees is wat saai, wat als je nu onder die kipfilet een beetje doperwtenpesto, hüttenkäse smeert of wat hummus?

We krijgen met z'n allen te weinig groenten binnen. Door de groenten te verwerken in een spread zoals de doperwtenpesto of de hummus, krijg je gelijk al wat groenten binnen en dus vitamine en mineralen. Kikkererwten bijvoorbeeld zijn super gezond, met de basis van dit hummus recept kan je eindeloos variëren. De hummus is ook lekker met bietjes of pompoen. Deze spreads combineren wij met twee van ons favoriete beleg: kiprollade en rookvlees uit eigen keuken. Deze twee beleg soorten zijn tevens 'Goud bekroond' in de internationale vakwedstrijden. 

Wij zijn de keuken ingedoken, zodat je de januari maand goed kan beginnen! Lekker healthy en toch genieten. 

Gevulde pompoen met kipgehakt

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

In dit recept vullen pompoen met kipgehakt, linzen, feta en spinazie. Een lekker en healthy recept met mager kipgehakt. Wij gebruiken een flespompoen. De schil van een flespompoen kan je opeten. Wist je dat pompoen super gezond is, rijk aan vezels, vol met antioxidanten en zorgt voor een mooie huid? Genoeg redenen om met dit recept aan de slag te gaan :-)

We combineren de pompoen met spinazie en linzen. We gebruiken een blikje bio linzen, lekker en makkelijk. Het kipgehakt kan je kant en klaar kopen. Je kan het kipgehakt ook zelf maken van kipdijvlees. In de keukenmachine maal je 2 x 30 seconde de kippendij. Wij gebruiken kippendij, omdat deze lekker mals blijven. 

Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De kippen zijn van het Tante Door ras. De kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat proef je! 

 

Om deze video of embedded content te zien, moet je cookies accepteren.

Pas je cookievoorkeuren aan

 

Kalfswangen met venkel & balsamico

Bereidingstijd: 90 minuten en langer

Heb je al een idee wat je gaat serveren tijdens het kerstdiner? In ons nieuwste recept zijn we aan de slag gegaan met kalfswangen. Net als varkenswangen zijn kalfswangen 'werkvlees'. Vlees wat dus veel gewerkt heeft. Het is mooi dooraderd, maar niet te vet. Kalfswangen zijn zacht en heel fijn van structuur. Een 'low & slow' bereiding is dan ook aan te raden. Je kan de kalfswangen op de BBQ, in de oven, in de pan of in de snelkookpan bereiden. 

In dit recept gebruiken we verschillende groenten, zoals venkel, peen en wortelen. We voegen als smaakmakers oregano en balsamico azijn toe. De oregano en balsamico azijn zorgen voor een heerlijke smaakexplosie. 

Dit gerecht kan je 1-2 dagen van te voren maken, dan trekken de smaken lekker door de hele stoofpot. Het wordt een feestje tijdens het kerstdiner!