• Vragen? Bel 071 561 59 40

Lamsrack met kruidenkorst

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Pasen staat voor de deur, dus wil je een lekker diner op tafel zetten! We hebben een Lamsrack gemaakt, van Lamsvlees van ons eigen vee. De herkomst van ons vlees is voor ons erg belangrijk. Ga voor kwaliteit, kies bewust en proef het verschil!

Lees meer...

Truffelpasta met entrecote

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Truffelliefhebbers opgelet! Speciaal voor de komende Paasdagen, of voor elke andere zon- of feestdag, hebben we een super lekkere pasta gemaakt. Voor deze pasta gebruiken we tagliatelle als pasta, verse groenten, truffeltapenade en entrecote. Je gasten blijven opscheppen.

Lees meer...

Stracotto (stoofvlees) met pasta a la Jamie

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Wij zijn gek op stoofpotjes maken! Van een hele leuke klant (we hebben alleen maar leuke klanten ;-)), kregen wij dit lekkere recept. Het recept heet Stracotto – langzaam gegaarde rundvleesragu (Jamie Oliver). Het recept komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Het is echt een aanrader, daarom delen wij het recept met je. Omdat slagers altijd eigenwijs zijn, hebben we het recept hier en daar een klein beetje aangepast, zodat het net iets makkelijker voor je is. 

Gebruik onze Riblappen van eigen vee voor dit gerecht, kies bewust en proef het verschil!
Deze stracotto (rundvlees ragu/pastasaus) is het lekkerst, als je deze 1 a 2 dagen van te voren maakt, dan zitten de smaken er nog lekkerder in! 

Ingredienten voor 4-5 personen:

  • 1 kg Riblappen (kies voor onze Riblappen van eigen vee)
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 venkel 
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ bos rozemarijn
  • ½ bos salie
  • 2 el bloem
  • 200 ml rode wijn
  • Klein blikje tomatenpuree 
  • 800 ml bouillon (groentebouillon)
  • Volkoren pasta naar keuze
  • peper/zout
  • roomboter/olijfolie

Bereiding

  1. Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. We werken in dit recept met 1 pan.
  2. Laat de riblappen door de slager in blokjes snijden of snij zelf de riblappen.
  3. Haal het vlees ruim 1 uur van te voren uit de koelkast.
  4. Bind met keukentouw de rozemarijn en salie bij elkaar.
  5. Snij de ui, knoflook, winterpeen, bleekselderij en de venkel in kleine blokjes.
  6. Peper en zout het vlees voldoende.
  7. Doe de roomboter of olie in de pan en bak het vlees in 3-en bruin, ongeveer 5 minuten per porties. Bewaar het vlees apart.
  8. Bak in dezelfde pan de groenten: begin met ui en knoflook, voeg na 2 minuten de winterpeen, venkel en bleekselderij toe. Voeg naar smaak peper en zout toe, laat het geheel nog ongeveer 10 minuten zachtjes gaan. Blijf roeren in de pan!
  9. Voeg de tomatenpuree toe en roer het tot één geheel
  10. Voeg na 2 minuten de bloem toe en bak 1 minuut.
  11. Voeg vervolgens de wijn en de groentebouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Het vlees moet net onder staan, voeg zo nodig wat bouillon toe.
  12. Doe het vlees bij de groenten terug in de pan.
  13. Voeg de rozemarijn en salie toe.
  14. Zorg dat de pan op de kleinste pit staan en af en toe een ‘blubje’ geeft.
  15. De stoofpot moet 2,5 uur tot 3 uur op laag vuur op staan. bij gebruik van een snelkookpan is de ragu binnen 45 minuten klaar.
  16. Kook de volkoren pasta naar keuze en bestrooi op het gerecht eventueel Parmezaanse kaas.
  17. Eet smakelijk!

Salade van Witlof, peer en pancetta

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

Een salade met witlof, peer en Italiaanse pancetta. Wist je dat witlof echt super gezond is? Je kan het warm en koud eten. De dressing van deze salade is gemaakt met Griekse yoghurt. Als we gezond gaan, dan maar all the way! 

Lees meer...

Lasagne met lekker veel groenten

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Heb jij ook goede voornemens, gezond eten, afvallen of gewoon lekker gezond blijven eten? Dan is ons nieuwste recept echt iets voor jou! Een lasagne met heel veel lekkere groenten, zoals spinazie, courgette en drie soorten tomaten. Wij hebben deze lasagne gemaakt met gehakt van het Black Angus rund, super simpel, je gebruikt 2 Black Angus Burgers bij ons uit de winkel, deze zijn namelijk al lekker gekruid. Kom maar op met die goede voornemens!

Ingredienten voor 3-4 personen:

  • 2 Black Angus Burgers
  • 300 gram spinazie
  • 1 courgette
  • 400 gram gepelde tomaten (Bio)
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 200 gram cherry tomaten
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 8-10 verse lasagne vellen
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • Basilicum ter garnering 
  • Handje pijnboompitten gebakken
  • 6-8 takjes tijm
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Bereiding

  1. Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Snij de ui, courgette en tomaat in kleine blokjes en laat de bollen buffel mozzarella uitlekken. Houd wat plakjes courgette apart voor de bovenkant van de lasagne. 
  3. Fruit 2 minuten de ui in olijfolie, voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Voeg de courgette en de 2 Black Angus Burgers toe voor nogmaals 4-5 minuten. 
  5. Voeg de tomaten, de gepelde tomaten, de Italiaanse kruiden en de takjes tijm toe en laat het geheel 20-25 minuten zachtjes pruttelen. Als de saus na 20-25 minuten nog wat vochtig is, laat het geheel zonder deksel dan nog even gaan, zodat je een lekker dikke saus hebt, niet waterig! 
  6. Voeg na 20-25 minuten de spinazie toe en laat het slinken. 
  7. Begin met het opbouwen van de lasagne met een schep saus en vervolgens de verse lasagne bladen.
  8. Verdeel vervolgens 1 bol mozzarella in plakjes gesneden en een handje Parmezaanse kaas over de lasagne bladen en bouw de lasagne verder op, schep saus, lasagne bladen, schep saus, lasagne bladen etc
    Eindig met de saus!
  9. Snij de cherry tomaatjes door de helft en verdeel over de bovenkant van de lasagne, samen met de plakjes courgette.
  10. Verdeel vervolgens de plakjes mozzarella en weer een handje Parmezaanse kaas over de bovenkant van de lasagne.
  11. Doe de lasagne 20-25 minuten in de oven.
  12. Garneer de lasagne met basilicumblaadjes en pijnboompitten.
  13. Eet smakelijk! 
Slagerij
Winkel
Workshops
Workshops
Recepten
Recepten
Webshop
Webshop
Winkelwagen
Winkelwagen
0