• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Caeser salade met gegrilde kip a la van Eijk

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Vis in een recept van een slagersfamilie? Aad is katholiek van huis uit en op de boerderij aten ze één keer per week vis. Onze ouders hebben de visdag er thuis nooit doorheen gekregen, we waren eenmaal van jongs af aan al gek op vlees. Deze heerlijk Caesar salade eten we wel met ansjovis, een klein beetje dan. In de dressing van een Caesar salade hoort ansjovis, zo eigenwijs als slagers zijn, hebben we wel onze eigen draai aan dit gerecht gegeven.

Dit recept werd net niet geselecteerd voor ons kookboek, omdat we te veel lekkere recepten geselecteerd hadden. Daarom delen we het nu met je! Heerlijk gegrilde kippendijen, gedroogde Spaanse rauwe ham uit de oven, een gepocheerd eitje (of gekookt) met een lekkere romige dressing maken deze salade tot een feestje op je bord!

Ossenstaart met feta & waterkers

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Ossenstaart, de naam zegt het eigenlijk al. De ossenstaart wappert de hele dag in de lucht, het is dus echt werkvlees en vraagt dus om een goede en lange bereiding. In dit recept nemen we je stap voor stap mee naar een heerlijke stoof van ossenstaart. Wij stoven de ossenstaart in een snelkookpan. Het gerecht is in de snelkookpan binnen 45-50 minuten klaar, heel handig als je niet zoveel tijd hebt! Dus geen excuses meer, dat stoven te lang duurt :-)

Ossenstaart is vol van smaak, we gebruiken in dit gerecht runderbouillon wat we van runderbotten hebben getrokken. Dit geeft de stoof een extra lekkere smaak. Het recept voor deze runderbouillon vind je in ons kookboek

We maken de ossenstaartstoof minimaal 1 dag van tevoren klaar, dat is aan te raden bij stoofvlees. Zo trekken alle smaken door de hele stoofpot. We serveren de stoofpot van ossenstaart op mini tortilla's. Je kan ook kiezen voor wraps of kleine taco's. De tortilla's garneren wij met fetakaas en waterkers. 

Dit gerecht is heerlijk als lunch, tussengerecht of als hoofdgerecht. Je gasten zullen versteld staan!

Stoofpot van hert met koffie & croutons van peperkoek

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Dat wij dol zijn op stoven, gaan we niet meer zeggen. In ons kookboek ‘Meat the Family hebben we een heel hoofdstuk met lekkere stoofgerechten. We willen af van het imago dat stoven alleen voor opa’s en oma’s is. Het is zo lekker!

Deze donkere dagen voor de feestmaand, lenen zich uitstekend voor een stoofpot. We’re going wild. We gaan in dit recept namelijk aan de slag met hertenstoofvlees. Dit is een heerlijk gerecht wat je jouw gasten kan serveren tijdens de feestdagen. We maken de stoofpot van hert net even anders dan anders, namelijk met koffie en croutons van peperkoek. Deze croutons maak je in de oven. Uiteraard zitten er extra vitamines in de stoofpot, we gebruiken pompoen en pastinaak.
Dit is een stoofgerecht wat je 1 dag van tevoren zou willen bereiden, de smaken trekken er dan nog beter in. De finishing touch doe je op de avond zelf.

Bestel je hertenstoofvlees online in de webshop of bij ons in de winkel en ga genieten! Dit is het wachten waard.

Hartige wafels met carpaccio & truffel

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

Een hartige wafel met carpaccio, that's sounds like food-heaven! Wij brunchen dit jaar met de feestdagen. Dit jaar maakt Carla deze hartige wafel met carpaccio en wij delen het recept met jou. Bij ons ervaar je de smaak van carpaccio zoals het hoort. Wij zijn super kieskeurig wat betreft carpaccio. Dat moet puur vlees zijn. Carpaccio snijden wij van ons eigen rundvlees. Onze runderen krijgen gras te eten en hebben een goed leven gehad. 

De wafel is een hartige variant, lekker en gezond! We maken de wafel van boekweitmeel, dan is de wafel ook glutenvrij. In het wafelbeslag doen we heerlijke ingrediënten zoals rucola, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes. Dit geeft een unieke smaakbeleving samen met de carpaccio en de eigengemaakte truffeldressing. 

Heb je geen wafelijzer? Geen nood, gebruik je tosti apparaat of maak van het beslag mini pannenkoekjes in de koekenpan.

Kippenvleugels met zoete aardappels frietjes

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

Kippenvleugels serveren we bij de borrel, tijdens de lunch of bij de avondmaaltijd. In dit recept maken we de rub (kruidenmengsel) zelf, we bereiden de kippenvleugels op de bbq. Je kan de kippenvleugels ook in de oven/grill bereiden. Wanneer je met de bbq aan de slag gaat, gebruiken we twee zones; 'Low & slow' en 'Hot & fast'. We roken de kippenvleugels eerst een half uur indirect, 'Low & slow'. Na dit half uur grillen we de kippenvleugels 'Hot & fast' direct boven de kolen. Wij gebruiken een handje appelrookhout en een handje rookhout peer. Een lekkere fruitige combinatie voor deze kippenvleugels. Kluiven maar! 

De frietjes maken we van zoete aardappel. Zoete aardappel is een heerlijke en gezonde groentesoort. We grillen de zoete aartdappel frietjes op de bbq, in de oven kan natuurlijk ook. Als de bbq of oven toch aanstaat, kan je ook nog wat extra gegrilde groenten maken. Dan heb je direct een lekkere maaltijd.  

Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De kippen zijn van het Tante Door ras. De kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat proef je!