• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Zo bak je de perfecte steak!

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

Hoe bak je de perfecte steak? Een steak is een verzamelnaam voor verschillende soorten rundvlees. Te denken valt aan biefstuk, entrecote, ribeye, ossenhaas, kogelbiefstuk, tournedos, bavette of baksucade.

Wij gaan het je uitgebreid vertellen, hoe je de perfecte steak bakt. Kies allereerst jouw favoriete steak, je kan kiezen voor een heerlijke zachte biefstuk, of ga je voor iets meer structuur en kies je een stukje bavette? Wij adviseren je graag in de winkel, welke steak het beste bij jou past.

Asperge plaattaart met Parmaham

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Het voorjaar kondigt zich aan, één van de lekkerste groenten uit dit seizoen zijn de asperges. Wij brunchen tijdens de Paasdagen met een tafel vol lekkers. Deze Asperge plaattaart met Parmaham mag niet ontbreken. Het is een heel eenvoudig recept. Wij gebruiken het deeg voor een Flammkuchen. Een iets meer healthy variant dan een quiche gemaakt van bladerdeeg, maar kies vooral zelf je deeg :-)

Je kan groene en witte asperges gebruiken, wanneer je aspergetips gebruikt hoef je deze niet voor te koken. Als je de 'gewone' witte en groene asperges gebruikt, kan je ze het beste even kort blancheren/koken. 

In deze Asperge plaattaart gebruiken we Parmaham uit Italië. Onze Parmaham wordt bereid met enkel zeezout en bevat geen conserveringsmiddelen of additieven. Deze Italiaanse parmaham wordt minimaal 12 tot 15 maanden gedroogd in de Italiaanse bergen. Een echte Parmaham proef je direct, heerlijk zacht en smaakvol.

Ga aan de slag en laat je gasten genieten!

Groentenstoofpot met feta & worstjes

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Dit recept bevat boordevol groenten en de lekkerste worstjes. Deze groentenstoof kan je maken met varkens- of runderworstjes. Wij hebben gekozen voor varkensworstjes. Wij zijn dol op saucijsjes, deze varkensworstjes, ook wel 'verse worst' genoemd, maken we van onze Duroc varkens. Ons varkensvlees is van het ras Duroc d'Olives en is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. We maken onze verse worst zelf in onze eigen slagerij. De verse worst kruiden we licht met een kruidenmengsel zonder allergenen. Het is een worstje van een hoge kwaliteit, wat je terug proeft in deze stoofpot!

Zoete aardappel, pompoen, pastinaak en wortel, dat zijn de groenten in dit gerecht. We geven het recept wat pit door een rode peper en 5-spices kruiden. 5-spices is een Chinees kruidenmengsel, wat erg lekker is. De ingrediënten zijn; peper, venkelzaad, steranijs, kaneel en kruidnagel.
We gebruiken bouillon uit eigen keuken. Een goed recept voor bouillon, vind je in ons kookboek ‘Meat the Family’. We toppen het gerecht af met feta kaas!

Gestoofde runderwangen met pastinaakstamppot

Bereidingstijd: 90 minuten en langer

Wil je een bijzonder gerecht maken? Wij zijn aan de slag gegaan met runderwangen. In één woord: genieten! Runderwangen zijn heerlijk vol van smaak. Net als varkens- en kalfswangen zijn runderwangen 'werkvlees'. Vlees wat dus veel gewerkt heeft. Het is mooi dooraderd, maar niet te vet. Een 'low & slow' bereiding is dan ook aan te raden. Je kan de runderwangen op de BBQ, in de oven, in de pan of in de snelkookpan bereiden.

Wij gebruiken smaakmakers als rozemarijn, tijm en gedroogde kruiden zoals komijn en gerookte paprikapoeder. Wij voegen onze eigen gemaakt bouillon toe. Neem de tijd voor dit gerecht, het duurt 4 tot 5 uur, voordat het vlees zacht is. De wang blijft één geheel en kan je in mooie stukjes snijden en verdelen. We maken naast de runderwangen een stamppotje van pastinaak en knolselderij met paddenstoelen en asperges. 

Dit gerecht kan je 1-2 dagen van tevoren maken, dan trekken de smaken lekker door de hele stoofpot. Het wordt een feestje op je bord!

Thaise curry met kip

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een topper uit ons kookboek: Thaise curry op zijn Hollands. Onze broer Ronald vertrok in 2017 op wereldreis. Hij kwam alleen nog terug voor ‘vakantie’. Nu een aantal jaren later heeft hij zijn geluk gevonden in Thailand. Wekelijks krijgen we foto’s van Thaise recepten doorgestuurd met de tekst ‘Dit moet je echt maken’. Als wij op onze beurt de foto’s doorsturen van onze ‘Thaise’ recepten, gniffelen Ronald zijn Thaise vrienden. Zo veel groenten in een curry hebben ze nog nooit gezien, maar hè… we zijn niet voor niets eigenwijze Hollanders.