• Vragen? Bel 071 561 59 40

Lasagne met lekker veel groenten

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Heb jij ook goede voornemens, gezond eten, afvallen of gewoon lekker gezond blijven eten? Dan is ons nieuwste recept echt iets voor jou! Een lasagne met heel veel lekkere groenten, zoals spinazie, courgette en drie soorten tomaten. Wij hebben deze lasagne gemaakt met gehakt van het Black Angus rund, super simpel, je gebruikt 2 Black Angus Burgers bij ons uit de winkel, deze zijn namelijk al lekker gekruid. Kom maar op met die goede voornemens!

Ingredienten voor 3-4 personen:

  • 2 Black Angus Burgers
  • 300 gram spinazie
  • 1 courgette
  • 400 gram gepelde tomaten (Bio)
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 200 gram cherry tomaten
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 8-10 verse lasagne vellen
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • Basilicum ter garnering 
  • Handje pijnboompitten gebakken
  • 6-8 takjes tijm
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Bereiding

  1. Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Snij de ui, courgette en tomaat in kleine blokjes en laat de bollen buffel mozzarella uitlekken. Houd wat plakjes courgette apart voor de bovenkant van de lasagne. 
  3. Fruit 2 minuten de ui in olijfolie, voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Voeg de courgette en de 2 Black Angus Burgers toe voor nogmaals 4-5 minuten. 
  5. Voeg de tomaten, de gepelde tomaten, de Italiaanse kruiden en de takjes tijm toe en laat het geheel 20-25 minuten zachtjes pruttelen. Als de saus na 20-25 minuten nog wat vochtig is, laat het geheel zonder deksel dan nog even gaan, zodat je een lekker dikke saus hebt, niet waterig! 
  6. Voeg na 20-25 minuten de spinazie toe en laat het slinken. 
  7. Begin met het opbouwen van de lasagne met een schep saus en vervolgens de verse lasagne bladen.
  8. Verdeel vervolgens 1 bol mozzarella in plakjes gesneden en een handje Parmezaanse kaas over de lasagne bladen en bouw de lasagne verder op, schep saus, lasagne bladen, schep saus, lasagne bladen etc
    Eindig met de saus!
  9. Snij de cherry tomaatjes door de helft en verdeel over de bovenkant van de lasagne, samen met de plakjes courgette.
  10. Verdeel vervolgens de plakjes mozzarella en weer een handje Parmezaanse kaas over de bovenkant van de lasagne.
  11. Doe de lasagne 20-25 minuten in de oven.
  12. Garneer de lasagne met basilicumblaadjes en pijnboompitten.
  13. Eet smakelijk! 

Carpaccio van Hert

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Deze Carpaccio van Hert wordt heerlijk als je deze 10 minuten op de BBQ rookt, het is echt een waanzinnige smaaksensatie! Als je niet in de gelegenheid bent om te roken, kan je de Hertenbiefstuk ook gewoon in de pan bakken.

Lees meer...

Wild stoofpot

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

De December maand is voor ons echt 'the most wonderful time of the year', wild, stoofpotten, gezellig met z'n allen aan tafel, echt genieten! We hebben een recept gemaakt voor deze heerlijke feestmaand; een stoofpot van Wild. 

Lees meer...

Parelhoenfilet met risotto

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Risotto is voor ons één van onze lievelingsgerechten, het is tegelijkertijd ook lekker en feestelijk! Deze risotto met Parelhoenfilet is dan ook heel erg geschikt voor tijdens een etentje met vrienden, of voor tijdens de feestdagen.

Lees meer...

Wellington van Hert

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

De ultieme kerst klassieker 'Beef Wellington' heb je vast wel eens gegeten of zelf gemaakt. We maakten van ons recept een variant; een Wellington van Hert. 

Lees meer...
Slagerij
Winkel
Workshops
Workshops
Recepten
Recepten
Webshop
Webshop
Winkelwagen
Winkelwagen
0