• Vragen? Bel 071 561 59 40

Plaattaart boerenkool met verse worst

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een lekkere snelle hap na een drukke dag met vele groenten en een heerlijk vers worstje. Dat klinkt goed, al zeggen we het zelf!

Wij maken onze eigen verse worst in onze slagerij. Het is een heel lekker worstje, we gebruiken daarvoor het beste varkensvlees en een heerlijk kruidenmengsel. In dit recept hebben we gekozen voor varkens verse worstjes, deze drogen niet uit in de oven, want deze heerlijke plaattaart gaat een half uur in de oven en dan genieten maar! 

slagerij van eijk plaattaart boerenkool verseworst

Ingredienten voor 2-3 personen:

  • 2 varkens verse worst
  • 150 gram verse boerenkool
  • 1 rol bladerdeeg of plakjes
  • 100 gram creme fraiche
  • 1 rode ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij de kastanjechampignons in plakjes en de rode ui in dunne ringen.
  4. Rol het bladerdeeg uit op het rooster met bakpapier onder het bladerdeeg.
  5. Smeer met de bolle kant van een lepel de creme fraiche ge-lijkmatig over het bladerdeeg.
  6. Verdeel de boerenkool, rode ui en kastanjechampignons over het bladerdeeg.
  7. Haal het velletje van de worst af, door het over de lengte door in te snijden.
  8. Snij de worst vervolgens in plakjes en verdeel de worst over de plaattaart.
  9. Bestrooi vervolgens de Parmezaanse kaas, peper en zout over de plaattaart.
  10. Bak de plaattaart 30 minuten in de oven af. Wanneer de bovenkant bruiner wordt en het bladerdeeg nog niet gaar zit, zet je oven dan op ‘onderwarmte’.
  11. De plaattaart als lunch of als diner serveren!
  12. Eet smakelijk. 

Buikspek van de BBQ

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

In dit recept maken we buikspek van de BBQ, je marineert het buikspek in een marinade welke je zelf maakt. Het wachten wordt beloond! De heerlijke rooksmaak komt van het rookhout welke je toevoegt aan de BBQ. Uiteraard kan je het buikspek ook in de oven maken. 

Wij gebruiken buikspek van het Duroc varken, een varken wat een goed leven heeft gehad. Het vlees is heerlijk puur van smaak, proef het verschil!

slagerij van eijk buikspek

Ingredienten voor 3-4 personen:

  • 700 gram Buikspek van het Duroc varken (zonder zwoerd)
  • 3 tl verse gember geraspt
  • 4 el sojasaus
  • 3 el mosterd
  • 2 el bruine suiker
  • Sap van 1 citroen + 1 tl rasp (bio)
  • 1 tl chili poeder of chipotle flakes
  • 1 tl 5 spices kruiden
  • 2 tl honing
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • Peper en zout,
  • Handje (appel) rookhout

Bereiding

  1. Let op: marineer het buikspek 24 uur van te voren!
  2. Was je handen, zorg voor een schone werkbank en keukengereedschap.
  3. Snij (of vraag de slager) de platte kant van het buikspek kruislings in, zodat er ruitjes ontstaan. Hierdoor kan de marinade er beter intrekken.
  4. Begin 24 uur van te voren. Maak de marinade, doe alle ingrediënten in een kommetje en mix totdat het een lekkere kleverige pasta geworden is. Smeer het buikspek in en zet voor tenminste 24 uur terug in de koelkast.
  5. Haal het vlees, de volgende dag, minimaal 2 uur van te voren uit de koeling.
  6. Bereid de BBQ voor indirect grillen op 110-120 graden.
  7. Week het rookhout in water voor 30 minuten. Wij gebruiken een handje appel rookhout
  8. Plaats het buikspek op de bbq.
  9. Als het buikspek de kerntemperatuur van 78-80 graden heeft bereikt, is het klaar.
  10. Snijdt het buikspek in dunne plakjes en serveer het buikspek in pita broodjes met een lekkere frisse salade en eventueel BBQ saus.
  11. Het buikspek is zowel warm als koud lekker.
  12. Eet smakelijk!

Short ribs met bulgur meloen salade

Bereidingstijd: 90 minuten en langer

Short ribs van het rund, dus de ribs van het rund. Een heerlijk stukje vlees om 'Low-and-slow' te bereiden op de BBQ of in de oven. Bij dit heerlijke, krachtige stukje vlees maken we een heerlijke frisse salade van bulgur en meloen. 

Lees meer...

Brownie met pecannoten

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

In de zomer van 2018 hadden we een BBQ dessert recept bedacht: Gevulde banaan op de BBQ met Chocolade en likeur. Het was een heerlijk dessert en het recept ging zelfs 'Viral'. Sindsdien worden we bestookt met vragen wanneer we een nieuw toetje zouden maken. Ok, we zijn dan wel slagers, maar ook dol op toetjes... en op Chocolade. We hebben de afgelopen weken flink geproefd, het is geworden; Brownie met Pecannoten. 

Lees meer...

Pizza van de BBQ (of uit de oven :-))

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Bij een beetje mooi weer, staat de BBQ aan. Behalve lekker vlees, maken we ook pizza's op de BBQ met behulp van een pizzasteen. Pizza van de BBQ proeft als een pizza uit een pizza oven. (We zullen nu vast een echte Italiaan beledigen, sorry) 

Lees meer...
Slagerij
Winkel
Workshops
Workshops
Recepten
Recepten
Webshop
Webshop
Winkelwagen
Winkelwagen
0