• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.7
  • 9.7
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Kippenvleugels met zoete aardappels frietjes

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

Kippenvleugels serveren we bij de borrel, tijdens de lunch of bij de avondmaaltijd. In dit recept maken we de rub (kruidenmengsel) zelf, we bereiden de kippenvleugels op de bbq. Je kan de kippenvleugels ook in de oven/grill bereiden. Wanneer je met de bbq aan de slag gaat, gebruiken we twee zones; 'Low & slow' en 'Hot & fast'. We roken de kippenvleugels eerst een half uur indirect, 'Low & slow'. Na dit half uur grillen we de kippenvleugels 'Hot & fast' direct boven de kolen. Wij gebruiken een handje appelrookhout en een handje rookhout peer. Een lekkere fruitige combinatie voor deze kippenvleugels. Kluiven maar! 

De frietjes maken we van zoete aardappel. Zoete aardappel is een heerlijke en gezonde groentesoort. We grillen de zoete aartdappel frietjes op de bbq, in de oven kan natuurlijk ook. Als de bbq of oven toch aanstaat, kan je ook nog wat extra gegrilde groenten maken. Dan heb je direct een lekkere maaltijd.  

Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De kippen zijn van het Tante Door ras. De kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat proef je!

Springrolls met kippendij, buikspek & pindadip

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Springrolls, komen van oorsprong uit Vietnam. Je maakt ze met rijstvellen. De rijstvellen week je in water en vul je met alles wat je lekker vindt. Dat klinkt goed, toch? Wij kiezen in dit recept om de springrolls te vullen met buikspek en kippendijen. Het buikspek maken we een dag van te voren op de BBQ. Bekijk hier een lekker recept voor buikspek op de BBQ of uit de oven.

De kippendijen in dit recept zijn al gekruid. Wij gebruiken een kruidenmix welke we zelf maken in onze slagerij, vraag in onze winkel of online om gekruide kippendijen. Wel zo makkelijk en lekker. 

Bij de springrolls serveren we een lekkere pindadip met pit. We gebruiken pindakaas zonder toevoegingen.

Zet de tafel vol met bakjes gevuld met het buikspek, kippendijen, pinda's, komkommer, pindadip, de pan met de groentenmix en het water voor de springrolls, zodat iedereen zijn eigen springroll aan tafel kan maken. Super gezellig en scheelt jouw weer werk in de keuken. Ook leuk om samen met kinderen te maken aan tafel. Een lekkere win-win!

Lamshaas met gegrilde courgette salade

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een heerlijk en makkelijk recept, lekker genieten van dit zomerse gerecht. De lamshaas in dit gerecht hebben wij al voor je gemarineerd. Lamshaas hoeft maar heel kort gebakken te worden, we zorgen eerst dat de gegrilde courgette salade klaar staat met een frisse yoghurtdressing. Deze yoghurtdressing maken we ook zelf. De salade vullen we met courgette, aubergine, doperwten, komkommer en gemende sla. De doperwten zijn nu vers van het land super lekker. Je kan ook doperwten uit de vriezer gebruiken. De salade kan je koud of lauw warm eten. De lamshaas bakken we als laatste, deze serveren we warm op de groenten. 

In dit recept gebruiken we het lamsvlees van eigen vee. Wij vinden het belangrijk dat het vlees wat wij verkopen van goede afkomst is, dat het een goed leven heeft gehad en dat er geen antibiotica gebruikt wordt. We kruiden de lamshaas met een marinade van olijfolie, rozemarijn, knoflook en tijm.

 

Oerhammetje van de BBQ

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Onze Oerhammetjes zijn van het Duroc varkensras. Duroc d'Olives kenmerkt zich zoals het varkensvlees hoort te smaken; puur! Oerhammetjes worden ook wel 'Pig wings' genoemd. Het oerhammetje van het Duroc varken is een mager stukje vlees. We gaan het hammetje roken op de BBQ, wat een super lekkere smaak geeft. Een Oerhammetje kan je lekker op de BBQ of in de oven bereiden. In dit recept kiezen wij voor de BBQ. Het is een heel eenvoudig recept, met goede ingrediënten, wat liefde en geduld tover je een heerlijk gerecht op tafel.

We bouwen de BBQ indirect op. We gaan het oerhammetje 'low & slow' bereiden. We maken de BBQ rub en saus zelf. Je kan deze BBQ rub en saus ook kopen bij je favoriete slager. Neem eens een kijkje in de webshop bij het 'Oerham pakket', alle ingrediënten in huis om direct aan de slag te gaan.

Steek je BBQ alvast maar aan, het wordt genieten!

Iberico rib fingers met oosterse groenten

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Iberico rib fingers is het vlees tussen de spareribs uitgesneden van het Iberico varken. Het Iberico varken is een varkensras uit Spanje. Iberico rib fingers zijn dus eigenlijk spareribs zonder botje, ideaal als je niet van kluiven houdt. In dit recept maken we de Iberico rib fingers op de BBQ, we roken de Iberico rib fingers met appel rookhout. Je kan natuurlijk ook de Iberico rib fingers in de oven bereiden. 

We maken een rub (kruidenmengsel) met een Aziatische twist. We eten de Iberico rib fingers met oosterse groenten, zoals Paksoi, Taugé en Shiitake. Wij serveren de Iberico rib fingers op een mini desem broodje. Wil je een dressing of een sausje erbij? Goed vlees heeft eigenlijk geen saus nodig ;-) Voor de liefhebber kan je er een BBQ saus bij serveren of een eigengemaakte sinaasappeldressing. Duik de keuken in, bestel de Iberico rib fingers en ga genieten!