Healthy quiche met kipshoarma

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een lekker quiche met veel groenten. Je kan de groenten in het recept aanhouden, maar in een quiche kunnen ook altijd de restjes groenten welke je nog in de koelkast hebt liggen. De quiche kan je lekker van te voren klaar maken, om heel eerlijk te zijn; de quiche is het lekkerst als je het gerecht van te voren maakt. De smaken trekken er dan nog beter in. De quiche kan je zowel warm als koud eten. Je kan de quiche in de koelkast bewaren voor 2-3 dagen of wat langer in de vriezer in een afgesloten bakje.   

We gebruiken gekruide kipshoarma. Het kruidenmengsel wat we gebruiken om de kipshoarma te kruiden, maken wij zelf in de slagerij. Het is een mengsel van gedroogde kruiden, zonder toevoegingen en smaakversterkers. Dit vinden wij super belangrijk! Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. Onze Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte.

slagerij van eijk healthy quiche

Ingrediënten:

  • 250 gram kipshoarma
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 zoete aardappel
  • 7 eieren
  • ½ courgette
  • 2 tl paprikapoeder
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram amandelen, ongezout
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram fetakaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast.
  3. Snij de paprika, zoete aardappel, kastanjechampignons, cour-gette, rode ui en knoflook in kleine blokjes.
  4. Fruit de ui en knoflook zachtjes 2-3 minuten.
  5. Voeg de paprika en courgette toe en roerbak voor 3-4 minu-ten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  6. Bak de kipshoarma op hoog vuur om en om, voeg vervolgens de zoete aardappel toe en bak 4-5 minuten. Voeg vervolgens alles samen in één pan en voeg de paprikapoeder en peper en zout toe.
  7. Kluts de eieren in een aparte kom met peper en zout door elkaar.
  8. Vet een quichevorm of ovenschaal in of bekleed deze met bakpapier.
  9. Doe het groenten mengsel in de quichevorm en giet het ei-mengsel er gelijkmatig over.
  10. Snij de fetakaas in blokjes en verdeel over de quiche.
  11. Zet de healthy quiche voor 30 minuten in de oven.
  12. Laat de quiche eerst 15-20 minuten afkoelen voordat je deze aansnijdt.
  13. Eet smakelijk!

Pasta met worstjes en aubergine

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Op deze regenachtige dag duiken we lekker de keuken in voor een gezonde pasta. De pasta die we vandaag maken is een pasta met saucijsjes, aubergine en tomaat. De pasta kan je maken met varkens- of runderworstjes. Wij hebben gekozen voor varkensworstjes in dit recept. Wij gebruiken de Vadouvan kruiden, ken je dit kruidenmengsel? Vadouvan kruiden is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Vadouvan kruiden is een mix van droge kruiden zoals Kardemon, Knoflook, Venkel, Komijn. Een lekkere mix waar je met 1 theelepel al een heerlijke smaak aan je gerecht toevoegt. Het gerecht is ook lekker om van te voren te bereiden, de smaken trekken er dan lekker in. Warm het de volgende dag zachtjes op. 

Wij zijn gek op saucijsjes, deze varkensworstjes, ook wel 'verse worst' genoemd, maken we van onze Duroc varkens. Ons varkensvlees is van het ras Duroc d'Olives en is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. We maken onze verse worst zelf in onze eigen slagerij. De verse worst kruiden we licht met een kruidenmengsel zonder allergenen. Het is een worstje van een hoge kwaliteit, wat je terug proeft in deze pasta!

slagerij van eijk pasta aubergine worstjes 3 logo

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 2 varkenssaucijsjes
  • 1 blikje bio tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl vadouvan kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Haal de saucijsjes een uur voordat je gaat koken uit de koelkast.
  2. Braad de varkenssaucijsjes aan op middel hoog vuur, totdat ze een mooie bruine kleur hebben. Haal de worstjes uit de pan en laat ze afkoelen.
  3. Bak de pijnboompitjes totdat ze licht bruin zijn en bewaar apart.
  4. We bakken de aubergine met wat olie op hoog vuur voor ongeveer 3-4 minuten. Doe het vuur vervolgens laag.
  5. Voeg de ui en knoflook met wat peper en zout toe aan de aubergine.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de vadouvan kruiden en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Snij de afgekoelde varkenssaucijsjes in plakken van 1 cm.
  8. Voeg na 5 minuten de stukjes varkenssaucijsjes toe aan de tomaten met aubergine. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  10. Giet de pasta af en meng deze met de groenten.
  11. Serveer met Parmezaanse kaas.
  12. Eet smakelijk!

Dessert van de BBQ: Gevulde banaan met chocolade & blauwe bessen

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

Wie ons al even volgt, weet dat wij 'BBQ-lovers' zijn. Het liefst koken we het hele jaar door van de BBQ; voor-, hoofd en nagerecht. We krijgen vaak de vraag 'wat is nu een lekker dessert van de BBQ' en dan ook graag een beetje 'healthy'. Als wij een heerlijk stuk Bavette van de BBQ gegeten hebben met gegrilde groenten, komt vaak ons favoriete 'healthy' dessert van de BBQ: De gevulde banaan met chocolade en blauwe bessen. 

Blauwe bes en banaan is een heerlijke combinatie, we voegen pure chocolade toe met 85% cacao. Wij gebruiken chocolade van het merk 'Hands off my Chocolate'. Deze pure reep is lekker en bevat minder suiker dan andere pure chocoladerepen. Het is een heerlijk recept, lekker van de BBQ, maar ook uit de oven. Enjoy! 

slagerij van eijk gevulde banaan blauwebes

Ingrediënten:

  • 4 bananen
  • Handje bosbessen
  • 1 chocolade reep puur (wij gebruiken 85% puur, merk: hands off my chocolate)

Bereiding

  1. Stook de BBQ direct op naar 180 graden (of de oven).
  2. Snij de chocolade in kleine stukjes en proef af en toe wat van deze heerlijke pure chocolade
  3. Snij de banaan liggend open, zodat deze niet om kan vallen
  4. Doe de chocolade stukjes en de blauwe bessen in de banaan
  5. Zet de bananen voorzichtig op de BBQ voor ongeveer 15 minuten.
  6. Eet smakelijk en geniet van dit heerlijke dessert van de BBQ!

Ben je een liefhebber van banaan op de BBQ? Probeer dan ook deze zoete variant van de gevulde banaan

 

 

Gepofte zoete aardappel met kipshoarma

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Zoete aardappel, ook wel Bataat genoemd, is super gezond en heel lekker! In dit recept poffen we de zoete aardappel in de oven of op de BBQ. Je vult de zoete aardappel met kipshoarma. We voegen spinazie toe en zachte geitenkaas. De kipshoarma is al gekruid, dus het is makkelijk, gezond en lekker. 

Wij zijn trots op onze kip. Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. Onze Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat is een fijn idee, he? De kipshoarma maken we van kippendijvlees en kruiden we lekker met een kruidenmengsel van droge kruiden. Kippendijvlees is lekker zacht en mals.

slagerij van eijk zoete aardappel kipshoarma 4 

Ingrediënten:

  • 4 zoete aardappels
  • 200 gram kipshoarma
  • 2 lente ui
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Handje spinazie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 el Kwark of Griekse Yoghurt
  • Handje hazelnoten
  • 100 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Haal de kipshoarma ruim van te voren uit de koeling.
  2. Verwarm de oven of de BBQ (indirect) voor op 180 graden.
  3. Pof de aardappels in 60 minuten gaar in de oven of op de BBQ.
  4. Check de gaarheid van de aardappels met een sateprikker, je moet er zo doorheen kunnen prikken. (niet te zacht, maar ook niet te hard)
  5. Als de zoete aardappel bijna gaar is, maak je het mengsel klaar; Fruit de ui en knoflook zachtjes 2-3 minuten.
  6. Roerbak de kipshoarma vervolgens 6-8 minuten mee met het ui/knoflookmengsel.
  7. Roerbak de spinazie door de kipshoarma totdat het geslonken is.
  8. Als de zoete aardappel gaar is, snij je de aardappel doormidden of een driehoek eruit.
  9. Snij de geitenkaas in kleine blokjes en hak de hazelnoten in kleine stukjes.
  10. Vul de aardappel met het warme mengsel en maak af met de geitenkaas.
  11. Garneer de zoete aardappel met de hazelnoten.
  12. Doe 1 eetlepel kwark of Griekse yoghurt over de aardappel.
  13. Eet smakelijk!

Karbonade met verschillende soorten groenten

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een aantal jaar geleden kwam ons vaak te horen dat de jeugd nooit een karbonade eet. Wat? Ons slagershart stond korte tijd even stil, snel pakte we de draad weer op en maakte een video hoe de karbonade te bakken. De jeugd ging weer aan de karbonade en wij kregen weer lucht. In de afgelopen jaren zijn we dan ook meer varkensvlees van het Duroc varken gaan verkopen. Lees verder in ons blog bericht, waar we een ode aan de Karbonade doen!

Het is vandaag 'perfect' weer om een lekkere ovenschotel te maken, vol met verse groenten en een lekkere karbonade. Wij verkopen het varkensvlees van het Duroc ras. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. Duroc d'Olives varkensvlees heeft een lichte marmering en is wereldwijd gekend om de malsheid van het vlees. 

We hebben een recept gemaakt waar de Karbonade de hoofdrol speelt. Mooie groenten zoals de zoete aardappel, pompoen en kastanjechampignons laten zich goed combineren bij kwalitatief goed varkensvlees. Als je niet zo van pompoen houdt, kan je ook bonen of venkel toevoegen aan het recept. We gebruiken kruiden als komijn, paprikapoeder en nootmuskaat. 

slagerij van eijk karbonade 4

Ingrediënten:

  • 2 Ribkarbonade (Duroc varken)
  • 300 gram zoete aardappel blokjes (bataat)
  • 200 gram pompoen blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes van 2 cm
  • 1 rode ui in ringen
  • 125 gram Kastanjechampignons doormidden gesneden
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • Stukje geitenkaas
  • Handje rucola sla
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de karbonade uit de koelkast.
  3. Vet een (grote) ovenschaal in.
  4. Doe de zoete aardappel blokjes (Bataat) en de pompoenblokjes in een kom en voeg 2 el olijfolie, de kruiden en peper en zout toe. Mixt het de groenten met de olijfolie en de kruiden.
  5. Doe de zoete aardappel blokjes (Bataat) en de pompoenblokjes in de ovenschaal en vervolgens in de oven voor 10 minuten.
  6. Voeg vervolgens de paprika, de rode ui en de kastanje champignons in de kom en voeg 1 el olijfolie en de kruiden toe. Mix het geheel.
  7. Bak ondertussen de karbonades aan op hoog vuur in de pan totdat ze een mooie bruine kleur hebben, ongeveer 2-3 minu-ten.
  8. Doe vervolgens de karbonade, paprika, rode ui en de kastanje champignons bij de groenten in de ovenschaal.
  9. Zet de timer op 10 minuten. De karbonade zijn lekker als ze de kerntemperatuur van 62 graden hebben bereikt.
  10. Check ondertussen de gaarheid van de groenten. Als de groenten en de karbonade klaar zijn, verdeel je de geitenkaas in blokjes en de rucola sla over de ovenschaal.
  11. Eet smakelijk!
Slagerij
Winkel
Workshops
Workshops
Recepten
Recepten
Webshop
Webshop
Winkelwagen
Winkelwagen
0