• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.4
  • 9.4
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Carpaccio van vergeten groenten met runderlever

Bereidingstijd: 60 tot 90 minuten

Carpaccio van 'vergeten groenten', de naam zegt het al. Onze favoriet is pastinaak, heerlijk van smaak. In dit recept gaan we pastinaak en knolselderij poffen op de BBQ, je kan dit ook in de oven doen. We kruiden de pastinaak en knolselderij met 5 spices kruiden. Five-spice kruiden is van origine een Chinese specerijenmix dat bestaat uit vijf smaken: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Het kruidenmengsel bestaat uit: steranijs, kaneel, kruidnagel, peper en venkelzaad. Het is een heerlijk mengsel.

De carpaccio maken we af met gebakken runderlever en appeltjes. Runderlever is een super gezond en lekker stukje vlees. Van onze eigen gras gevoerde koeien snijden wij de lever in plakken, die je gemakkelijk kan bakken. Runderlever bevat veel vitamine en mineralen. Het rundvlees is afkomstig van ons eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. Wil je meer over lever lezen? Bekijk dan onze blog over runderlever. 

Het gerecht kan je warm, lauw-warm of koud eten. De pastinaak en knolselderij kan je ook een dag van tevoren bereiden. Geniet van dit heerlijke recept! 

Cous cous met kipworstjes

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Deze heerlijke cous cous maken we met verschillende groenten en de kruiden: Vadouvan. Vadouvan is een kerrie kruidenmengsel met mosterd, kaneel, ui, knoflook, peper en kurkuma. Wij gebruiken Vadouvan kruiden zonder zout. Dat kan je later altijd nog toevoegen. We eten deze cous cous met kipworstjes. Onze kipworstjes worden gemaakt van gemalen kip met kruiden. Deze worst wordt gemaakt van 100% kip. Een lekker gekruid worstje, deze dunne worstjes worden ook wel merguez worstjes genoemd. De worstjes zijn super gemakkelijk te bereiden.

De cous cous kan je 1-2 dagen van te voren maken. De kipworstjes bak je a la minuut. Het gerecht kan je warm, lauw-warm of koud eten. Geniet van dit heerlijke recept! 

Zo bak je de perfecte steak!

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

Hoe bak je de perfecte steak? Een steak is een verzamelnaam voor verschillende soorten rundvlees. Te denken valt aan biefstuk, entrecote, ribeye, ossenhaas, kogelbiefstuk, tournedos, bavette of baksucade.

Wij gaan het je uitgebreid vertellen, hoe je de perfecte steak bakt. Kies allereerst jouw favoriete steak, je kan kiezen voor een heerlijke zachte biefstuk, of ga je voor iets meer structuur en kies je een stukje bavette? Wij adviseren je graag in de winkel, welke steak het beste bij jou past.

Carpaccio rollade met rozemarijn knoflook krieltjes

Bereidingstijd: 30 tot 60 minuten

Tijdens de feestdagen of een feestelijk diner houden we van lekker en gemak. In dit recept gebruiken we de Carpaccio rollade uit onze slagerij. De Carpaccio rollade is een lekkere zachte rollade gemaakt van rundvlees van ons eigen vee. Onze slagers hebben de rollade al opgeknoopt, gevuld en gekruid. De Carpaccio rollade is gevuld met nootjes, pesto en oude kaas. Je hoeft dus helemaal niks meer aan deze rollade te doen. Lekker en makkelijk dus!

Je bepaalt zelf hoe je de Carpaccio rollade wilt bereiden. De rollade kan in de pan, oven of op de BBQ bereid worden. Wij hebben de rollade sousvide bereid. Hiervoor heb je een (stoom)oven nodig met een sousvide functie of een sousvide stick. 

Een kerntemperatuurmeter maakt het leven een stuk makkelijker. Dit kan je voor hele veel producten gebruiken en je vlees is altijd perfect gaar. Aanrader dus! 

Bij deze Carpaccio rollade serveren we rozemarijn knoflook krieltjes en een spinaziesalade. De rozemarijn knoflook krieltjes maak je zelf. Het recept van de spinaziesalade vind je in ons kookboek 'Meat the Family'. Een super lekker recept. 

 

 

Asperge plaattaart met Parmaham

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Het voorjaar kondigt zich aan, één van de lekkerste groenten uit dit seizoen zijn de asperges. Wij brunchen tijdens de Paasdagen met een tafel vol lekkers. Deze Asperge plaattaart met Parmaham mag niet ontbreken. Het is een heel eenvoudig recept. Wij gebruiken het deeg voor een Flammkuchen. Een iets meer healthy variant dan een quiche gemaakt van bladerdeeg, maar kies vooral zelf je deeg :-)

Je kan groene en witte asperges gebruiken, wanneer je aspergetips gebruikt hoef je deze niet voor te koken. Als je de 'gewone' witte en groene asperges gebruikt, kan je ze het beste even kort blancheren/koken. 

In deze Asperge plaattaart gebruiken we Parmaham uit Italië. Onze Parmaham wordt bereid met enkel zeezout en bevat geen conserveringsmiddelen of additieven. Deze Italiaanse parmaham wordt minimaal 12 tot 15 maanden gedroogd in de Italiaanse bergen. Een echte Parmaham proef je direct, heerlijk zacht en smaakvol.

Ga aan de slag en laat je gasten genieten!