• Vragen? Bel 071 561 59 40

Lamsgehaktballetjes met yoghurt dip

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Lamsgehaktballetjes met kruiden en dille, in een pita broodje met een yoghurt dip uit eigen keuken. Dat klinkt goed toch? Lamsvlees heeft een hele lekkere smaak. De gehaktballetjes combineren we met verse groenten. De yoghurt dip in dit recept maak je van Griekse yoghurt en maak je zelf, veel gezonder en nog lekkerder ook.

Wij gebruiken het Lamsvlees van eigen vee. De gehele keten beheren we zelf, samen met onze boeren. Onze dieren hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en vrij van antibiotica. Daar zijn we trots op!

slagerij van eijk pita lamsgehaktballetjes

Ingredienten voor 3-4 personen:

  • 300 gram Lamsgehakt
  • 3-4 Volkoren pita broodjes
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el paneermeel
  • 5 takjes verse dille
  • 150 gram veldsla
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 limoen of citroen
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteen
  • peper en zout

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 200-220 graden voor de pita’s.
  2. We beginnen met de Lamsgehaktballetjes, deze kan je ook perfect van te voren bereiden, samen met de yoghurt dip.
  3. Doe het gehakt in een kom en meng met de komijnpoeder, oregano, 2 takjes fijngesneden dille, de paneermeel en peper en zout. Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes van 2-3 cm.
  4. De yoghurt dip gebruiken we als dressing bij dit gerecht. Snij de knoflookteen fijn en rasp 1/3 komkommer.
  5. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Zorg dat je ‘echte’ dikke Griekse yoghurt gebruikt. Voeg de knoflook en de komkommer toe aan de yoghurt.
  6. Snij 2 takjes dille fijn en meng door de Griekse yoghurt, proef af met peper, zout en limoen/citroensap.
  7. Voor de sla grillen/bakken we de rode paprika kort, als je deze rauw lekker vindt, kan je deze stap overslaan.
  8. Snij de overige komkommer, paprika, tomaat en de rode ui fijn in kleine stukjes.
  9. Bak de rode paprika kort 4-5 minuten. (je kan de rode paprika ook mee bakken met de lamsgehaktballetjes)
  10. Voeg de sla met de komkommer, tomaat en de rode ui in een kom.
  11. Voeg naar smaak wat dille toe, proef af met peper, zout, limoen/citroensap en eventueel extra verge olijfolie.
  12. Bak de pita’s 5 minuten in de oven.
  13. Vul de pita’s met de salade, de lamsgehaktballetjes en met de yoghurt dip.

Eet smakelijk!

 

 

Liefdesburger met truffelrisotto

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

14 februari is het Valentijn. Liefde gaat door de maag toch, verras je geliefde en geniet! Ook al doe je niet aan Valentijn, lekker eten willen we allemaal, dus aan de slag met deze heerlijke Liefdesburger met risotto. 

De Liefdesburger is gemaakt van 100% rundvlees, het rundvlees wat we gebruiken komt van eigen vee. In de Liefdesburger gebruiken we alleen maar verse kruiden, zonder allergenen en of smaakversterkers. Extra genieten dus! 

Bij de Liefdesburger hebben we een heerlijke truffelrisotto gemaakt. In de risotto gebruiken we lekker verse groenten zoals spinazie, cherry tomaatjes en kastanjechampignons. Als je niet van truffel houdt, kan je deze weg laten. 

De truffelrisotto met liefdesburger is ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar geliefde wilt verrassen. Binnen 25 minuten heb je een liefdevolle maaltijd op tafel getoverd.

slagerij van eijk risotto liefdesburger logo 4

Ingredienten voor 2-3 personen:

  • 2-3 liefdesburgers
  • 180 gram risotto
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 250 gram verse spinazie
  • 1-2 tl truffel tapenade (als je dit lekker vindt, anders laat je de truffeltapenade weg)
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el roomboter
  • Peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Dit recept is speciaal voor dé dag van de liefde: Valentijnsdag of elke andere dag :-)
  2. Fruit de knoflook en ui 2 minuten, voeg peper en zout toe.
  3. Voeg de risotto toe en roerbak 1 minuut mee. 
  4. Blus af met 100 ml droge witte wijn.
  5. Voeg 250 ml groentebouillon toe en laat 10 min op een klein pitje zachtjes garen, zonder te roeren.
  6. Snij de kastanjechampignons in plakjes en snij de cherry tomaatjes doormidden.
  7. Roer de risotto na 10 minuten door en zet eventueel een tussenplaatje onder de pan.
  8. Voeg na 10 minuten de spinazie en de cherry tomaatjes toe en laat nog 8 minuten zachtjes garen.
  9. De kastanjechampignons gaan we kort, 3-4 minuten, roerbakken in de wok op hoog vuur met een klein beetje olijfolie.
  10. Ondertussen gaan we de Liefdesburgers bakken.
  11. Bak de Liefdesburgers op hoog vuur om en om bruin 4-5 minuten, zet vervolgens het vuur laag en bak de Liefdesburgers nog 5-6 minuten.
  12. Voeg de kastanjechampignons en de roomboter toe aan de risotto.
  13. Proef af met peper, zout, Parmezaanse kaas en de truffel tapenade.
  14. Maak een bedje van risotto en presenteer de Liefdesburger hierboven op.
  15. Geniet van de heerlijke avond.

Eet smakelijk!

Wrap met Pulled Turkey

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Traditioneel kalkoen eten met de kerst en dan het liefst net even anders? It's a Wrap!

Lekker Pulled Turkey van Kalkoendijen. Low and slow gegaard op de BBQ 4 tot 5 uur, het recept kan natuurlijk ook in de oven bereid worden. Een heerlijke variant op de bekend Pulled Pork. De rub (het kruidenmengsel) maak je zelf. De Pulled Turkey kan je met gemak 1 of 2 dagen van te voren maken, zodat je een stress vrij kerst diner kan organiseren. Je maakt van de Pulled Turkey een wrap, een klein hapje voor als je gasten binnen komen! Proef het verschil! 

slagerij van eijk wra pulled turkey logo

Ingredienten voor 5-6 personen:

  • 1 kalkoen dij (1kg)
  • Wraps
  • Augurkjes
  • Ijsbergsla
  • BBQ saus
  • Mosterd
  • Rookhout (voor bereiding op de BBQ)

Rub (kruidenmengsel)

  •  30 g zwarte peper korrels gekneusd
  • 20 g paprikapoeder
  • 10 g gerookt paprikapoeder
  • 10 g zout
  • 25 g kristalsuiker
  • 10 g bruine basterdsuiker
  • 15 g knoflookpoeder
  • 10 g uienpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • 1/2 el gedroogde rozemarijn

Bereiding

Rub (kruidenmengsel)
1. Maak als eerste de rub. Rub is een ander woord voor kruidenmengsel. Voeg alle ingrediënten samen.
2. Smeer de kalkoendij (met been) in met mosterd en bestrooi de kalkoendij rijkelijk met de rub.

Voor de bereiding in de oven:
3. Verwarm de oven voor 125 graden.
4. Leg de kalkoendij in een ovenbak.
5. Na 2-3 uur pak je de kalkoendij in met aluminiumfolie in, zorg dat er een goede ‘bark’ op zit.
6. Laat ongeveer nog 4-5 uur garen tot je er met gemak een vork in kunt prikken en het zacht aanvoelt.
7. Trek vervolgens met twee vorken de kalkoendij uit elkaar.

Voor de bereiding op de BBQ:
8. Verwarm de BBQ indirect voor 125 graden.
9. Als de kolen warm zijn voeg een handje rookhout toe.
10. Ga verder bij stap 6 hierboven.

11. Als de pulled turkey klaar is, meng de BBQ saus door het vlees.
12. We bereiden de wrap met blokjes augurk en ijsbergsla.
13. Eet smakelijk en geniet!

Cous cous salade met biefstukreepjes

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

Back on track in januari, lekker een gezonde maaltijd met cous cous en biefstukreepjes. Ons rundvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we trots op!

Het lekkere aan deze biefstukreepjes is dat ze al gekruid zijn, lekker & makkelijk dus! Je kan de cous cous salade 1-2 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. De biefstukreepjes bak je a la minuut!

slagerij van eijk couscous biefstuk 

Ingredienten voor 2-3 personen:

  • 250 gram gekruide biefstukreepjes
  • 200 gram cous cous
  • 1 tl ras el hanout
  • ½ tl 5 spices kruiden
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 citroen
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • Handje rozijnen
  • Handje amandelen gezout en geroosterd
  • 2 el bladpeterselie, fijn gesneden
  • 2 el munt, fijn gesneden
  • Olijfolie ev, zout en peper

Bereiding

  1. Haal de biefstukreepjes een uur van te voren uit de koelkast.
  2. Doe de cous cous in en pan of in een kom, voeg de ras el hanout en 5 spices kruiden toe en bijna 300 ml kokend water. Dek de pan of kom af met een bord of deksel en laat het 15 minuten staan.
  3. Snipper de ui fijn en snij de cherry tomaatjes doormidden.
  4. Voeg 1 eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg na 2-3 minuten de cherry tomaatjes toe met de balsamico azijn. Bak de ui met de tomaatjes ongeveer 5 minuten en laat afkoelen.
  5. Snij de komkommer en avocado in kleine stukjes.
  6. Maak de cous cous los met een vork en voeg 2-3 el olijfolie ev toe.
  7. Voeg de peterselie, munt, komkommer, avocado, tomaatjes, rozijnen en ui toe aan de cous cous.
  8. Voeg rasp van 1 citroen toe en de sap aan de cous cous. 
  9. Proef af met peper en zout en voeg de amandelen toe. 
  10. Bak de biefstukreepjes op hoog vuur 2-3 minuten en voeg toe aan de cous cous.
  11. Eet smakelijk & geniet! 

Gerijpte baksucade met chimichurri

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Baksucade is een zeer smaakvol stukje vlees. Het vlees van de Black Angus koe kenmerkt zich door een marmering en een karakteristieke lekkere smaak! Ben je Black Angus fan? Dan moet je dit geprobeerd hebben. De Black Angus Baksucade is 28 dagen gerijpt en moet je kort bereiden op de BBQ of in de pan. De Black Angus koe wordt 120 dagen graan gevoerd, dit zorgt voor een zachte en volle smaak van het vlees. 

Bij de Baksucade maken we een chimichurri. Chimichurri is een heerlijke dressing welke je zelf maakt, deze dressing komt vanuit Argentinië. Wij helpen je graag met dit recept, tot in de winkel!

slagerij van eijk baksucade chimichurri

Ingredienten voor 3-4 personen:

  • Gerijpte baksucade
  • Zwarte peper / (gerookt) zeezout

Chimichurri dressing:

  • 2 tenen knoflook
  •  1 rode ui
  • 1 bosje platte peterselie (15 gram)
  • ½ bosje oregano
  • ¼ bosje koriander
  • 8 takjes tijm
  • 1 rode chili peper
  • Zee zout
  • Zwarte peper
  • 15 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

Let op: begin een dag of een paar uur van te voren, zodat de chimichurri goed op smaak kan komen!

Bereiding

  1. Begin de dag of een aantal uren van te voren met de chimichurri. Deze kan dan lekker intrekken, de chimichurri wordt dan nog lekkerder. Als je gasten er zijn, hoef je last minute niet veel meer te doen!
  2. Snij de tenen knoflook, de ui, de rode peper en alle kruiden heel klein.
  3. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Doe alles in een kommetje en meng met de olijfolie en de rode wijnazijn.
  5. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Vindt je de chimichurri nog te dik, voeg dan nog wat olijfolie toe.
  7. Peper en zout de baksucade. Wij gebruiken gerookt zeezout voor de ultieme smaak explosie!
  8. Bak de Baksucade tot een kern temperatuur van 48 graden voor rose. De baksucade is heerlijk te bereiden in de pan of op de BBQ.
  9. Laat de baksucade rusten. Snij de Baksucade in dunne reepjes en doe de chimichurri er in een dikkere streep op. 
  10. Je kan dit gerecht als voorgerecht of als hoofgerecht serveren!
  11. Eet smakelijk.
Slagerij
Winkel
Workshops
Workshops
Recepten
Recepten
Webshop
Webshop
Winkelwagen
Winkelwagen
0