• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • échte winkel in Voorschoten
  • gratis thuisbezorgd vanaf €75
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • échte winkel in Voorschoten
  • gratis thuisbezorgd vanaf €75
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Gourmet recepten

Bereidingstijd: 0 tot 15 minuten

Als de feestdagen naderen, trekken wij de gourmetset uit de kast. Lekker en gezellig tafelen met familie of vrienden. In ons nieuwste recept delen wij een aantal lekkere gourmethapjes. Deze recepten zijn heel makkelijk en kunnen bijna allemaal gewoon aan tafel bereid worden.
We hebben vier recepten gemaakt;

  • Mini biefstuk met pesto
  • Mini varkenshaas met geitenkaas
  • Stokbroodje mini hamburger met mortadella
  • Pannetje banaan met chocolade en likeur 43

Onze gourmetschotels worden met veel zorg bereid, uiteraard met het vlees van onze eigen vee. Het vlees dat wij niet zelf fokken kopen wij van bekende boeren die we regelmatig bezoeken. Je kunt het gourmetten helemaal compleet maken door ambachtelijk bereide salades, sauzen, kruidenboter en stokbrood bij te bestellen.

Mini biefstuk met pesto

Ingrediënten:

  • Mini biefstuk
  • 40 gr verse basilicumblaadjes
  • 15 gram peterselie
  • 15 gram dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram gesnipperde ui
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr geroosterde pijnboompitten
  • 200 ml (goede) ev olijfolie
  • naar smaak peper – zout
  • eventueel wat citroensap

Bereiding

Rooster de pijnboompitten licht en laat ze afkoelen. Mix de pijnboompitten het met de knoflook, ui en basilicum samen met de olijfolie tot een gladde massa. Voeg vervolgens de peterselie en dragon toe. Schaaf de Parmezaanse kaas heel fijn en roer het in 3 delen door de massa heen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel citroensap. Bereid de mini biefstuk 3-4 minuten in het pannetje en eet het lekker met de pesto!

Mini varkenshaas met geitenkaas

Ingrediënten: 

  • Mini varkenshaas
  • Zachte geitenkaas
  • Plakje ontbijtspek
  • Honing
  • Walnoten

Bereiding

Bak eerst het varkenshaasje in een gourmetpannetje om en om bruin voor 1-2 minuten. Haal het varkenshaasje uit het pannetje. Snij een plakje geitenkaas af en leg deze op het varkenshaasje. Doe hier een druppel honing op en een walnoot en wikkel deze in een plakje ontbijtspek. Bereid het varkenshaasje met geitenkaas in het gourmetpannetje door om en om te draaien, ongeveer 4-5 minuten.

Stokbroodje mini hamburger met mortadella

Ingrediënten:

  • Mini hamburger
  • Plakje kaas
  • Plakje Mortadella
  • Plakje augurk, cherry tomaatje 
  • 2 sneetjes stokbroodje

Bereiding

Bak eerst de mini hamburger in een gourmetpannetje om en om bruin voor 4-5 minuten en rooster de sneetjes stokbrood krokant. Beleg een kantje stokbrood met de kaas, augurk en de Mortadella, rooster deze voor een paar minuten tussen het gourmetstel, zodat de kaas smelt en de Mortadella warm wordt. Beleg het stokbroodje vervolgens met de hamburger, augurk, tomaatje en het andere sneetje stokbrood.

Pannetje banaan met chocolade en likeur

Ingrediënten:

  • ½ banaan
  • Chocoladereep: Tony Chocolonely caramel zeezout chocolade of een andere lekkere chocolade :-)
  • Likeur 43

Bereiding

Snij de banaan in plakjes, breek de chocolade in stukjes en doe deze in een gourmetpannetje. Laat dit een paar minuten warm worden en een klein beetje smelten. Schenk een klein beetje likeur erbij en wacht nog even 2-3 minuten. Eet smakelijk!



Varkenswangen gestoofd in bier

Bereidingstijd: 90 minuten en langer

Als de wintertijd in gaat en de temperatuur daalt, krijgen wij altijd zin om te stoven. In ons nieuwste recept hebben we Varkenswangen gestoofd in bier. Varkenswangen zijn 'werkvlees'. Vlees wat dus veel gewerkt heeft. Het is mooi dooraderd, maar niet te vet. Varkenswangen zijn vol van smaak en fijn van structuur. 

We gebruiken een flesje bier van La Trappe Trappist bier, kastanjechampignons, peen en een mengsel van gedroogde kruiden. De kruiden kan je zelf kiezen wat je lekker vindt, wij hebben gekozen voor een mengsel van kruidnagel, gerookte paprika, kaneel, nootmuskaat en komijn. 

De varkenswangen komen van het Duroc varken. Ons varkensvlees is van het ras Duroc d'Olives en is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. Duroc d'Olives varkensvlees heeft een lichte marmering en is wereldwijd gekend om de malsheid van het vlees.

Dit recept kan je heel goed 1 of 2 dagen van te voren maken of in de vriezer bewaren. Wanneer je het gerecht van te voren maakt, trekken de smaken er goed in. Je gasten zullen genieten van dit recept! 

 

 

Healthy quiche met kipshoarma

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een lekker quiche met veel groenten. Je kan de groenten in het recept aanhouden, maar in een quiche kunnen ook altijd de restjes groenten welke je nog in de koelkast hebt liggen. De quiche kan je lekker van te voren klaar maken, om heel eerlijk te zijn; de quiche is het lekkerst als je het gerecht van te voren maakt. De smaken trekken er dan nog beter in. De quiche kan je zowel warm als koud eten. Je kan de quiche in de koelkast bewaren voor 2-3 dagen of wat langer in de vriezer in een afgesloten bakje.   

We gebruiken gekruide kipshoarma. Het kruidenmengsel wat we gebruiken om de kipshoarma te kruiden, maken wij zelf in de slagerij. Het is een mengsel van gedroogde kruiden, zonder toevoegingen en smaakversterkers. Dit vinden wij super belangrijk! Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. Onze Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte.

Cous cous met gekruide kippendij & pompoen

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten
Cous cous met gekruide kippendij & pompoen

Ons nieuwste recept is cous cous met gekruide kippendijen. We combineren dit gerecht met gezonde groenten zoals pompoen en aubergine. Zowel aubergine als pompoen bevatten veel vezels en vitamines. We gebruiken voor de cous cous het kruidenmengsel 'Harissa poeder', heb je dat niet in huis? Maak dan een mengsel van komijn-, paprika-, en korianderpoeder. Het gerecht is snel te bereiden, je kan het gerecht zowel koud als warm eten. Wanneer je het gerecht de ochtend of zelfs een dag van te voren maakt, trekken de smaken er heerlijk in. Wil je een keer iets anders dan cous cous? Probeer dan eens bulgur of de glutenvrije variant quinoa. 

De kippendijen kunnen wij voor je kruiden, dan ben je lekker snel klaar! Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De kippen zijn van het Tante Door ras. De kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte.

Pasta met worstjes en aubergine

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Op deze regenachtige dag duiken we lekker de keuken in voor een gezonde pasta. De pasta die we vandaag maken is een pasta met saucijsjes, aubergine en tomaat. De pasta kan je maken met varkens- of runderworstjes. Wij hebben gekozen voor varkensworstjes in dit recept. Wij gebruiken de Vadouvan kruiden, ken je dit kruidenmengsel? Vadouvan kruiden is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Vadouvan kruiden is een mix van droge kruiden zoals Kardemon, Knoflook, Venkel, Komijn. Een lekkere mix waar je met 1 theelepel al een heerlijke smaak aan je gerecht toevoegt. Het gerecht is ook lekker om van te voren te bereiden, de smaken trekken er dan lekker in. Warm het de volgende dag zachtjes op. 

Wij zijn gek op saucijsjes, deze varkensworstjes, ook wel 'verse worst' genoemd, maken we van onze Duroc varkens. Ons varkensvlees is van het ras Duroc d'Olives en is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. We maken onze verse worst zelf in onze eigen slagerij. De verse worst kruiden we licht met een kruidenmengsel zonder allergenen. Het is een worstje van een hoge kwaliteit, wat je terug proeft in deze pasta!