• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en kokosdressing

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten, 30 tot 60 minuten

Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en een avocado kokosdressing, healthy comfort food voor doordeweeks of in het weekend. Je kan het gerecht goed van tevoren maken, dus ook voor doordeweeks is dit een lekker recept. In dit recept is het mager rundergehakt afkomstig van onze eigen koeien. Er zijn geen toevoegingen als conserveringsmiddelen toegevoegd aan ons gehakt. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we eigenlijk best trots op!

Wij gebruiken zoete aardappels, ook kan je gewone aardappels gebruiken. De aardappels poffen we in de oven. Wist je dat het heel goed is om aardappels te bereiden en deze een nacht in de koelkast te laten staan, voordat je ze eet? Een win-win op drukke dagen dus!

Het bonen-gehaktmengsel is binnen een handomdraai klaar met behulp van de ras el hanout kruidenmix. Dit is een kruidenmix welke je kant-en-klaar kan kopen, dit mengsel bestaat onder andere uit komijn, paprika, korianderzaad, kaneel, gember, peper, kurkuma, kardemom en nootmuskaat.

Door de heerlijke dressing doen we kokoskwark, je kan de dressing ook met gewone kwark maken. De kokoskwark geeft het recept een lekkere twist.

Pork sandwich met zuurkool

Bereidingstijd: 90 minuten en langer

Krijg je gasten? Dan hebben we een heerlijk recept voor jou; een pork sandwich met zuurkool en eigengemaakt mosterd-kwark dressing. Je kan het perfect een dag van tevoren bereiden, dus een stress vrije lunch of diner.

We maken de pork sandwich van een oerhammetje of procureur. Onze oerhammetjes en procureur zijn van het Duroc varkensras. Duroc d'Olives kenmerkt zich zoals het varkensvlees hoort te smaken; puur!

We gaan het vlees roken op de BBQ, wat een super lekkere smaak geeft. Je kan het vlees op de BBQ of in de oven bereiden. In dit recept kiezen wij voor de BBQ. We bouwen de BBQ indirect op. We gaan het oerhammetje 'low & slow' bereiden. Het is een eenvoudig recept, met een lekkere dressing. Koop bij een goede bakker (desem) brood, wat je zelf in plakken kan snijden.

Neem eens een kijkje in de webshop bij het 'Oerham pakket' of ‘Pulled pork pakket', dan heb je direct bijna ingrediënten in huis om aan de slag te gaan. Tip: Maak extra veel, zodat je er extra lang van kan genieten ;-)

Carpaccio van vergeten groenten met runderlever

Bereidingstijd: 60 tot 90 minuten

Carpaccio van 'vergeten groenten', de naam zegt het al. Onze favoriet is pastinaak, heerlijk van smaak. In dit recept gaan we pastinaak en knolselderij poffen op de BBQ, je kan dit ook in de oven doen. We kruiden de pastinaak en knolselderij met 5 spices kruiden. Five-spice kruiden is van origine een Chinese specerijenmix dat bestaat uit vijf smaken: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Het kruidenmengsel bestaat uit: steranijs, kaneel, kruidnagel, peper en venkelzaad. Het is een heerlijk mengsel.

De carpaccio maken we af met gebakken runderlever en appeltjes. Runderlever is een super gezond en lekker stukje vlees. Van onze eigen gras gevoerde koeien snijden wij de lever in plakken, die je gemakkelijk kan bakken. Runderlever bevat veel vitamine en mineralen. Het rundvlees is afkomstig van ons eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. Wil je meer over lever lezen? Bekijk dan onze blog over runderlever. 

Het gerecht kan je warm, lauw-warm of koud eten. De pastinaak en knolselderij kan je ook een dag van tevoren bereiden. Geniet van dit heerlijke recept! 

Traybake met kip & groenten

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Onze enthousiaste collega Marleen is gek op het maken van een Traybake. Een traybake (=bakplaat) is een maaltijd vanaf de bakplaat uit de oven. Het is super makkelijk, je doet alle ingrediënten op één bakplaat en na een half uur kun je aan tafel. Wij lieten ons inspireren door Marleen en zijn aan de slag gegaan met dit heerlijke recept. Uiteraard heeft Marleen het recept ook gemaakt en is het recept goedgekeurd ;-)

Wij maken deze traybake met kipdijvlees en verschillende groenten. Je kan ervoor kiezen om de kip eerst aan te braden, zodat je een iets krokanter korstjes krijgt. Als je daar geen tijd of zin in hebt kan je de kip ook direct met de groenten in de oven garen. Wij gebruiken de kruidenmix Ras el Hanout, een lekkere oosterse kruidenmix paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel & piment. Lekker en makkelijk dus!

We zijn benieuwd, ga jij ook aan de slag met deze traybake?

Cous cous met kipworstjes

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Deze heerlijke cous cous maken we met verschillende groenten en de kruiden: Vadouvan. Vadouvan is een kerrie kruidenmengsel met mosterd, kaneel, ui, knoflook, peper en kurkuma. Wij gebruiken Vadouvan kruiden zonder zout. Dat kan je later altijd nog toevoegen. We eten deze cous cous met kipworstjes. Onze kipworstjes worden gemaakt van gemalen kip met kruiden. Deze worst wordt gemaakt van 100% kip. Een lekker gekruid worstje, deze dunne worstjes worden ook wel merguez worstjes genoemd. De worstjes zijn super gemakkelijk te bereiden.

De cous cous kan je 1-2 dagen van te voren maken. De kipworstjes bak je a la minuut. Het gerecht kan je warm, lauw-warm of koud eten. Geniet van dit heerlijke recept!