• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Gevulde Griekse kip

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Gevulde Griekse kip, dat klinkt heerlijk en heel makkelijk thuis te bereiden. Over het lekkerste stukje kip zijn de meningen verdeeld, veel van ons klanten en collega's zullen de kippendij als het lekkerste stukje bestempelen. Wij vinden welk je delen van de kip je ook gebruikt, met een goede bereidingen, passie en liefde wordt alles lekker ;-) Vandaag gaan we aan de slag met een kippenpoot. We gaan zelf een kiprollade maken. We vullen de kip met olijven, zongedroogde tomaatjes en feta kaas. 

Je beent de kippenpoot uit of kijkt de slager lief aan. Alle botjes moeten uit de kippenpoot verwijderd worden, zodat we een lapje kip krijgen. De huid van de kippenpoot laten we erop zitten. We geven je graag tips in de winkel, hoe je te werk gaat. Als je dit echt gedoe vindt, gebruik dan kippendijen. De kippendij is zonder bot en kan je direct ana de slag.
Vervolgens ga je met de vulling aan de slag. Je rolt de rollade op als een echte slager, we bakken de kip en smullen maar!

Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De Van Eijk Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Daar zijn we trots op!

 

Gevlinderde kip

Bereidingstijd: 30 tot 60 minuten

Een hele kip te droog van de BBQ of uit de oven? Dit is verleden tijd! Hierbij één van onze favoriete kiprecepten; de gevlinderde kip.
Kip en een vlinder, juist ja! We 'vlinderen' de kip. Door de kip te vlinderen, eigenlijk de kip opensnijden, gaart de kip gelijkmatiger en wordt de kip overal lekker sappig.
Als jij onze slager heel lief aankijkt, doet hij het vast voor je ;-)

Een gevlinderde kip zorgt voor een langzame, gelijkmatige garing, met als resultaat een heerlijk malse kip. Tip: bestel je hele kip op tijd, zodat de slager tijd heeft om deze voor jou te vlinderen. Als de BBQ of oven toch aanstaat, leg er wat groenten bij met Parmezaanse kaas als topping, een heerlijke win-win.

Wil je zelf aan de slag met een BBQ rub en BBQ saus uit eigen keuken? Bekijk onze recepten in ons kookboek 'Meat the Family'.  

Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en kokosdressing

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten, 30 tot 60 minuten

Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en een avocado kokosdressing, healthy comfort food voor doordeweeks of in het weekend. Je kan het gerecht goed van tevoren maken, dus ook voor doordeweeks is dit een lekker recept. In dit recept is het mager rundergehakt afkomstig van onze eigen koeien. Er zijn geen toevoegingen als conserveringsmiddelen toegevoegd aan ons gehakt. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we eigenlijk best trots op!

Wij gebruiken zoete aardappels, ook kan je gewone aardappels gebruiken. De aardappels poffen we in de oven. Wist je dat het heel goed is om aardappels te bereiden en deze een nacht in de koelkast te laten staan, voordat je ze eet? Een win-win op drukke dagen dus!

Het bonen-gehaktmengsel is binnen een handomdraai klaar met behulp van de ras el hanout kruidenmix. Dit is een kruidenmix welke je kant-en-klaar kan kopen, dit mengsel bestaat onder andere uit komijn, paprika, korianderzaad, kaneel, gember, peper, kurkuma, kardemom en nootmuskaat.

Door de heerlijke dressing doen we kokoskwark, je kan de dressing ook met gewone kwark maken. De kokoskwark geeft het recept een lekkere twist.

Pannukakku, Finse ovenpannekoek

Bereidingstijd: 30 tot 60 minuten

Pannu… hoe? Pannukakku betekent pannenkoek in het Fins.

Met een Finse moeder stond er in huize van Eijk vaak Finse gerechten op het menu. Een pannukakku is een gezonde dikke pannenkoek van havermout, welke je in de oven bereidt. Wij gaan voor een gezonde versie, een hartige variant voor bij het ontbijt met spek, lunch of onderweg en een zoete variant met fruit voor tussendoor of als dessert.

Dus voor een healthy dessert of ontbijt kan je ook bij de slager terecht :-)

#nietvaneigenvee

Hartige wafel met kipfilet & dressing van zongedroogde tomaatjes

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een aantal jaren geleden maakten we het recept: ‘Hartige wafels met carpaccio & truffel’. Het recept werd duizenden keren gemaakt en we kregen heel veel leuke reacties. Met Moederdag in aantocht bereiden wij een heerlijke lunch, voor deze lunch hebben wij een nieuwe wafel ontwikkeld. Een hartige wafel met zoete aardappel, kipfilet en een dressing van zongedroogde tomaatjes.

Wij gebruiken kipfilet, deze garen wij sousvide 1 uur op 60 graden. Ook kan je ervoor kiezen om een kipfilet of een kipdij te bakken in de pan. Ga je voor snel en gemak, kies dan voor de gebraden kipfilet, gerookte kipfilet of kiprollade. Het beslag van de wafels en dressing zijn perfect van tevoren te breiden.

Heb je geen wafelijzer? Geen paniek, gebruik je tosti apparaat of maak van het beslag mini pannenkoekjes in de koekenpan.