• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Cous cous met kipworstjes
2/3 personen
25 minuten

Cous cous met kipworstjes

Deze heerlijke cous cous maken we met verschillende groenten en de kruiden: Vadouvan. Vadouvan is een kerrie kruidenmengsel met mosterd, kaneel, ui, knoflook, peper en kurkuma. Wij gebruiken Vadouvan kruiden zonder zout. Dat kan je later altijd nog toevoegen. We eten deze cous cous met kipworstjes. Onze kipworstjes worden gemaakt van gemalen kip met kruiden. Deze worst wordt gemaakt van 100% kip. Een lekker gekruid worstje, deze dunne worstjes worden ook wel merguez worstjes genoemd. De worstjes zijn super gemakkelijk te bereiden.

De cous cous kan je 1-2 dagen van te voren maken. De kipworstjes bak je a la minuut. Het gerecht kan je warm, lauw-warm of koud eten. Geniet van dit heerlijke recept! 

Dit heb je nodig

  • 250 gram kipworstjes
  • 200 gram cous cous
  • 1 tl vadouvan kruiden
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 250 gram doperwten
  • 100 gram peen julienne
  • 1 ui
  • 2 el bladpeterselie
  • 1 citroen
  • handje rucola sla
  • olijfolie extra vierge 
  • roomboter/olijfolie
  • zout en peper

En zo maak je het

  • In dit recept gebruiken we de kipworstjes uit onze slagerij. Het lekkere aan deze worstjes is dat ze al gekruid zijn, lekker & makkelijk dus! Je kan de cous cous lauw warm of koud eten.
  • Haal de kipworstjes een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Doe de cous cous in en pan of in een kom, voeg de vadouvan kruiden en komijn kruiden toe en bijna 300 ml kokend water. Dek de pan of kom af met een bord of deksel en laat het 15 minuten staan.
  • Snipper de ui fijn en snij de cherry tomaatjes doormidden.
  • Blancheer/kook de doperwten kort 4-5 minuten.
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie of roomboter in de pan en fruit de ui 2-3 minuten.
  • Voeg na 2-3 minuten de cherry tomaatjes toe. Bak de ui met de tomaatjes ongeveer 5 minuten en laat afkoelen.
  • Snij de peterselie fijn.
  • Maak de cous cous los met een vork en voeg 2-3 el olijfolie ev toe.
  • Voeg de peterselie, tomaatjes, doperwten, peen en ui toe aan de cous cous.
  • Voeg de rasp en het sap van 1 citroen toe aan de cous cous.
  • Proef af met peper, zout en eventueel een klein beetje vadouvan kruiden en voeg de rucola sla toe.
  • Bak de kipworstjes op hoog vuur 6-8 minuten, snij deze in stukjes van 1 cm en voeg toe aan de cous cous.
  • Eet smakelijk en geniet!