• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Carpaccio rollade met rozemarijn knoflook krieltjes
4/5 personen
45 minuten

Carpaccio rollade met rozemarijn knoflook krieltjes

Tijdens de feestdagen of een feestelijk diner houden we van lekker en gemak. In dit recept gebruiken we de Carpaccio rollade uit onze slagerij. De Carpaccio rollade is een lekkere zachte rollade gemaakt van rundvlees van ons eigen vee. Onze slagers hebben de rollade al opgeknoopt, gevuld en gekruid. De Carpaccio rollade is gevuld met nootjes, pesto en oude kaas. Je hoeft dus helemaal niks meer aan deze rollade te doen. Lekker en makkelijk dus!

Je bepaalt zelf hoe je de Carpaccio rollade wilt bereiden. De rollade kan in de pan, oven of op de BBQ bereid worden. Wij hebben de rollade sousvide bereid. Hiervoor heb je een (stoom)oven nodig met een sousvide functie of een sousvide stick. 

Een kerntemperatuurmeter maakt het leven een stuk makkelijker. Dit kan je voor hele veel producten gebruiken en je vlees is altijd perfect gaar. Aanrader dus! 

Bij deze Carpaccio rollade serveren we rozemarijn knoflook krieltjes en een spinaziesalade. De rozemarijn knoflook krieltjes maak je zelf. Het recept van de spinaziesalade vind je in ons kookboek 'Meat the Family'. Een super lekker recept. 

 

 

Dit heb je nodig

  • 1 kg Carpaccio rollade
  • 1 kg krieltjes met schil
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Zout & peper
  • Eventueel: kerntemperatuurmeter en een sousvidestick/oven

En zo maak je het

  • Carpaccio rollade
  • In dit recept gebruiken we de Carpaccio rollade uit onze slagerij. De Carpaccio rollade is een lekkere zachte rollade gemaakt van rundvlees van ons eigen vee. Onze slagers hebben de rollade al opgeknoopt, gevuld en gekruid. De Carpaccio rollade is gevuld met nootjes, pesto en oude kaas. Je hoeft dus helemaal niks meer aan deze rollade te doen!
  • Haal de Carpaccio rollade een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Bepaal hoe je de Carpaccio rollade wilt bereiden. De rollade kan in de pan, oven of op de BBQ bereid worden of sousvide.
  • Een kerntemperatuurmeter maakt het leven een stuk makkelijker. De rollade kan rose-medium gegeten worden. De bereidingstijd van de Carpaccio rollade van 1 kg is ongeveer 40-45 minuten. De kerntemperatuur van 52 graden is aan te raden voor deze rollade.
  • Voeg boter en olijfolie in de pan/bbq en bak de Carpaccio rollade om en om bruin. Je kan de rollade zachtjes laten garen in de pan/bbq of schuif de rollade op 80 graden in de oven.
  • Wij hebben de rollade sousvide bereid. Trek de rollade vacuüm en gaar deze 2 uur lang op 52 graden. Na deze 2 uur, bak je de rollade rondom bruin in de pan of op de BBQ.
  • Rozemarijn knoflook krieltjes
  • Blancheer of stoom de krieltjes 5 minuten beetgaar, afhankelijk van de grootte.
  • Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes en snij samen met de knoflook fijn.
  • Voeg de roomboter met een scheutje olie in de pan. Fruit zachtjes de rozemarijn en knoflook voor een paar minuten.
  • Bak vervolgens de krieltjes krokant 5 minuten in de pan.
  • De Carpaccio rollade met rozemarijn knoflook krieltjes is lekker met de Spinaziesalade uit ons kookboek ‘Meat the Family’.
  • Eet smakelijk & geniet!