• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Carpaccio van vergeten groenten met runderlever
3/4 personen
90 minuten

Carpaccio van vergeten groenten met runderlever

Carpaccio van 'vergeten groenten', de naam zegt het al. Onze favoriet is pastinaak, heerlijk van smaak. In dit recept gaan we pastinaak en knolselderij poffen op de BBQ, je kan dit ook in de oven doen. We kruiden de pastinaak en knolselderij met 5 spices kruiden. Five-spice kruiden is van origine een Chinese specerijenmix dat bestaat uit vijf smaken: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Het kruidenmengsel bestaat uit: steranijs, kaneel, kruidnagel, peper en venkelzaad. Het is een heerlijk mengsel.

De carpaccio maken we af met gebakken runderlever en appeltjes. Runderlever is een super gezond en lekker stukje vlees. Van onze eigen gras gevoerde koeien snijden wij de lever in plakken, die je gemakkelijk kan bakken. Runderlever bevat veel vitamine en mineralen. Het rundvlees is afkomstig van ons eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. Wil je meer over lever lezen? Bekijk dan onze blog over runderlever. 

Het gerecht kan je warm, lauw-warm of koud eten. De pastinaak en knolselderij kan je ook een dag van tevoren bereiden. Geniet van dit heerlijke recept! 

Dit heb je nodig

  • 2-3 plakjes runderlever
  • 1 knolselderij, ongeveer 600 gram
  • 400 gram pastinaak
  • 1 appel
  • 2 el en 1 tl 5 spices kruiden
  • Handje rucola
  • Olie, roomboter
  • Peper & zout
  • Aluminiumfolie

En zo maak je het

  • Verwarm de BBQ (indirect) of oven voor op 120 graden. Haal de lever ruim een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Meng 2 el olijfolie met 2 el 5 spices kruiden. Smeer, met een kwastje, de knolselderij en pastinaak in met het kruidenmengsel.
  • De knolselderij en de pastinaak gaan we poffen. Als de BBQ of oven op temperatuur is, doe de knolselderij en pastinaak in de BBQ of oven voor 30 minuten.
  • Pak na 30 minuten de knolselderij en pastinaak in met aluminiumfolie.
  • De pastinaak is na 30 tot 40 minuten klaar. (Als je er met een scherp mes doorheen glijdt, haal je de pastinaak van de BBQ of uit de oven.)
  • De knolselderij moet iets langer, ligt aan de grootte van de knolselderij, ongeveer 60-90 minuten. Test de knolselderij op dezelfde manier als de pastinaak. Als je er doorheen glijdt met een mes, is deze klaar. Laat de knolselderij en pastinaak niet de lang in de oven of BBQ, anders wordt het puree.
  • Laat de knolselderij en pastinaak afkoelen in het aluminiumfolie. Je kan de knolselderij en pastinaak ook een dag van tevoren bereiden.
  • Als de knolselderij en pastinaak iets is afgekoeld of koud is, snij je deze in hele dunne carpaccio plakken.
  • Snij de appel in kleine stukjes en meng met 1 tl 5 spices kruiden.
  • Bak de appel in een klein beetje olie of roomboter.
  • De groenten kan je koud, lauw warm of warm serveren.
  • De runderlever bakken we als laatst; doe olie of roomboter in de pan of een combinatie, peper en zout het vlees. Begin op hoog vuur met bakken, doe vervolgens het vuur lager. De totale baktijd is ongeveer 5-6 minuten. De lever kan rose-medium gegeten worden. Snij de lever in dunne reepjes.
  • Maak de borden op met een handje rucola sla, verdeel de plakken knolselderij en pastinaak over de borden en bestrooi deze met de stukjes appel. Verdeel de reepjes lever over het gerecht.
  • Eet smakelijk!