Karbonade bakken moeilijk? Wel nee. Iedereen kan een karbonade bakken!
Check onze nieuwste video, we laten zien hoe je de lekkerste karbonade bakt; een Boerenkarbonade!
Ingrediënten voor 1/ 2 personen:
- 2 Boerenkarbonade
- roomboter
- peper
- zout
Bereiding:
- Haal de Boerenkarbonade ruim van te voren uit de koeling, ongeveer 1 uur van te voren.
- Bestrooi de Boerenkarbonade met peper en zout.
- Laat de roomboter smelten in de pan. Zorg voor voldoende roomboter, voorkom dat de boter en het vlees aanbrandt.
- Bak de Boerenkarbonade om en om bruin.
- Blus de Boerenkarbonade af met een klein klontje boter. (het vlees neemt geen vetstof meer op).
- Zet het vuur laag en bak de Boerenkarbonade 12 minuten.
- De Boerenkarbonade is te gek lekker als deze de kerntemperatuur heeft bereikt van 62-65 graden.
Eet smakelijk!