• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Carpacciorolletjes met courgette
3/4 personen
10 minuten

Carpacciorolletjes met courgette

Een feestelijk hapje; het carpacciorolletje! Dit recept is heel makkelijk en lekker. Natuurlijk heb je wel de beste ingrediënten nodig. In dit recept gebruiken we de Carpaccio uit onze slagerij. De Carpaccio snijden we van rundvlees van ons eigen vee. We voegen geen conserveringsmiddelen toe aan onze carpaccio, 100% puur natuur. Dat verschil proef je! 

Het Carpacciorolletje is een klein borrelhapje, wat je kunt serveren als hapje voor bij de borrel, als voor- of tussengerecht. Je eet het op kamertemperatuur, dus prima van tevoren te bereiden. Je hebt niet veel ingrediënten nodig; een courgette, liefst biologisch, ricotta kaas, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en wat kruiden. 

Dit heerlijke hapje kan je ook maken met eigengemaakte gedroogde tomaatjes. Het recept van de gedroogde tomaatjes vind je in ons kookboek 'Meat the Family'.

 

 

Dit heb je nodig

  • 80 gram Carpaccio, vlees van eigen vee
  • 1 courgette, bio
  • 100 gram ricotta kaas
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl gedroogde dragon
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Handig: de grillpan

En zo maak je het

  • In dit recept gebruiken we de Carpaccio uit onze slagerij. De Carpaccio snijden we van rundvlees van ons eigen vee. De lekkerste carpaccio die er is! 
  • Haal de carpaccio een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Snij de courgette met een kaasschaaf in lange dunne plakken, in de lengte. Probeer ze heel te houden.
  • Kwast de courgette plakken in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Verwarm de grillpan en grill de courgetteplakken kort, totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
  • Haal de courgetteplakken uit de pan en laat op een keukenpapiertje afkoelen.
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  • Meng de ricotta kaas met de tomaatjes en de gedroogde kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een plak courgette neer op een snijplank of bord, hierop een plak carpaccio. Op de carpaccio schep je een lepeltje van het kaasmengsel en rol de plak courgette op. Maak eventueel dicht met een prikker.
  • Serveer dit heerlijke hapje op kamertemperatuur, niet te koud.
  • De Carpacciorolletjes zijn ook lekker met eigen gemaakte gedroogde tomaatjes, recept vind je in ons kookboek ‘Meat the Family’.
  • Eet smakelijk & geniet!