• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Hartige wafels met carpaccio & truffel
3/4 personen
10 minuten

Hartige wafels met carpaccio & truffel

Een hartige wafel met carpaccio, that's sounds like food-heaven! Wij brunchen dit jaar met de feestdagen. Dit jaar maakt Carla deze hartige wafel met carpaccio en wij delen het recept met jou. Bij ons ervaar je de smaak van carpaccio zoals het hoort. Wij zijn super kieskeurig wat betreft carpaccio. Dat moet puur vlees zijn. Carpaccio snijden wij van ons eigen rundvlees. Onze runderen krijgen gras te eten en hebben een goed leven gehad. 

De wafel is een hartige variant, lekker en gezond! We maken de wafel van boekweitmeel, dan is de wafel ook glutenvrij. In het wafelbeslag doen we heerlijke ingrediënten zoals rucola, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes. Dit geeft een unieke smaakbeleving samen met de carpaccio en de eigengemaakte truffeldressing. 

Heb je geen wafelijzer? Geen nood, gebruik je tosti apparaat of maak van het beslag mini pannenkoekjes in de koekenpan.

Dit heb je nodig

  • 4 x 50 gram carpaccio
  • 25 gram rucola + extra ter garnering
  • 2 eieren
  • 20 gram Parmezaanse kaas + extra ter garnering
  • 100 ml amandel- of havermelk
  • 4 zongedroogde tomaatjes (25 gram)
  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl truffeltapenade
  • 20 gram pistachenoten gepeld, ongezout
  • Peper, zout en olijfolie
  • Truffeldressing:
  • 1 tl truffeltapenade
  • 20 gram mayonaise zonder suiker

En zo maak je het

  • Haal het vlees ruim 1 uur van tevoren uit de koelkast.
  • Verwarm het wafelijzer voor. Je kan de wafels ook als een pannenkoek in de pan bakken of in het tosti apparaat maken.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en snij de tomaatjes fijn.

  • Beslag van de wafels:
  • Doe de volgende ingrediënten voor het beslag in een kom; 25 gram rucola, de eieren, 20 gram Parmezaanse kaas, melk, zongedroogde tomaatjes, boekweitmeel, bakpoeder en 1 tl truffeltapenade.
  • Mix het geheel met een (staaf) mixer tot een beslag.
  • Vet het wafelijzer in met een klein beetje olijfolie.
  • Bak 4 kleine wafels. De baktijd is 8-10 minuten.
  • Laat de wafels afkoelen.

  • Topping wafels:
  • Rasp wat extra Parmezaanse kaas voor over de carpaccio.
  • Pel de pistachenoten en hak deze iets fijner.

  • Truffeldressing:
  • Meng 1 tl truffeltapenade en de mayonaise tot een romige dressing.

  • Beleg de wafels eerst met rucola, vervolgens de carpaccio, truffeldressing en garneer met de pistachenoten en de Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!