• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Pork sandwich met zuurkool
4/5 personen
6 uur

Pork sandwich met zuurkool

Krijg je gasten? Dan hebben we een heerlijk recept voor jou; een pork sandwich met zuurkool en eigengemaakt mosterd-kwark dressing. Je kan het perfect een dag van tevoren bereiden, dus een stress vrije lunch of diner.

We maken de pork sandwich van een oerhammetje of procureur. Onze oerhammetjes en procureur zijn van het Duroc varkensras. Duroc d'Olives kenmerkt zich zoals het varkensvlees hoort te smaken; puur!

We gaan het vlees roken op de BBQ, wat een super lekkere smaak geeft. Je kan het vlees op de BBQ of in de oven bereiden. In dit recept kiezen wij voor de BBQ. We bouwen de BBQ indirect op. We gaan het oerhammetje 'low & slow' bereiden. Het is een eenvoudig recept, met een lekkere dressing. Koop bij een goede bakker (desem) brood, wat je zelf in plakken kan snijden.

Neem eens een kijkje in de webshop bij het 'Oerham pakket' of ‘Pulled pork pakket', dan heb je direct bijna ingrediënten in huis om aan de slag te gaan. Tip: Maak extra veel, zodat je er extra lang van kan genieten ;-)

Dit heb je nodig

  • Oerhammetje of Procureur van de BBQ:
  • 2 oerhammetjes of 1 kg procureur
  • 6 el BBQ rub (verkrijgbaar bij je favoriete slager)
  • 6 el mosterd
  • 100 ml appel-perensap zonder toegevoegd suiker
  • 100 ml appelciderazijn
  • 1 blokje appel rookhout
  • 300 gram zuurkool
  • 1 ui
  • Dikke plakken (desem) brood
  • Dressing:
  • 8 el volle kwark
  • 2 tl honing
  • 2 el grove mosterd
  • 1 tl kerriepoeder
  • Roomboter en olijfolie
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Oerhammetje/Procureur op de BBQ
  • Begin de avond van tevoren: smeer het oerhammetje/procureur in met mosterd en rub.
  • Pak het oerhammetje/procureur in met kleeffolie. Zorg dat het stevig verpakt zit en leg in de koelkast.
  • Haal de ochtend van de BBQ het oerhammetje/procureur een paar uur van te voren uit de koelkast.
  • Meng de appel-perensap en de appelciderazijn en doe het in een (planten)spuit of in een kommetje.
  • We gaan het oerhammetje/procureur indirect BBQen.
  • Stook de bbq op naar 110-125 graden en voeg het rookhout toe.
  • Leg het oerhammetje/procureur 2,5 uur op het rooster.
  • Spray of kwast om het uur de spareribs in met de appel-sap/appelciderazijn, 2 tot 3 keer. Kijk uit dat je niet de kolen dooft met de spray.
  • Na 2,5 uur als er een goede bark (bruine korst) op het oerhammetje/procureur zit, pakken we het in het aluminiumfolie.
  • Laat ongeveer nog 2,5 uur garen tot een kerntemperatuur van 85-90 graden. Het oerhammetje/procureur is klaar wanneer je makkelijk met een mes door het vlees heen snijdt.

  • Zuurkool & Dressing
  • Meng de kwark, honing, mosterd, kerriepoeder en 1 el olijfolie en proef af met peper en zout.
  • Laat 1 el roomboter smelten in een pan, fruit de ui zachtjes 3-4 minuten, voeg vervolgens de zuurkool toe en laat 20 minuten zachtjes garen.
  • Snij het (desem) brood in dikke plakken.
  • Eet smakelijk!