• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.4
  • 9.4
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Stoofpot van hert met koffie & croutons van peperkoek
5/6 personen
180 minuten

Stoofpot van hert met koffie & croutons van peperkoek

Dat wij dol zijn op stoven, gaan we niet meer zeggen. In ons kookboek ‘Meat the Family hebben we een heel hoofdstuk met lekkere stoofgerechten. We willen af van het imago dat stoven alleen voor opa’s en oma’s is. Het is zo lekker!

Deze donkere dagen voor de feestmaand, lenen zich uitstekend voor een stoofpot. We’re going wild. We gaan in dit recept namelijk aan de slag met hertenstoofvlees. Dit is een heerlijk gerecht wat je jouw gasten kan serveren tijdens de feestdagen. We maken de stoofpot van hert net even anders dan anders, namelijk met koffie en croutons van peperkoek. Deze croutons maak je in de oven. Uiteraard zitten er extra vitamines in de stoofpot, we gebruiken pompoen en pastinaak.
Dit is een stoofgerecht wat je 1 dag van tevoren zou willen bereiden, de smaken trekken er dan nog beter in. De finishing touch doe je op de avond zelf.

Bestel je hertenstoofvlees online in de webshop of bij ons in de winkel en ga genieten! Dit is het wachten waard.

Dit heb je nodig

  • 1 kg Hertenstoofvlees (vers)
  • 500 gram paddenstoelenmix
  • 1 grote pastinaak, in kleine blokjes
  • 200 gram pompoenblokjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 350 ml groentebouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 8 takjes tijm
  • 2 el bloem
  • 3-4 plakken ontbijtkoek
  • 1 el gemalen koffie
  • Peper en zout
  • Olijfolie en/of roomboter

En zo maak je het

  • Haal het vlees ruim 1 uur van tevoren uit de koelkast.
  • Peper en zout het vlees voldoende. Doe de roomboter/olie in de pan en bak het vlees bruin in porties, ongeveer 3-4 minuten. Bewaar het vlees apart.
  • Bak in dezelfde pan de pompoen en de pastinaak. Voeg naar smaak peper en zout toe, laat het geheel nog ongeveer 4 minuten gaan. Blijf roeren in de pan! Haal de groenten uit de pan en bewaar bij het vlees.
  • Fruit de ui en knoflook (in dezelfde pan), voeg na 2 minuten de bloem toe en bak 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de bouillon en de wijn toe. Breng dit zachtjes aan de kook.
  • Doe het vlees en de groenten terug in de pan. Voeg de takjes tijm en de laurier in zijn geheel toe aan de stoofpot. Bind een touwtje om de tijm, zodat je deze na het stoven gemakkelijk uit de pan kan vissen.
  • Zet de pan met deksel op de kleinste pit (eventueel met tussenplaatje) voor ongeveer 120-150 minuten. Roer af en toe in de pan. Proef na 150 minuten of het vlees de gewenste zachtheid heeft bereikt.
  • Wij maken gebruik van een snelkookpan, het gerecht is dan binnen 35-40 minuten klaar, heel handig als je niet zoveel tijd hebt!
  • Haal de takjes tijm uit de pan, de blaasjes zijn er inmiddels afgevallen.
  • Wil je een lekker dikke jus/saus? Wanneer het stoofvlees klaar is, haal het vlees en groenten uit de pan, zodat alleen de jus over blijft. De jus koken we in tot een dikte van yoghurt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  • Ondertussen bakken we de paddenstoelenmix. Snij de grote paddenstoelen doormidden en bak dit op hoog vuur 3-4 minuten en voeg peper en zout toe. Voeg de paddenstoelen toe aan de stoofpot.
  • Snij de peperkoek in kleine blokje en bak deze krokant in de oven, 170 graden, 10 minuten.
  • Roer 1 el gemalen koffie door de stoofpot. Proef de stoofpot af met peper en zout.
  • Serveer de stoofpot met de croutons van peperkoek.
  • Eet smakelijk!