Zelf pizza maken vinden wij altijd een feestje! Natuurlijk is pizza bestellen veel sneller, zelf maken is veel lekkerder. Voor ons is de keuze dan snel gemaakt. Eerder maakten we een pizzabodem van meel, dat was een populair recept, hierover kregen wij veel leuke berichtjes. In dit recept maken we een bodem van groenten en boekweitmeel. Het boekweitmeel maakt de pizza direct glutenvrij. Je kan verschillende soorten groenten gebruiken voor dit recept, wij hebben de pizzabodem getest met pompoen, bloemkool en met broccoli. Alle drie aanraders!
Met de pizzatoppings kan je ook alle kanten op. Voor de pizza blijft salami Sopressa Veneta onze favoriet. Dit is een heerlijke salami uit Italië. Salami is van oorsprong een Italiaanse worstsoort. Deze salami wordt gemaakt van een mengsel van varkensvlees, vleugje knoflook en zout. De salami is 'lucht gedroogd', dat zijn de lekkerste salami's.
Als variatie kan je de pizza ook beleggen met kip of (rauwe) ham. Je kan de pizza in de oven of op de BBQ bereiden. Eet smakelijk!
© 2024 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +