Pizza van groenten met salami sopressa veneta
3/4 personen
25 minuten

Pizza van groenten met salami sopressa veneta

Zelf pizza maken vinden wij altijd een feestje! Natuurlijk is pizza bestellen veel sneller, zelf maken is veel lekkerder. Voor ons is de keuze dan snel gemaakt. Eerder maakten we een pizzabodem van meel, dat was een populair recept, hierover kregen wij veel leuke berichtjes. In dit recept maken we een bodem van groenten en boekweitmeel. Het boekweitmeel maakt de pizza direct glutenvrij. Je kan verschillende soorten groenten gebruiken voor dit recept, wij hebben de pizzabodem getest met pompoen, bloemkool en met broccoli. Alle drie aanraders! 

Met de pizzatoppings kan je ook alle kanten op. Voor de pizza blijft salami Sopressa Veneta onze favoriet. Dit is een heerlijke salami uit Italië. Salami is van oorsprong een Italiaanse worstsoort. Deze salami wordt gemaakt van een mengsel van varkensvlees, vleugje knoflook en zout. De salami is 'lucht gedroogd', dat zijn de lekkerste salami's. 

Als variatie kan je de pizza ook beleggen met kip of (rauwe) ham. Je kan de pizza in de oven of op de BBQ bereiden. Eet smakelijk! 

Dit heb je nodig

  • Kies je favoriete groentesoort: 250 gram pompoen, bloemkool of broccoli
  • 65 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • 35 gram tomatenpuree
  • 50 gram salami sopressa veneta
  • 50 gram rucola
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 50 gram kleine paddenstoelen/champignons
  • 100 gram verse bladspinazie
  • ½ courgette

En zo maak je het

  • Verwarm de oven of de BBQ voor op 200-220 graden.
  • Rasp de pompoen fijn. Heb je gekozen voor bloemkool of broccoli, dan kan je bloemkool- of broccolirijst gebruiken. Of je kan de bloemkool of broccoli kort fijn malen in de keukenmachine.
  • Roerbak de groenten 5 minuten kort droog in een koekenpan, zonder vetstof. Blijf roeren in de pan. Laat de groenten afkoelen.
  • Meng de afgekoelde groenten, boekweitmeel, ei, gebroken lijnzaad, de Parmezaanse kaas en de Italiaanse gedroogde kruiden in een kom. Kneed het geheel goed door elkaar.
  • Maak een mooie ronde dunne pizza en leg deze 30 minuten aan de kant.
  • Bak na 30 minuten de pizza 15 minuten in de oven. Let op dat het niet te hard gaat.
  • Halveer de cherry tomaatjes, snij de (grote) paddenstoelen doormidden en snij de courgette in slierten met de kaasschaaf.
  • Roerbak de spinazie totdat deze geslonken is. Druk in een zeef het vocht eruit.
  • Haal de pizza uit de oven en laat even 5 minuten afkoelen.
  • Beleg de pizza vervolgens met de tomatenpuree, plakjes salami sopressa veneta, cherry tomaatjes, spinazie, paddenstoelen/champignons en de courgette.
  • Bak de pizza nog 8-10 minuten af in de oven.
  • Haal de pizza uit de oven en serveer lekker met de rucola. Garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!