• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Ossenstaart met feta & waterkers
4/5 personen
4,5 uur

Ossenstaart met feta & waterkers

Ossenstaart, de naam zegt het eigenlijk al. De ossenstaart wappert de hele dag in de lucht, het is dus echt werkvlees en vraagt dus om een goede en lange bereiding. In dit recept nemen we je stap voor stap mee naar een heerlijke stoof van ossenstaart. Wij stoven de ossenstaart in een snelkookpan. Het gerecht is in de snelkookpan binnen 45-50 minuten klaar, heel handig als je niet zoveel tijd hebt! Dus geen excuses meer, dat stoven te lang duurt :-)

Ossenstaart is vol van smaak, we gebruiken in dit gerecht runderbouillon wat we van runderbotten hebben getrokken. Dit geeft de stoof een extra lekkere smaak. Het recept voor deze runderbouillon vind je in ons kookboek

We maken de ossenstaartstoof minimaal 1 dag van tevoren klaar, dat is aan te raden bij stoofvlees. Zo trekken alle smaken door de hele stoofpot. We serveren de stoofpot van ossenstaart op mini tortilla's. Je kan ook kiezen voor wraps of kleine taco's. De tortilla's garneren wij met fetakaas en waterkers. 

Dit gerecht is heerlijk als lunch, tussengerecht of als hoofdgerecht. Je gasten zullen versteld staan!

Dit heb je nodig

  • 1 kg ossenstaart
  • 2 cm gember
  • 2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 750 ml Runderbouillon
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1 limoen
  • 2 el balsamico azijn
  • 200 gram feta
  • 75 gram waterkers
  • 8-10 mini (mais) tortilla’s of taco's
  • Olie, roomboter
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm, de oven voor op 200 graden.
  • Peper en zout het vlees. Bak de ossenstaart, in een braadslee, een half uur aan in de oven op 180 graden.
  • Snij de ui, knoflook, gember en de peper in kleine blokjes. Snij de wortel en de bleekselderij ook in kleine blokjes, bewaar deze apart.
  • Fruit de ui, knoflook, peper, gember en de rest van de groenten: begin met de ui, knoflook, gember en de peper voeg na 2 minuten de overige groenten toe. Voeg naar smaak peper en zout toe, laat het geheel nog ongeveer 5 minuten gaan. Blijf roeren in de pan!
  • Voeg de kruiden, de balsamicoazijn en de bouillon toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook.
  • Doe de ossenstaart (inclusief jus/vet uit de braadslee) en de groenten terug in de pan.
  • Zet de pan met deksel op de kleinste pit (eventueel met tussenplaatje) voor ongeveer 240 minuten. Roer af en toe in de pan. Proef na 240 minuten of het vlees de gewenste zachtheid heeft bereikt.
  • Wij maken gebruik van een snelkookpan, het gerecht is dan binnen 60-70 minuten klaar, heel handig als je niet zoveel tijd hebt.
  • Wanneer de ossenstaart lekker zacht is, haal alles uit de pan, zodat alleen de jus over blijft. Haal de ossenstaart van het bot, voorzichtig het kan heet zijn!
  • De jus koken we in tot een dikte van yoghurt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  • Voeg de jus toe aan het vlees en roer het geheel door.
  • Rasp de limoen en pers de limoen uit. Voeg de rasp en sap toe aan de stoof pot.
  • Verkruimel de feta in kleine stukjes. Verwarm de tortilla’s.
  • Serveer de ossenstaart met de feta, waterkers op de tortilla.
  • Eet smakelijk! Genieten maar!