• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.4
  • 9.4
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Hartige wafel met kipfilet & dressing van zongedroogde tomaatjes
4/5 personen
10 minuten

Hartige wafel met kipfilet & dressing van zongedroogde tomaatjes

Een aantal jaren geleden maakten we het recept: ‘Hartige wafels met carpaccio & truffel’. Het recept werd duizenden keren gemaakt en we kregen heel veel leuke reacties. Met Moederdag in aantocht bereiden wij een heerlijke lunch, voor deze lunch hebben wij een nieuwe wafel ontwikkeld. Een hartige wafel met zoete aardappel, kipfilet en een dressing van zongedroogde tomaatjes.

Wij gebruiken kipfilet, deze garen wij sousvide 1 uur op 60 graden. Ook kan je ervoor kiezen om een kipfilet of een kipdij te bakken in de pan. Ga je voor snel en gemak, kies dan voor de gebraden kipfilet, gerookte kipfilet of kiprollade. Het beslag van de wafels en dressing zijn perfect van tevoren te breiden.

Heb je geen wafelijzer? Geen paniek, gebruik je tosti apparaat of maak van het beslag mini pannenkoekjes in de koekenpan.

Dit heb je nodig

  • 4 x 50 gram kipfilet*
  • 100 gram zoete aardappel gekookt
  • 2 eieren
  • 20 gram Parmezaanse kaas + extra
  • 100 ml melk
  • 50 gram boekweitmeel/havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Peper, zout
  • Olijfolie
  • Rucola ter garnering

  • Dressing
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 1 avocado
  • 100 gram kwark

* Wij gebruiken kipfilet, deze garen wij sousvide 1 uur op 60 graden. Je kan ook kipfilet of een kipdij bakken in de pan. Ga je voor snel en gemak, kies dan voor de vleeswaren: gebraden kipfilet, gerookte kipfilet of kiprollade.

En zo maak je het

  • Haal het vlees ruim 1 uur van tevoren uit de koelkast.
  • Verwarm het wafelijzer voor. Je kan de wafels ook als een pannenkoek in de pan bakken.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en snij de zongedroogde tomaatjes.
  • Beslag van de wafels:
  • Doe de volgende ingrediënten voor het beslag in een kom; 100 gram gekookte/gestoomde zoete aardappel, de eieren, 20 gram Parmezaanse kaas, melk, meel naar keuze, bakpoeder en peper en zout naar smaak.
  • Mix het geheel met een (staaf) mixer tot een beslag.
  • Vet het wafelijzer in met een klein beetje olijfolie.
  • Bak 4 kleine wafels. De baktijd is 8-10 minuten.
  • Laat de wafels afkoelen.
  • Kip:
  • Bereid de kip naar je eigen wens. Wij bereiden kipfilet sousvide 1 uur op 60 graden. Ook kan je ervoor kiezen om een kipfilet of een kipdij te bakken in de pan. Ga je voor snel en gemak, kies dan voor de gebraden kipfilet of kiprollade. Het beslag van de wafels en dressing zijn perfect van tevoren te breiden.
  • Dressing:
  • Meng de zongedroogde tomaatjes, avocado en de kwark tot een romige dressing. Proef af met peper en zout.
  • Beleg de wafels eerst met rucola, vervolgens de kip, dressing en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!