Een aantal jaren geleden maakten we het recept: ‘Hartige wafels met carpaccio & truffel’. Het recept werd duizenden keren gemaakt en we kregen heel veel leuke reacties. Met Moederdag in aantocht bereiden wij een heerlijke lunch, voor deze lunch hebben wij een nieuwe wafel ontwikkeld. Een hartige wafel met zoete aardappel, kipfilet en een dressing van zongedroogde tomaatjes.
Wij gebruiken kipfilet, deze garen wij sousvide 1 uur op 60 graden. Ook kan je ervoor kiezen om een kipfilet of een kipdij te bakken in de pan. Ga je voor snel en gemak, kies dan voor de gebraden kipfilet, gerookte kipfilet of kiprollade. Het beslag van de wafels en dressing zijn perfect van tevoren te breiden.
Heb je geen wafelijzer? Geen paniek, gebruik je tosti apparaat of maak van het beslag mini pannenkoekjes in de koekenpan.
* Wij gebruiken kipfilet, deze garen wij sousvide 1 uur op 60 graden. Je kan ook kipfilet of een kipdij bakken in de pan. Ga je voor snel en gemak, kies dan voor de vleeswaren: gebraden kipfilet, gerookte kipfilet of kiprollade.
© 2025 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +