• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Flammkuchen met pulled beef & appel BBQ saus
2/3 personen
15 minuten

Flammkuchen met pulled beef & appel BBQ saus

Een heerlijk recept voor op de BBQ te bereiden of in de oven. Je kan voor dit recept alle soorten pulled meat gebruiken; pulled pork, pulled chicken of pulled beef. Wij kozen voor pulled beef. Wanneer we pulled beef maken, doen we altijd een groot stuk op de BBQ of in de oven. De bereidingstijd is wat langer, dus handig om de pulled beef in bakjes in de vriezer te doen. Want wie wat bewaart... :-)

De combinatie pulled beef met zuurkool is hemels en ook nog eens heel gezond! In dit recept maken we een appel BBQ saus, we gebruiken hiervoor een basis BBQ saus. Wij verkopen een lekkere BBQ saus, deze kan je ook zelf maken. Wanneer je kiest om de flammkuchen op de BBQ te bereiden, gebruik dan een pizzasteen. De bodem wordt hierdoor lekker krokant. 

Wij hebben een heerlijk recept van Pulled beef online staan, je kan ook voor gemak gaan en voor het Pulled beef pakket gaan. Neem een kijkje in onze webshop. Vragen? Wij helpen je graag, denken met je mee, zodat jij de chefkok van deze zomer wordt. 

Dit heb je nodig

  • 250 gram Pulled Meat (pulled beef, pork of chicken, wat je hebt)
  • 2 flammkuchen bodems (kant en klaar of zelf gemaakt, zie hier het recept)
  • 100 ml BBQ saus (te koop bij je favo slager)
  • 200 gram zuurkool
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el BBQ rub
  • 1 rode ui
  • 1 appel

En zo maak je het

  1. Maak twee bodems of gebruik een kant-en-klare bodem.
  2. Je kan twee aparte flammkuchen maken of 1 hele grote flammkuchen.
  3. Bereid de zuurkool volgens de verpakking.
  4. Snij de ui in kleine stukjes en de mozzarella in plakjes.
  5. Je kan de flammkuchen bereiden op de BBQ (pizzasteen) of in de oven. Verwarm de oven of BBQ voor op 250-270 graden.
  6. Rasp de appel. Doe de helft van de appel rasp door de helft van de BBQ saus.
  7. Smeer de appel BBQ saus over de bodem van de flammkuchen.
  8. Beleg de flammkuchen met de pulled meat, de rode ui, vervolgens met de zuurkool, hierboven op de mozzarella.
  9. Bestrooi de flammkuchen met de Parmezaanse kaas en de BBQ rub.
  10. Strooi de overgebleven rasp van de halve appel over de flammkuchen.
  11. Doe de flammkuchen ongeveer 8-10 minuten op de BBQ of in de oven. De bodem moet lekker knapperig worden.
  12. Snij de flammkuchen in stukjes, eet smakelijk!