• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Biefstuk bakken
1/2 personen
15 minuten

Biefstuk bakken

Hoe bak je de perfecte biefstuk?

Voor de perfecte biefstuk heb je de beste ingredienten nodig, dit filmpje en een beetje liefde.

Om deze video of embedded content te zien, moet je cookies accepteren.

Pas je cookievoorkeuren aan

 

Dit heb je nodig

Ingrediënten 2 personen

  • Goede kwaliteit biefstuk
  • Roomboter
  • Peper & Zout
  • Een goede pan met dikke bodem
  • Aluminiumfolie
  • Scherp mes

En zo maak je het

  • Haal de biefstuk ruim van te voren uit de koelkast. (afhankelijk van de grootte 30-60 min)
  • Bestrooi de biefstuk met peper & zout, voeg vervolgens de boter in de pan en laat het licht bruin worden.
  • Bak de biefstuk op hoog/middel vuur en om en bruin, de perfecte bruining zorgt voor een lekkere smaak aan je biefstuk.
  • Regel de temperatuur zelf, gaat het te hard? Zet het vuur laag.
  • Meten = Weten! Geen één biefstuk is hetzelfde, pak de kerntemperatuur meter erbij
    Rare = kern 45 graden
    Medium = kern 50 graden
    Well Done = Kern 55 graden
  • Haal de biefstuk uit de pan, wikkel deze luchtig in het folie en laat 5-10minuten rusten, zo kunnen de vleessappen zich mooi verdelen over het vlees.
  • Snij vervolgens de biefstuk tegen de ‘draad’.

Eet smakelijk!