Voor de perfecte biefstuk heb je de beste ingredienten nodig, dit filmpje en een beetje liefde.
Dit heb je nodig
Ingrediënten 2 personen
Goede kwaliteit biefstuk
Roomboter
Peper & Zout
Een goede pan met dikke bodem
Aluminiumfolie
Scherp mes
En zo maak je het
Haal de biefstuk ruim van te voren uit de koelkast. (afhankelijk van de grootte 30-60 min)
Bestrooi de biefstuk met peper & zout, voeg vervolgens de boter in de pan en laat het licht bruin worden.
Bak de biefstuk op hoog/middel vuur en om en bruin, de perfecte bruining zorgt voor een lekkere smaak aan je biefstuk.
Regel de temperatuur zelf, gaat het te hard? Zet het vuur laag.
Meten = Weten! Geen één biefstuk is hetzelfde, pak de kerntemperatuur meter erbij Rare = kern 45 graden Medium = kern 50 graden Well Done = Kern 55 graden
Haal de biefstuk uit de pan, wikkel deze luchtig in het folie en laat 5-10minuten rusten, zo kunnen de vleessappen zich mooi verdelen over het vlees.