• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Springrolls met kippendij, buikspek & pindadip
15 minuten

Springrolls met kippendij, buikspek & pindadip

Springrolls, komen van oorsprong uit Vietnam. Je maakt ze met rijstvellen. De rijstvellen week je in water en vul je met alles wat je lekker vindt. Dat klinkt goed, toch? Wij kiezen in dit recept om de springrolls te vullen met buikspek en kippendijen. Het buikspek maken we een dag van te voren op de BBQ. Bekijk hier een lekker recept voor buikspek op de BBQ of uit de oven.

De kippendijen in dit recept zijn al gekruid. Wij gebruiken een kruidenmix welke we zelf maken in onze slagerij, vraag in onze winkel of online om gekruide kippendijen. Wel zo makkelijk en lekker. 

Bij de springrolls serveren we een lekkere pindadip met pit. We gebruiken pindakaas zonder toevoegingen.

Zet de tafel vol met bakjes gevuld met het buikspek, kippendijen, pinda's, komkommer, pindadip, de pan met de groentenmix en het water voor de springrolls, zodat iedereen zijn eigen springroll aan tafel kan maken. Super gezellig en scheelt jouw weer werk in de keuken. Ook leuk om samen met kinderen te maken aan tafel. Een lekkere win-win!

Dit heb je nodig

  • 300 gram gegaard buikspek*
  • 2 kippendijen gekruid
  • 9 volkoren rijstvellen
  • ½ komkommer
  • 1 rode punt paprika
  • 150 gram wortels (julienne of geraspt)
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram taugé
  • 2 el sojasaus
  • 2 stengels lente ui
  • ½ limoen (sap) (totaal 1 limoen nodig)
  • 80 gram pinda’s ongezout (totaal 100 gram pinda's nodig)

  • Pindadip:
  • 4 el pindakaas (100% natuurlijk)
  • ½ limoen (sap + rasp)
  • 1 tl honing
  • ½ tl cayenne pepper
  • 60 ml kokend water
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el sojasaus
  • 20 gram pinda ongezout

* Het buikspek maken we een dag van te voren op de BBQ. Bekijk hier een lekker recept voor buikspek op de BBQ of uit de oven.

En zo maak je het

  • Bereid het buikspek volgens het recept. Op onze website vind je twee heerlijke recepten uit de oven of van de BBQ.
  • Snij het buikspek in reepjes. Je kan het buikspek warm houden in de oven op 80 graden.
  • We beginnen met het bakken van de gekruide kippendijen. Bak de kippendijen om en om op hoog vuur bruin. Laat vervolgens zachtjes de kippendijen 12-14 minuten gaan. De kerntemperatuur van 72 graden is aan te raden voor het kipdijvlees. Laat de kippendijen afkoelen en snij de kippendijen in reepjes. Lekker om de kippendijen warm te houden in de oven op 80 graden.
  • Pindadip:
  • Doe de pindakaas, sap en rasp van een ½ limoen, honing, cayenne peper, gerookte paprikapoeder en sojasaus in een bakje en roer het geheel. Hak de pinda’s (20 gram) in grove stukjes en voeg toe aan de dip. Voeg als laatste 60 ml kokend water toe. Blijf roeren totdat je de gewenste dikte hebt. Voeg eventueel wat extra water toe. Proef af met peper en zout. De pindadip is klaar!
  • We gaan verder met de vulling van de springrolls. Rasp de wortel of gebruik julienne gesneden wortels. Snij de paprika, komkommer en de lente ui in kleine stukjes. Doe de komkommer in een bakje, deze mag alvast op tafel :-)
  • Roerbak in een klein beetje olijfolie de paprika, wortels, taugé en spinazie, 3-4 minuten.
  • Voeg 2 el sojasaus en limoensap toe van ½ limoen. Roerbak 1-2 minuten en zet het vuur laag.
  • Zet de groenten, komkommer, springrolls, pinda’s, buikspek, kippendijen en pindadip op tafel en laat iedereen zijn eigen springroll maken aan tafel. Super gezellig en scheelt je werk in de keuken.
  • Zet een grote kom, bak of pan met water op tafel voor de rijstvellen. Bereid de rijstvellen volgens de verpakking.
  • Laat iedereen zijn eigen springroll maken, rijstvel weken, vullen met de groentenmix, buikspek of kippendijen. Voeg wat komkommer en pinda's toe. Vouw de springroll dicht, door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en dan dicht te rollen. Maak het geheel af met de pindadip. 
  • Eet smakelijk!