• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.4
  • 9.4
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Buikspek uit de oven
5/6 personen
24 uur

Buikspek uit de oven

Buikspek uit de oven, een heerlijk recept! Lekker gekruid en knapperig. Zorg er voor dat het buikspek van goede kwaliteit is, dat proef je! Wij hebben gekozen voor het buikspek van het Duroc d’Olives varken.

Heb je geen tijd om alle ingredienten in huis te halen? Wij hebben ook het 'Buikspek pakket', waar we het buikspek al voor je kunnen marineren.

Wijntip van Ronald: Chateau d’Anglès rouge 2009 uit de Languedoc

Dit heb je nodig

  • 700 gram Buikspek van het Duroc varken zonder zwoerd Marinade
  • 3 tl verse gember geraspt
  • 4 el ketjap
  • 3 el grove mosterd
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl sinaasappel rasp
  • 1 tl cayenne peper
  • Sap van ½ sinaasappel
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 tl honing
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Snij de platte kant van het buikspek kruislings in, zodat er ruitjes ontstaan. Hierdoor kan de marinade en straks de warmte er beter intrekken.
  • Begin 24 uur van te voren. Maak de marinade, doe alle ingrediënten in een kommetje en mix totdat het een lekkere kleverige pasta geworden is. Smeer het buikspek in en zet voor tenminste 24 uur terug in de koelkast.
  • Haal het vlees, de volgende dag, minimaal 2 uur van te voren uit de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Plaats het buikspek op het rooster in het midden van de oven. Zet onder het rooster een lekbak, zodat de marinade/vet welke van het buikspek afkomt wordt opgevangen. Door het buikspek op het rooster te plaatsen, krijgt het vlees zowel onder als boven warmte. Het buikspek zal rondom krokant worden.
  • Laat het buikspek 1 uur op 180 graden garen in de oven. De kerntemperatuur van het buikspek moet 78-85 graden worden.
  • Draai na 1 uur de oven hoger naar 220 graden, laat het buikspek nog 15 minuten krokant worden. Let op: een groter stuk buikspek, zal langer in de oven moeten.
  • Als het buikspek de kerntemperatuur van 78-85 graden heeft bereikt, moet het buikspek nog 10/15 minuten rusten op het aanrecht.
  • Het buikspek is zowel warm als koud lekker.
  • Het buikspek kan 4-5 dagen in de koeling bewaard worden, het is heerlijk op brood.
  • Eet smakelijk!