• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Ovenschotel met lamskoteletten en groenten
2/3 personen
30 minuten

Ovenschotel met lamskoteletten en groenten

Een gerecht uit de oven met heerlijke groenten en lamskoteletten. Dat klinkt lekker. In dit recept gebruiken we het lamsvlees van eigen vee. Wij vinden het belangrijk dat het vlees wat wij verkopen van goede afkomst is, dat het een goed leven heeft gehad, met biologisch voer en dat er geen antibiotica gebruikt wordt. Dan smaakt het een stuk beter, toch? We kruiden de lamskoteletten alleen met peper en zout, omdat we de smaak van lamsvlees zo puur mogelijk willen houden. Hou je van gekruide lamskoteletten? Kruid ze dan met peper, zout, rozemarijn en tijm.

In dit gerecht gebruiken we courgette, aubergine, rucola en granaatappelpitjes. Lekker veel en gezonde groenten. Wist je dat een aubergine boordevol gezonde voedingsstoffen bevat? Vezels, magnesium, extra gezond dus. We gebruiken de kruiden: Vadouvan. Vadouvan kruiden is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Vadouvan kruiden is een mix van droge kruiden zoals Kardemon, Knoflook, Venkel, Komijn. Een lekkere mix waar je met 1 of 2 theelepels al een heerlijke smaak aan je gerecht toevoegt. Deze ovenschotel kan je makkelijk uitbreiden als je met meer personen bent, voeg extra groenten toe of lekker wat krieltjes. 

Dit heb je nodig

  • 4 lamskoteletten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 85 gram rucola sla 
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 2 tl vadouvan kruiden
  • 2 el verse bladpeterselie
  • 2 el verse dragon
  • handje walnoten, in kleine stukjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Snij de aubergine en courgette in blokjes en doe in een kom.
  • Voeg de olijfolie en de vadouvan kruiden toe aan de kom en meng dit goed door elkaar.
  • Doe het groenten mengsel in een ovenschaal en zet in de oven voor 20-25 minuten.
  • Snij de peterselie en de dragon fijn en voeg de laatste 5 minuten toe aan de ovenschotel. Roer gelijk de groenten om.
  • Snij de walnoten en de Parmezaanse kaas in kleine blokjes.
  • Als de groenten bijna klaar zijn, draai de oven laag of uit en bak kort de lamskoteletten.
  • Doe boter en of olijfolie in de pan, bruineer de lamskoteletten kort om en om. Draai het vuur zacht en laat de koteletten nog 5 minuten zachtjes staan. De lamskoteletten zijn klaar bij een kerntemperatuur van 55 graden.
  • Wanneer de groenten klaar zijn voeg de rucola, granaatappelpitjes, walnoten en de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de ovenschotel met de lamskoteletten. Geniet ervan!
  • Eet smakelijk!