• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Karbonade met verschillende soorten groenten
2/3 personen
30 minuten

Karbonade met verschillende soorten groenten

Een aantal jaar geleden kwam ons vaak te horen dat de jeugd nooit een karbonade eet. Wat? Ons slagershart stond korte tijd even stil, snel pakte we de draad weer op en maakte een video hoe de karbonade te bakken. De jeugd ging weer aan de karbonade en wij kregen weer lucht. In de afgelopen jaren zijn we dan ook meer varkensvlees van het Duroc varken gaan verkopen. Lees verder in ons blog bericht, waar we een ode aan de Karbonade doen!

Het is vandaag 'perfect' weer om een lekkere ovenschotel te maken, vol met verse groenten en een lekkere karbonade. Wij verkopen het varkensvlees van het Duroc ras. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. Duroc d'Olives varkensvlees heeft een lichte marmering en is wereldwijd gekend om de malsheid van het vlees. 

We hebben een recept gemaakt waar de Karbonade de hoofdrol speelt. Mooie groenten zoals de zoete aardappel, pompoen en kastanjechampignons laten zich goed combineren bij kwalitatief goed varkensvlees. Als je niet zo van pompoen houdt, kan je ook bonen of venkel toevoegen aan het recept. We gebruiken kruiden als komijn, paprikapoeder en nootmuskaat. 

Dit heb je nodig

  • 2 Ribkarbonade (Duroc varken)
  • 300 gram zoete aardappel blokjes (bataat)
  • 200 gram pompoen blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes van 2 cm
  • 1 rode ui in ringen
  • 125 gram Kastanjechampignons doormidden gesneden
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • Stukje geitenkaas
  • Handje rucola sla
  • Olijfolie
  • Vers gemalen peper en (gerookt) zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de karbonade uit de koelkast.
  • Vet een (grote) ovenschaal in.
  • Doe de zoete aardappel blokjes (Bataat) en de pompoenblokjes in een kom en voeg 2 el olijfolie, de kruiden en peper en zout toe. Mixt het de groenten met de olijfolie en de kruiden.
  • Doe de zoete aardappel blokjes (Bataat) en de pompoenblokjes in de ovenschaal en vervolgens in de oven voor 10 minuten.
  • Voeg vervolgens de paprika, de rode ui en de kastanje champignons in de kom en voeg 1 el olijfolie en de kruiden toe. Mix het geheel.
  • Bak ondertussen de karbonades aan op hoog vuur in de pan totdat ze een mooie bruine kleur hebben, ongeveer 2-3 minuten.
  • Doe vervolgens de karbonade, paprika, rode ui en de kastanje champignons bij de groenten in de ovenschaal.
  • Zet de timer op 10 minuten. De karbonade zijn lekker als ze de kerntemperatuur van 62 graden hebben bereikt. Bestrooi naar smaak de karbonade met vers gemalen peper en Maldon (gerookt) zeezout.
  • Check ondertussen de gaarheid van de groenten. Als de groenten en de karbonade klaar zijn, verdeel je de geitenkaas in blokjes en de rucola sla over de ovenschaal.
  • Eet smakelijk!