• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.4
  • 9.4
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Dé 5 BBQ-trends van 2018

  • 2 minuten leestijd
  • 30 januari 2018

Het wordt prachtig weer komende week. Wat legt Nederland deze zomer op de barbecue?

Wat zijn de vijf trends van komend barbecueseizoen:

Trend 1: Low & slow cooking
De barbecue wordt meer gebruikt voor ‘slowcooking’. Veel hobbykoks maken naast de beroemde ‘Pulled Pork’ nu ook spareribs zelf en experimenteren met ‘Brisket’ (borststuk) of ‘Pulled Beef’.

Trend 2: Groot vlees
Steeds vaker wordt de barbecue aangestoken voor groot vlees. De saté en hamburgers zijn nog altijd favoriet, maar naar een Côte de Boeuf, Brisket of Bavette wordt steeds vaker gevraagd.

Trend 3: Altijd BBQ-tijd
De barbecue is een verlengstuk van de keuken en wordt het hele jaar door gebruikt. Het hoeft niet meer mooi weer te zijn om de barbecue aan te steken. Het is natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid!

Trend 4: Minder zout
We zijn ons er steeds meer van bewust dat we minder zout moeten eten. Door het vlees te kruiden met een rub (specerijenmix) kan men nog steeds van het vlees genieten, maar met minder zout.

Trend 5: Hobbykok wordt expert
De culinaire hobbykok wil zich meer onderscheiden als expert. Door te kiezen voor kwaliteitsvlees en het volgen van workshops bij de slager weet hij zich steeds meer te profileren als topchef. Bekijk de nieuwste BBQ workshop online op onze website!