• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Zo bak je de perfecte steak!
2/3 personen
10 minuten

Zo bak je de perfecte steak!

Hoe bak je de perfecte steak? Een steak is een verzamelnaam voor verschillende soorten rundvlees. Te denken valt aan biefstuk, entrecote, ribeye, ossenhaas, kogelbiefstuk, tournedos, bavette of baksucade.

Wij gaan het je uitgebreid vertellen, hoe je de perfecte steak bakt. Kies allereerst jouw favoriete steak, je kan kiezen voor een heerlijke zachte biefstuk, of ga je voor iets meer structuur en kies je een stukje bavette? Wij adviseren je graag in de winkel, welke steak het beste bij jou past.

Dit heb je nodig

  • Je favoriete steak, biefstuk, entrecote, ribeye, ossenhaas, kogelbiefstuk, tournedos, bavette of baksucade.
  • Roomboter of olie om in te bakken
  • Peper
  • Zeezout, eventueel gerookt
  • Aluminiumfolie
  • Een pan met stevige bodem
  • Een scherp mes

En zo maak je het

  • Aan de slag met de perfecte steak!
  • Haal de biefstuk één uur van tevoren uit de koelkast.
  • Bestrooi de biefstuk met zout, de peper doen we achteraf.
  • Verwarm de pan kort voor op de warmtebron. Voeg de roomboter of olie in de pan en laat het licht bruin worden. Roomboter geeft een lekkere smaak af aan je vlees, olie kan een hogere warmte aan in de pan. Je kan er ook voor kiezen om een combinatie van roomboter en olie te gebruiken. Kies voor roomboter en niet een andere soort boter met toevoegingen.
  • Bak de biefstuk op hoog/middel vuur en om en bruin, de perfecte bruining zorgt voor een lekkere smaak aan je biefstuk. Dit wordt de reactie van ‘Maillard’ genoemd.
  • Regel de temperatuur zelf, gaat het te hard? Zet het vuur laag.
  • De baktijd van een steak/biefstuk van 125 gram is ongeveer 4 tot 5 minuten.
  • Meten = Weten! Geen één steak is hetzelfde, pak de kerntemperatuur meter erbij. Wat vind je lekker?
    Rare = kern 45-47 graden
    Medium = kern 49-52 graden
    Well Done = Kern > 55 graden
  • Haal de biefstuk uit de pan, wikkel deze luchtig in het folie en laat 5 minuten rusten, zo kunnen de vleessappen zich weer mooi verdelen over het vlees. Snij vervolgens de biefstuk tegen de ‘draad’.
  • Bestrooi de biefstuk na het bakken met vers gemalen peper en eventueel een klein beetje gerookt zeezout.
  • Eet smakelijk!