• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Wrap met Pulled Turkey
5/6 personen
6 uur

Wrap met Pulled Turkey

Traditioneel kalkoen eten met de kerst en dan het liefst net even anders? It's a Wrap!

Lekker Pulled Turkey van Kalkoendijen. Low and slow gegaard op de BBQ 4 tot 5 uur, het recept kan natuurlijk ook in de oven bereid worden. Een heerlijke variant op de bekend Pulled Pork. De rub (het kruidenmengsel) maak je zelf. De Pulled Turkey kan je met gemak 1 of 2 dagen van te voren maken, zodat je een stress vrij kerst diner kan organiseren. Je maakt van de Pulled Turkey een wrap, een klein hapje voor als je gasten binnen komen! Proef het verschil!

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 5-6 personen

  • 1 kalkoen dij (1kg)
  • Wraps
  • Augurkjes
  • Ijsbergsla
  • BBQ saus
  • Mosterd
  • Rookhout (voor bereiding op de BBQ)

Rub (kruidenmengsel)

  •  30 g zwarte peper korrels gekneusd
  • 20 g paprikapoeder
  • 10 g gerookt paprikapoeder
  • 10 g zout
  • 25 g kristalsuiker
  • 10 g bruine basterdsuiker
  • 15 g knoflookpoeder
  • 10 g uienpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • 1/2 el gedroogde rozemarijn

En zo maak je het

Rub (kruidenmengsel)

  • Maak als eerste de rub. Rub is een ander woord voor kruidenmengsel. Voeg alle ingrediënten samen. 
  • Smeer de kalkoendij (met been) in met mosterd en bestrooi de kalkoendij rijkelijk met de rub.

Voor de bereiding in de oven

  • Verwarm de oven voor 125 graden.
  • Leg de kalkoendij in een ovenbak. 
  • Na 2-3 uur pak je de kalkoendij in met aluminiumfolie in, zorg dat er een goede ‘bark’ op zit.
  • Laat ongeveer nog 4-5 uur garen tot je er met gemak een vork in kunt prikken en het zacht aanvoelt.
  • Trek vervolgens met twee vorken de kalkoendij uit elkaar.

Voor de bereiding op de BBQ

  • 8. Verwarm de BBQ indirect voor 125 graden.
  • 9. Als de kolen warm zijn voeg een handje rookhout toe. 
  • 10. Ga verder bij stap 6 hierboven.
  • 11. Als de pulled turkey klaar is, meng de BBQ saus door het vlees. 
  • 12. We bereiden de wrap met blokjes augurk en ijsbergsla.
  • 13. Eet smakelijk en geniet!