• Vragen? Bel 071 561 59 40

Volkoren pasta pesto met Kipdijvlees

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een heerlijke gezonde pasta met kipdijvlees. Lekker snel en ook goed van te voren te maken,

als u even niet zo veel tijd heeft. Lekker genieten dus!

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 300 gr kipdijvlees (Tante Door)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 240 gr volkoren fusilli (pasta)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el pesto
  • ½ el van Eijk’s Kipkruiden
  • Parmezaanse kaas
  • peper/zout
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  2. Snij de knoflook, ui, courgette, kastanjechampignons klein, halveer de cherry tomaatjes.
  3. Verhit een wok met olijfolie, fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  4. Voeg het kipdijvlees toe en de kipkruiden, bak het vlees met de ui en knoflook 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Kook de pasta volgens de verpakking. (8-10 minuten)
  6. Doe de courgette en kastanje champignons in de wok erbij, bak op hoog vuur de groente 4-5 minuten.
    Courgette en champignons zijn groenten welke veel vocht bevatten, wanneer er teveel vocht in de pan zit, giet deze af. Teveel vocht is niet lekker in dit recept.
  7. Voeg na 5 minuten de cherry tomaatjes toe. Laat het geheel nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen, totdat de tomaatjes zacht zijn.
  8. Giet de pasta af . Voeg de pasta aan de pan met het kipdijvlees en groenten.
  9. Meng de eetlepels pesto er door. Proef af met peper en zout.
    Pesto kan je natuurlijk lekker zelf maken, maar wij verkopen ook lekkere pesto in onze winkel ???
  10. Eventueel kan je er nog wat Parmezaanse kaas overheen strooien en smullen maar!

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Belondrade y Lurton 2011


Specificaties

  • Bereidingstijd 15 tot 30 minuten
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 2/3 personen
Slagerij
Winkel
Workshops
Workshops
Recepten
Recepten
Webshop
Webshop
Winkelwagen
Winkelwagen
0