• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.7
  • 9.7
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Varkenswangen gestoofd in bier
5/6 personen
120 minuten

Varkenswangen gestoofd in bier

Als de wintertijd in gaat en de temperatuur daalt, krijgen wij altijd zin om te stoven. In ons nieuwste recept hebben we Varkenswangen gestoofd in bier. Varkenswangen zijn 'werkvlees'. Vlees wat dus veel gewerkt heeft. Het is mooi dooraderd, maar niet te vet. Varkenswangen zijn vol van smaak en fijn van structuur. 

We gebruiken een flesje bier van La Trappe Trappist bier, kastanjechampignons, peen en een mengsel van gedroogde kruiden. De kruiden kan je zelf kiezen wat je lekker vindt, wij hebben gekozen voor een mengsel van kruidnagel, gerookte paprika, kaneel, nootmuskaat en komijn. 

De varkenswangen komen van het Duroc varken. Ons varkensvlees is van het ras Duroc d'Olives en is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. Duroc d'Olives varkensvlees heeft een lichte marmering en is wereldwijd gekend om de malsheid van het vlees.

Dit recept kan je heel goed 1 of 2 dagen van te voren maken of in de vriezer bewaren. Wanneer je het gerecht van te voren maakt, trekken de smaken er goed in. Je gasten zullen genieten van dit recept! 

 

 

Dit heb je nodig

  • 1 kg varkenswangen
  • 1 flesje La Trappe Trappist bier
  • 2 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 el mosterd
  • 8 takjes tijm
  • 250 gram kastanje champignons
  • 300 gram wortel/peen
  • 250 ml Bouillon (groenten)
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 el gedroogde kruiden (wij gebruiken: kruidnagel/gerookte paprika/kaneel/nootmuskaat/komijn)
  • 2 el bloem
  • Roomboter, Peper en zout

En zo maak je het

  • Haal het vlees ruim een uur van te voren uit de koelkast.
  • Bak het vlees aan in tweeën of in drieën in de roomboter in de pan, zorg voor een lekkere bruine kleur. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal het vlees uit de pan en bewaar apart.
  • Snij de kastanje champignons en de wortel/peen in stukjes. 
  • Fruit de knoflook en ui in dezelfde pan voor 4-5 minuten. 
  • Voeg vervolgens de kastanje champignons en de wortel/peen toe en roerbak dit ongeveer 5-6 minuten.
  • Doe het vlees bij de groenten in de pan, voeg de bloem toe en roer alles door elkaar. 
  • Voeg de gedroogde kruiden en de mosterd toe even eventueel nog wat peper en zout.
  • Doe eerst het bier bij de groenten en vlees, voeg vervolgens de bouillon toe. Niet alles tegelijk, het geheel moet net onder het vocht staan. 
  • Bind een touwtje om de tijm, zodat je deze na het stoven gemakkelijk uit de pan kan vissen. 
  • Voeg de laurier en de tijm aan de pan toe en laat het geheel 2 tot 2,5 uur staan op een laag pitje. Het moet af en toe een ‘blubje’ geven.
  • Wij maken gebruik van een snelkookpan, het gerecht is dan binnen 35-40 minuten klaar, heel handig als je niet zoveel tijd hebt!
  • Het gerecht is met gemak 1-2 dagen van te voren te maken, lekker juist dat alle smaken de tijd hebben om erin te trekken. 
  • Eet de varkenswangen lekker bijvoorbeeld met een stamppotje van pompoen en zoete aardappel. 
  • Eet smakelijk!