• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Traybake met spruitjes & rundergehaktballetjes
2/3 personen
20 minuten

Traybake met spruitjes & rundergehaktballetjes

Een traybake, een hippe term voor bakplaat, wat super handig is dat je de hele maaltijd op één bakplaat in de oven bereid. Wij maken de traybake met lekkere winterse groenten; spruitjes en boerenkool. Deze traybake serveren we met runderballetjes en een lekkere dressing.

Wist je dat boerenkool en spruitjes super gezond zijn? Boerenkool wordt zelfs ‘superfoods’ genoemd en spruitjes bevatten veel vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen.

We maken de rundergehaktballetjes van onze runderworstjes. De verse runderworst wordt ook wel saucijs genoemd. De verse runderworst kruiden we licht met een kruidenmengsel zonder allergenen. Dus je kan hiermee gelijk aan de slag om er gehaktballetjes van te maken. Vind je dit te veel werk, snij dan de runderworstjes in stukjes van 1.5-2 cm met een scherp mes.

Je kan de traybake en de dressing een dag of een paar uur van tevoren bereiden, dan schuif iets voor etenstijd je de traybake zo de oven in en kan je helemaal snel aan tafel. Eet lekker!

Dit heb je nodig

  • 2 rundersaucijzen
  • 500 gram spruitjes
  • 100 gram verse boerenkool
  • 200 gram linzen (gegaard uit zak/blik)
  • 1 rode ui
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • Peper, zout
  • Olijfolie

  • Dressing:
  • 15 gram kappertjes
  • 100 ml Griekse yoghurt/kwark
  • ½ citroen (sap + rasp)
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl ras el hanout kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram basilicum (steeltjes + blaadjes)

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bereid een bakplaat voor met bakpapier.
  • Maak de spruitjes schoon en snij deze in 2-en, doe de spruitjes in een kom.
  • Snij de rode ui in reepjes en voeg deze toe aan de kom.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie, peper en zout in de kom bij de spruitjes en meng het geheel.
  • Verdeel de spruitjes en de ui samen met de boerenkool op de bakplaat. Hussel het een beetje door elkaar.
  • Haal het gehakt uit de rundersaucijzen en maak hier kleine gehaktballetjes van met een doorsnede van 1.5-2 cm.
  • Verdeel de rundergehaktballetjes over de bakplaat, tussen de groenten.
  • Doe de bakplaat in de oven voor 10 minuten.

  • Dressing:
  • Doe alle ingrediënten van de dressing, behalve de citroen, in een maatbeker en meng dit met de staafmixer tot een egale massa.
  • Proef de dressing af met de rasp en het sap van de citroen.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe aan de dressing.

  • Check na 10 minuten de gaarheid van de spruitjes en de rundergehaktballetjes. De rundergehaktballetjes mogen nog een beetje rose zijn.
  • Zet de bakplaat terug in de oven, bij ons moest de bakplaat met de groenten en de balletjes nog 8 minuten in de oven.
  • Als de groenten en de gehaktballetjes klaar zijn, haal dit uit de oven. Meng de linzen door het groentemengsel.
  • Meng vervolgens de dressing erdoor. Proef eventueel af met peper, zout en/of citroensap.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!