• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Thaise curry met kip
2/3 personen
25 minuten

Thaise curry met kip

Een topper uit ons kookboek: Thaise curry op zijn Hollands. Onze broer Ronald vertrok in 2017 op wereldreis. Hij kwam alleen nog terug voor ‘vakantie’. Nu een aantal jaren later heeft hij zijn geluk gevonden in Thailand. Wekelijks krijgen we foto’s van Thaise recepten doorgestuurd met de tekst ‘Dit moet je echt maken’. Als wij op onze beurt de foto’s doorsturen van onze ‘Thaise’ recepten, gniffelen Ronald zijn Thaise vrienden. Zo veel groenten in een curry hebben ze nog nooit gezien, maar hè… we zijn niet voor niets eigenwijze Hollanders.

Dit heb je nodig

  • 500 gram kippendij, in grove stukken gesneden
  • 1 stronk broccoli
  • 1 zoete aardappel
  • 15 gr verse koriander
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1,5 el gesneden gember
  • 1 puntpaprika
  • 3 wortelen
  • 2-3 stengels bosui
  • Blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1 limoen
  • 1 jalapeño peper
  • Olijfolie/roomboter
  • Peper en zout

  • Kruiden marinade*:
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1⁄2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder

  • Kruiden curry**:
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder

En zo maak je het

  • Marinade
  • Begin een dag van tevoren met het marineren van de kip.
  • Mix de kruiden van de marinade en overige ingrediënten in een kom:
  • Sap van 1 limoen + rasp, 2 tl komijn, 1 tl kurkuma, 1⁄2 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 teen knoflook gesnipperd, 2 el koriander fijn gesneden, 1 jalapeño peper fijn gesneden, peper, zout en 2 el olijfolie.
  • Doe de kip in de kom erbij. Bewaar de kip in de koelkast.

  • Curry:
  • Haal de kip, de volgende dag, een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Snij de broccoli in roosjes, de zoete aardappel in blokken van 1 cm, de wortelen en paprika in plakjes van 0,5 cm.
  • Kook/blancheer de wortelen, broccoli en de blokjes zoete aardappel 5 minuten.
  • Bak de kip stukjes bruin in de pan in de olie of roomboter, ongeveer 4-5 minuten, haal de kip uit de pan.
  • Fruit de ui, knoflook (1 teen) en de gember in een klein beetje olijfolie met peper en zout zachtjes 3-4 minuten, in dezelfde pan als de kip.
  • Voeg na 2 minuten de paprika toe.
  • Voeg na 3-4 minuten de droge kruiden (1 tl garam masala, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder) toe en bak deze 1 minuut.
  • Bak de tomatenpuree 1 minuut mee in de pan bij de kruiden.
  • Voeg de kokosmelk en de kip toe aan de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg na 10 minuten de zoete aardappel, paprika, wortelen en de broccoli toe, laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen. De curry/saus te dik?
  • Verdun de saus met extra kokosmelk, water of kippenbouillon.
  • Proef de curry af met peper en zout.
  • Serveer de curry met rijst, gebakken kikkererwten of brood. Garneer het gerecht met de overgebleven koriander en fijn gesneden bosui.
  • Eet smakelijk!