• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Taco’s met Rundergehakt
3/4 personen
35 minuten

Taco’s met Rundergehakt

Wij zijn dol op rundergehakt, lekker mager en van goede kwaliteit. Met gehakt kun je eindeloos variëren, wij maken er Taco’s van. Wist je dat er glutenvrije taco’s zijn, van mais? Wij gebruiken ze in dit recept, een aanrader!

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 3/4 personen

  • 250 gr rundergehakt
  • 400 gram bruine bonen
  • 1 rode punt paprika
  • 250 gram champignons
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl chili poeder
  • 1 el Paprikapoeder
  • 2 tl komijnzaad gemalen
  • Parmezaanse kaas
  • Ijsbergsla
  • 9-12 Taco schelpen
  • peper/zout
  • olijfolie

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Verwarm de oven voor op 125 graden.
  • Snij de knoflook fijn en de ui, puntpaprika en champignons in kleine brunoise blokjes.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten met peper en zout naar smaak.
  • Na 2 minuten voegen we de puntpaprika en champignon toe, dit bakken we 5 minuten zachtjes mee.
  • Voeg vervolgens het rundergehakt toe en roerbak in 4 minuten bruin.
  • Vervolgens voegen we de tomatenpuree, 250 ml water en de kruiden (komijn + chilipoeder) toe. Dit bakken we 2 minuten.
  • De bruine bonen (zonder vocht uit het blik/zak) voegen we toe. Het geheel laten we 10 minuten pruttelen.
  • Doe ondertussen 15 minuten de taco schelpen in de oven, zodat de saus en de taco schelpen tegelijk klaar zijn.
  • De taco’s zijn lekker met wat Parmezaanse kaas en ijsbergsla.

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Chateau Grand-puy Ducasse Pauillac 2010