• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Super gezonde kippensoep
4/5 personen
150 minuten

Super gezonde kippensoep

Het weer wordt iets kouder en natter, tijd voor een super gezonde soep: een Kippensoep! Een lekker en makkelijk recept wat we met je gaan delen. Dus check het filmpje, kom naar de winkel voor de kippenpoten en dan de keuken in...

Voor deze soep gebruik je de beste kippenpoten: van het ras Tante Door. Tante Door kip heeft een goed leven gehad en dat proef je terug in je soep. Voeg verse soepgroenten toe en verdeel deze in twee porties. We verdelen de soepgroenten in twee porties zodat je smaak van de ene helft van de soepgroenten in de bouillon zit en de andere helft van de soepgroenten bewaar je apart en voeg je later toe aan de soep. Zo blijven de groenten het lekkerst met een bite in deze kippensoep. 

In onze winkel krijgen we vaak te horen dat kippensoep lastig is om te maken, dat is het helemaal niet! We hebben een filmpje gemaakt, zodat iedereen straks de lekkerste kippensoep thuis kan maken! 

 

 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 4-6 personen:

  • 3x Kippenpoten, goede kwaliteit, van Tante Door kip 
  • 2x 250 gram Soepgroenten
  • 1x Ui
  • 2 teentje knoflook
  • 2 a 3 stukjes foelie
  • 3x blaadje laurier
  • 3 a 4 takjes tijm
  • 1,5 liter water
  • roomboter
  • Peper & zout
  • Mosterd (naar smaak)

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. 
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). 
  • Maak de groenten schoon en snijd deze in kleine stukjes. 
  • Zet de soeppan op het vuur met de roomboter.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten in de pan. Voeg peper en zout toe.
  • Voeg het water, de kippenpoten en de 1e 250 gram soepgroenten toe. Zorg dat de kippenpoten onder water staan. Door de soepgroenten in 2-en toe tevoegen, heb je in de soepgroenten met een bite en smaak!
  • Tijdens het verhitten van het water en de kippenpoten drijven gestolde eiwitdeeltjes naar de oppervlakte, laat 5-10 min zachtjes borrelen en schuim dan af voor een heldere soep.
  • Laat de soep zachtjes, op het kleinste pitje, 2 uur zachtjes pruttelen. Haal na 2 uur de Kippenpoten uit de pan en zeef de bouillon, geniet van de geuren welke vrij komen! 
  • De groenten doen we weg, de kippenpoten laten we afkoelen.
  • Haal het vel van de kippenpoten en pluk het vlees van de poten af. Maak er kleine stukjes van en bewaar apart voor in de soep. Let op, de harde zenen eruit halen.
  • Voeg de achtergehouden verse groenten toe aan de soep. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef af met peper, zout en mosterd. Let op, tijdens verhitting kan de smaak van mosterd vervallen. Voeg dus als laatste toe.
  • Eet smakelijk!