• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.4
  • 9.4
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Spareribs van de BBQ
3/4 personen
4,5 uur

Spareribs van de BBQ

Spareribs van de slager en geduld vormen het lekkerste recept voor spareribs van de BBQ!

Goede spareribs koop je natuurlijk alleen bij de slager (duh), als je er dan toch bent; vraag ons het vlies van de spareribs te halen. Vraag om de dikbevleesde spareribs. Deze zijn echt lekker, als je een keer iets anders wilt, kan je dit recept ook maken met de spareribs van het Iberico varken. Bij dit recept sprayen we de spareribs in met een mix van appelsap en appelciderazijn. Ben je er klaar voor? Het wordt gevaarlijk lekker!

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 3-4 personen

  • 3 grote spareribs ongemarineerd
  • 40 gram BBQ sparerib rub (verkrijgbaar in onze slagerij)
  • Houtskool
  • Rookhout (appel of kersen)
  • Aluminiumfolie
  • Kleeffolie
  • 100 ml appelsap
  • 100 appelciderazijn
  • BBQ saus

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). 
  • Begin de avond van te voren: rub de spareribs aan beide zijden in met de BBQ Sparerib rub. 
  • Pak de spareribs apart in met kleeffolie. Zorg dat het stevig verpakt zit en leg in de koelkast.
  • Haal de ochtend van de BBQ de spareribs een paar uur van te voren uit de koelkast.
  • Doe het rookhout in het water en week het rookhout 30 minuten in het water.
  • Meng de appelsap en de appelciderazijn en doe het in een (planten)spuit.
  • We gaan de spareribs indirect BBQen.
  • Stook de bbq op naar 125 graden en voeg het rookhout toe.
  • Leg de spareribs 1,5 tot 2 uur op het rooster.
  • Spray tussentijds de spareribs in met de appelsap/appelciderazijn spray in, ongeveer 2 tot 3 keer. Kijk uit dat je niet de kolen dooft met de spray.
  • Na 1,5-2 uur als er een goede bark (bruine korst) op de spareribs zit, pakken we de spareibs in het aluminiumfolie in. 
  • Laat ongeveer nog 1,5-2 uur garen tot een kerntemperatuur van 80-90 graden.
  • Wanneer de kerntemperatuur is bereikt haal je de spareribs uit het folie.
  • Smeer de spareribs in met een BBQ saus en grill direct de spareribs nog 15 minuten. 
  • Serveer met een eigengemaakt BBQ saus, friet, aardappeltjes of ijsbergsla.
  • Eet smakelijk!