• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.4
  • 9.4
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Spaghettipompoen met kip, aubergine & tomaat
3/4 personen
35 minuten

Spaghettipompoen met kip, aubergine & tomaat

Een spaghettipompoen is een heerlijke pompen met een nootachtig, zachte zoete smaak. Als je de pompoen in de oven gaart, lijkt het vruchtvlees van de pompoen op spaghettislierten. Je kan van dit gerecht een koolhydraatarme maaltijd maken of je voegt nog lekker extra volkoren pasta toe. Dit gerecht zit vol met verse gezonde groenten, zoals aubergine, champignons, tomaten en spinazie. Deze groenten combineren we met kipgehakt en het kruidenmengsel ‘Vadouvan’.

Vadouvan kruiden is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Vadouvan kruiden is een mix van droge kruiden zoals Kardemon, Knoflook, Venkel, Komijn. Een lekkere mix waar je met 1 theelepel al een heerlijke smaak aan je gerecht toevoegt. Het gerecht is heerlijk om een dag van tevoren te maken, de smaken trekken er dan lekker in. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig

  • 400 gram kipgehakt
  • 1 (spaghetti) pompoen en/of pasta (Lees introtekst)
  • 2 aubergine (500 gram)
  • 300 gram tomaat
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spinazie
  • 1 blik bio tomatenblokjes
  • 2 el vadouvan kruiden
  • Peper/zout
  • olijfolie/roomboter

En zo maak je het

  • Haal het kipgehakt uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen in 2 stukken en smeer in met olijfolie en peper en zout.
  • Doe de pompoen met het snijvlak naar boven ongeveer 40 minuten in de oven.
  • Snipper de ui, de knoflook fijn, snij de tomaat, champignons en de aubergine in kleine stukjes
  • We bakken de aubergine en de champignons met wat olie op hoog vuur voor ongeveer 3-4 minuten. Doe het vuur vervolgens laag.
  • Voeg de ui, knoflook en het kipgehakt met wat peper en zout toe aan de pan.
  • Voeg de tomaat en de tomatenblokjes en de vadouvan kruiden en laat het 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kijk na 40 minuten of de pompoen zacht is en of je er met een vork ‘spaghettislierten’ uit kan halen. Voorzichtig!
  • Voeg na 15 minuten de spinazie toe aan de pan en roer het geheel totdat de spinazie geslonken is.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Kook eventueel pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Serveer de pompoen spaghetti met de saus.
  • Je kan er ook voor kiezen om ‘echte’ volkorenpasta erbij te serveren voor wat extra koolhydraten.
  • Het gerecht is met gemak 1-2 dagen van tevoren te maken, lekker juist dat alle smaken de tijd hebben om erin te trekken.
  • Eet smakelijk!