• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.4
  • 9.4
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Snelle Hutspot met gebakken uien
2/3 personen
25 minuten

Snelle Hutspot met gebakken uien

Het is bijna 3 oktober, Leidens ontzet, heel Voorschoten en Leiden eet Hutspot met draadjesvlees! Geen tijd?

Geen nood, wij hebben een lekker snel recept voor hutspot met gebakken uien en een runderrookworst. Heerlijk genieten! 

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram winterpeen
  • 250 gram ui
  • 400 gram aardappelen (geschild)
  • 1 Runderrookworst (Verkrijgbaar in de winkel), een gehaktbal of lekker draadjesvlees
  • klein klontje roomboter
  • olie
  • Eventueel: 1 bakje jus (te verkrijgen in de winkel)
  • peper
  • zout

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. Haal de ingrediënten ruim van te voren uit de koeling. Het vlees minimaal 1 uur van te voren.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Schil de aardappelen en snij de peen en ui.
  • Zet de aardappelen en de peen op het vuur in ruim water, zorg dat de aardappelen en peen onder water staan. Kook de aardappelen 20 minuten. Prik met een vork in de aardappelen en check of deze de gewenste zachtheid heeft bereikt om goed te kunnen stampen.
  • Gebruik een klein beetje olijfolie en bak de uien een paar minuten, licht bruin.
  • Verwarm ondertussen de Runderrookworst in water, wellen. Wellen is tegen de kook aan verwarmen, 15 minuten.
  • Wanneer de aardappelen en peen klaar zijn, haal deze van het vuur en stamp deze fijn. Voeg een klein klontje boter. Voeg de gebakken uien toe. Proef af met peper en zout.
  • Serveer de hutspot met de Runderrookworst, een gehaktbal of lekker draadjesvlees en eventueel wat jus.

Eet smakelijk!