• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.7
  • 9.7
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Snelle biefstuksalade
2/3 personen
15 minuten

Snelle biefstuksalade

In het weekend staan we graag uren in de keuken of buiten achter de BBQ. Doordeweeks eten we het liefst gezond en wat makkelijker. Ons nieuwste recept; de snelle biefstuksalade is perfect voor doordeweeks. Het gerecht is koolhydraat arm, makkelijk te maken en zit boordevol groenten, zoals witte kool, kastanjechampignons en zoete punt paprika. We maken de salade af met heerlijke biefstukreepjes. Deze biefstukreepjes hebben we al kant en klaar voor je gekruid. In dit recept hebben we gekozen voor Hollandse biefstuk. Ons rundvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. Dit klinkt allemaal heerlijk om de week mee te beginnen, toch?

Je kan kiezen voor biefstukreepjes, maar de salade is geschikt om met elke steak te maken. We helpen je graag! Je kan online je vraag stellen of bij ons in de winkel. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Bestel de biefstukreepjes in de webshop en kom het afhalen in de winkel of we bezorgen het bij je thuis. 

 

Dit heb je nodig

  • 250 gram biefstukreepjes (gekruid)
  • 200 gram taugé
  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • 400 gram witte kool gesneden
  • 3 bosui, gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1,5 el gesneden gember
  • 1 puntpaprika, gesneden
  • Koriander, paar takjes fijngesneden
  • Handje cashewnoten, ongezout
  • 3 el sojasaus
  • Olijfolie
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Fruit de ui, knoflook en de gember in een klein beetje olijfolie met peper en zout zachtjes 3-4 minuten.
  • Voeg vervolgens de witte kool, puntpaprika, kastanje champignons toe. Roerbak het geheel 4-5 minuten.
  • Hak ondertussen de cashewnoten grof. Bewaar apart met de bosui en de koriander.
  • Voeg na 4-5 minuten de taugé en de sojasaus toe en hou de pan warm op het kleinste pitje.
  • We gaan nu de biefstukreepjes bakken, zorg voor een pan met een klein beetje olijfolie op hoog vuur. Zorg dat de pan goed heeft is en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 3-4 minuten.
  • Doe het mengsel van groenten op een diepbord of in een kom met de biefstukreepjes erop.
  • Garneer met de bosui, koriander en de cashewnootjes.
  • Je kan de salade (lauw) warm of koud eten.
  • Eet smakelijk!