• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Salade Geitenkaas met gerijpte Baksucade
1/2 personen
20 minuten

Salade Geitenkaas met gerijpte Baksucade

Gerijpte baksucade zijn 21 dagen gerijpte sucadelappen. Dit moet je eens geprobeerd hebben, super lekkere intense smaak! 

Wat is gerijpt vlees eigenlijk? Gerijpt vlees krijgt een super malse, heerlijke smaak. De natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Tijdens het rijpen van vlees verdampt het vocht in het vlees. De gerijpte baksucade kan in de pan of op de BBQ bereid worden.

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2x Gerijpte baksucade
  • 75 gram veldsla
  • 200 gram aardbeien
  • 1 rode ui
  • 100 gram geitenkaas
  • 3 el cashewnoten ongezouten
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • roomboter of olie
  • peper
  • zout

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. Haal de ingrediënten ruim van te voren uit de koeling. Het vlees minimaal 1 uur van te voren.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Maak de ui schoon en snijd deze in kleine stukjes (formaat brunoise). (Brunoise: in mooie kleine blokjes) Snijd de aardbeien in 4 stukken. Voeg beide ingrediënten toe aan de saladekom.
  • Doe de veldsla in de saladekom. Snij de geitenkaas klein en voeg toe aan de kom. Crunch de cashew noten met een vijzel of met een mes en voeg toe aan de salade. 
  • Maak de dressing in een kom en roer goed doorelkaar en voeg toe aan de salade.
  • Wanneer de salade klaar is, begin met de bereiding van het vlees.  De gerijpte baksucade gaan we bakken als biefstuk. We bakken vandaag de gerijpte baksucade in de pan. Peper en zout het vlees. Doe de vetstof (roomboter of olie) in de pan, om en om bruin op hoog vuur, vervolgens zetten we het vuur laag en laten we de gerijpte baksucade langzaam garen tot een kerntemperatuur van 45 graden. Een lapje baksucade van 200-250 gram moet ongeveer 6-8 minuten totaal garen. Wij adviseren om een kerntemperatuurmeter aan te schaffen, je weet zo altijd de juiste temperatuur. Haal de gerijpte baksucade uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie (luchtig ingepakt).

Eet smakelijk!