• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Quiche met kipshoarma en Griekse Yoghurt
4/5 personen
60 minuten

Quiche met kipshoarma en Griekse Yoghurt

Quiche, lekker en makkelijk! De quiche is gevuld met heerlijke kipshoarma.

Onze kipshoarma maken we van kipdijvlees, dit blijft lekker mals.We kruiden de kipshoarma met pure kruiden, zonder toevoegingen, extra genieten dus!  

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 4/5 personen

  • 400 gram kipshoarma (dijvlees)
  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • 200 gram Cherry tomaten
  • 1 rode paprika
  • 250 gram spitskool (gesneden)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • Peper en zout
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie/boter

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukenge-reedschap en snijplanken. 
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place).
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de plakjes hartige taartdeeg op het aanrecht, zodat deze kunnen ontdooien.
  • Snipper de ui, knoflook fijn en de paprika in kleine stukjes.
  • Halveer de Cherry tomaten.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg peper en zout toe.
  • Voeg na 2 minuten de paprika en de spitskool toe en roerbak dit 5 minuten. Haal de groenten uit de pan en bewaar apart.
  • Bak de kipshoarma op middelhoog vuur 5- 7 minuten.
  • Vet de quichevorm in met boter en bekleed deze met het hartige taartdeeg. Leg de plakjes ‘dakpansgewijs’ over elkaar heen en druk aan.
  • Doe de groenten en de kipshoarma gemengd in de vorm op het deeg.
  • Meng in een kom de eieren en de Griekse yoghurt tot één geheel.
  • Schenk het ei-yoghurtmengsel over de groenten en de kipsho-arma heen.
  • Strooi de kaas en de Cherry tomaten over het yoghurtmeng-sel.
  • Doe de quiche ruim 35/40 minuten in de oven. De quiche is lauw warm heerlijk, maar kan je ook koud eten.
  • Deze quiche is heerlijk om van tevoren te maken en na een drukke (werk)dag op te eten of uit te delen op een verjaardag.
  • Eet smakelijk!