• Vragen? Bel 071 561 59 40

Plaattaart boerenkool met verse worst

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een lekkere snelle hap na een drukke dag met vele groenten en een heerlijk vers worstje. Dat klinkt goed, al zeggen we het zelf!

Wij maken onze eigen verse worst in onze slagerij. Het is een heel lekker worstje, we gebruiken daarvoor het beste varkensvlees en een heerlijk kruidenmengsel. In dit recept hebben we gekozen voor varkens verse worstjes, deze drogen niet uit in de oven, want deze heerlijke plaattaart gaat een half uur in de oven en dan genieten maar! 

slagerij van eijk plaattaart boerenkool verseworst

Ingredienten voor 2-3 personen:

  • 2 varkens verse worst
  • 150 gram verse boerenkool
  • 1 rol bladerdeeg of plakjes
  • 100 gram creme fraiche
  • 1 rode ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij de kastanjechampignons in plakjes en de rode ui in dunne ringen.
  4. Rol het bladerdeeg uit op het rooster met bakpapier onder het bladerdeeg.
  5. Smeer met de bolle kant van een lepel de creme fraiche ge-lijkmatig over het bladerdeeg.
  6. Verdeel de boerenkool, rode ui en kastanjechampignons over het bladerdeeg.
  7. Haal het velletje van de worst af, door het over de lengte door in te snijden.
  8. Snij de worst vervolgens in plakjes en verdeel de worst over de plaattaart.
  9. Bestrooi vervolgens de Parmezaanse kaas, peper en zout over de plaattaart.
  10. Bak de plaattaart 30 minuten in de oven af. Wanneer de bovenkant bruiner wordt en het bladerdeeg nog niet gaar zit, zet je oven dan op ‘onderwarmte’.
  11. De plaattaart als lunch of als diner serveren!
  12. Eet smakelijk. 

Specificaties

  • Bereidingstijd 15 tot 30 minuten
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 2/3 personen
Slagerij
Winkel
Workshops
Workshops
Recepten
Recepten
Webshop
Webshop
Winkelwagen
Winkelwagen
0