Er liggen weer volop asperges in de winkel. Er zijn verschillende manieren om dit 'witte goud' te bereiden. Voor dit recept hebben wij de asperges sousvide gegaard. Sous-vide komt van uit het Frans, ‘onder vacuüm’. Sous-vide is in een (vacuüm) zak koken in een waterbad. Dit klinkt spannend, niet waar? Sommige nieuwe ovens hebben ook een sous- vide functie en zijn er ook sous-vide sticks te koop. Ons sous-vide waterbad is een onmisbaar element in onze keuken. Wij zijn gek op sous-vide koken. In de horeca wordt er veel sous vide gekookt. Sous vide koken brengt een mooie garing aan je product. In ons kookboek vind je meer informatie over sousvide koken en lekkere recepten.
Uiteraard kan je de asperges ook op de klassieke manier bereiden, blancheren in kokend water. Wij hebben de asperges, na het blancheren of sous vide garen, op de BBQ gegrild voor die lekkere BBQ smaak. Je kan ervoor kiezen om de asperges van tevoren te bereiden en later te grillen, dan hoef je niet alles last minute te bereiden. De varkenshaas kan je in de pan bakken, in de oven bereiden of ook sous vide garen. Daar heb je ze weer, sous vide wat... horen we je denken ;-) Wij hebben de varkenshaas sous vide gegaard op 55 graden, 90 minuten met peper, zout en een takje rozemarijn.
Deze pastasalade kan je koud, lauwwarm of warm serveren. De dressing doe je er als laatste door. Snij de varkenshaas over de pastasalade en dan genieten!
De pastasalade kan je ook maken met (gedroogde) Spaanse serranoham of lamshaas.
© 2024 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +