• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Pasta met worstjes en aubergine
2/3 personen
15 minuten

Pasta met worstjes en aubergine

Op deze regenachtige dag duiken we lekker de keuken in voor een gezonde pasta. De pasta die we vandaag maken is een pasta met saucijsjes, aubergine en tomaat. De pasta kan je maken met varkens- of runderworstjes. Wij hebben gekozen voor varkensworstjes in dit recept. Wij gebruiken de Vadouvan kruiden, ken je dit kruidenmengsel? Vadouvan kruiden is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Vadouvan kruiden is een mix van droge kruiden zoals Kardemon, Knoflook, Venkel, Komijn. Een lekkere mix waar je met 1 theelepel al een heerlijke smaak aan je gerecht toevoegt. Het gerecht is ook lekker om van te voren te bereiden, de smaken trekken er dan lekker in. Warm het de volgende dag zachtjes op. 

Wij zijn gek op saucijsjes, deze varkensworstjes, ook wel 'verse worst' genoemd, maken we van onze Duroc varkens. Ons varkensvlees is van het ras Duroc d'Olives en is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. We maken onze verse worst zelf in onze eigen slagerij. De verse worst kruiden we licht met een kruidenmengsel zonder allergenen. Het is een worstje van een hoge kwaliteit, wat je terug proeft in deze pasta!

Dit heb je nodig

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 2 varkenssaucijsjes
  • 1 blikje bio tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl vadouvan kruiden
  • Parmezaanse kaas, pijnboompitjes 
  • Olijfolie
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Haal de saucijsjes een uur voordat je gaat koken uit de koelkast.
  • Braad de varkenssaucijsjes aan op middel hoog vuur, totdat ze een mooie bruine kleur hebben. Haal de worstjes uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Bak de pijnboompitjes totdat ze licht bruin zijn en bewaar apart.
  • We bakken de aubergine met wat olie op hoog vuur voor ongeveer 3-4 minuten. Doe het vuur vervolgens laag.
  • Voeg de ui en knoflook met wat peper en zout toe aan de aubergine.
  • Voeg de tomatenblokjes en de vadouvan kruiden en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snij de afgekoelde varkenssaucijsjes in plakken van 1 cm.
  • Voeg na 5 minuten de stukjes varkenssaucijsjes toe aan de tomaten met aubergine. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Giet de pasta af en meng deze met de groenten.
  • Serveer met Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!