• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Parelhoenfilet met risotto
3/4 personen
25 minuten

Parelhoenfilet met risotto

Risotto is voor ons één van onze lievelingsgerechten, het is tegelijkertijd ook lekker en feestelijk! Deze risotto met Parelhoenfilet is dan ook heel erg geschikt voor tijdens een etentje met vrienden, of voor tijdens de feestdagen.

We horen vaak in de winkel dat risotto moeilijk te maken is, dat is het niet! Oefening baart echt kunst. Probeer het eerst een keer uit voordat je zenuwachtig wordt voor je diner. We serveren bij deze risotto Parelhoenfilet. Parelhoenfilet lust iedereen, het is een heel lekker stukje vlees, het is mooi en zacht van smaak. 

 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 3-4 personen:

  • 3-4 parelhoenfilet
  • 180 gram risotto
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette gesneden
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • Peper en zout

 

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Snij de groenten in kleine stukjes, brunoise.
  • Fruit de knoflook en ui 2 minuten, voeg peper en zout toe.
  • Voeg de risotto toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Blus af met 100 ml droge witte wijn.
  • Voeg 250 ml groentebouillon toe en laat 10 min op een klein pitje zachtjes garen, zonder te roeren.
  • Roer de risotto na 10 minuten door en zet eventueel een tussenplaatje onder de pan en laat nog 8 minuten garen.
  • De groenten gaan we kort, 5 minuten, roerbakken in de wok.
  • Ondertussen gaan we de parelhoenfilet bakken.
  • Bestrooi voor het bakken beiden kanten van het filetje met peper en zout.
  • Bak de filetjes 4/5 minuten per kant RUSTIG bakken.
  • Je kan de parelhoenfilet ook kunnen aanbraden en in de oven verder kunnen garen. Kerntemperatuur 62 °C
  • Voeg alles samen en pers de citroen uit over de risotto. Proef af met peper, zout en citroenraps. Let op dat het niet te veel naar citroen smaakt.
  • Maak een bedje van risotto en presenteer de parelhoenfilet hier boven op.
  • Lekker met Parmezaanse kaas!
  • Eet smakelijk!