• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.7
  • 9.7
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Oerhammetje van de BBQ
2/3 personen
6 uur

Oerhammetje van de BBQ

Onze Oerhammetjes zijn van het Duroc varkensras. Duroc d'Olives kenmerkt zich zoals het varkensvlees hoort te smaken; puur! Oerhammetjes worden ook wel 'Pig wings' genoemd. Het oerhammetje van het Duroc varken is een mager stukje vlees. We gaan het hammetje roken op de BBQ, wat een super lekkere smaak geeft. Een Oerhammetje kan je lekker op de BBQ of in de oven bereiden. In dit recept kiezen wij voor de BBQ. Het is een heel eenvoudig recept, met goede ingrediënten, wat liefde en geduld tover je een heerlijk gerecht op tafel.

We bouwen de BBQ indirect op. We gaan het oerhammetje 'low & slow' bereiden. We maken de BBQ rub en saus zelf. Je kan deze BBQ rub en saus ook kopen bij je favoriete slager. Neem eens een kijkje in de webshop bij het 'Oerham pakket', alle ingrediënten in huis om direct aan de slag te gaan.

Steek je BBQ alvast maar aan, het wordt genieten!

Dit heb je nodig

  • 1 oerhammetje (1 kg)
  • 3 el BBQ rub*
  • 3 el mosterd
  • 100 ml appel-perensap zonder toegevoegd suiker
  • 100 ml appelciderazijn
  • 1 blokje hickory rookhout
  • 150 ml BBQ saus*

*te koop bij je favoriete slager

En zo maak je het

  • Begin de avond van te voren: smeer het oerhammetje in met mosterd en rub.
  • Pak het oerhammetje in met kleeffolie. Zorg dat het stevig verpakt zit en leg in de koelkast.
  • Haal de ochtend van de BBQ het oerhammetje een paar uur van te voren uit de koelkast.
  • Meng de appel-perensap en de appelciderazijn en doe het in een (planten)spuit of in een kommetje.
  • We gaan het oerhammetje indirect BBQen.
  • Stook de bbq op naar 110-125 graden en voeg het rookhout toe.
  • Leg het oerhammetje 2,5 uur op het rooster.
  • Spray of kwast om het uur de spareribs in met de appel-sap/appelciderazijn, ongeveer 2 tot 3 keer. Kijk uit dat je niet de kolen dooft met de spray.
  • Na 2,5 uur als er een goede bark (bruine korst) op het oerhammetje zit, pakken we het oerhammetje in het aluminiumfolie.
  • Laat ongeveer nog 2,5 uur garen tot een kerntemperatuur van 85-90 graden. Het oerhammetje is klaar wanneer je makkelijk met een mes door het vlees heen snijdt.
  • Wanneer de kerntemperatuur is bereikt haal je het oerhammetje uit het folie.
  • Smeer het oerhammetje in met een BBQ saus en grill het oerhammetje nog 30 minuten.
  • Serveer met de overgebleven BBQ saus en eventueel lekker met een frisse salade of gegrilde groenten.
  • Eet smakelijk!