• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Lentequiche met Parmaham & asperges
3/4 personen
40 minuten

Lentequiche met Parmaham & asperges

De Paasdagen staan voor de deur. Voor deze heerlijke dagen hebben we een Lentequiche gemaakt. Een quiche gemaakt met Italiaanse Parmaham en gezonde groenten.

Deze tijd van het jaar staan de asperges centraal, wij hebben in dit recept gekozen voor groene asperges en bimi. Bimi, is qua smaak een kruising tussen groene asperge en broccoli. Bimi wordt ook wel ook wel aspergebroccoli of broccolini genoemd. Bimi is niet alleen lekker, maar ook heel gezond. In de Aziatische keuken wordt bimi veel gebruikt. Je kan bimi bij de groentewinkel of bij de supermarkt makkelijk verkrijgen.

In deze Lentequiche gebruiken we Parmaham en Pecorino kaas, allebei uit Italië. Pecorino kaas is een Italiaanse schapenkaas. Onze Parmaham wordt bereid met enkel zeezout en bevat geen conserveringsmiddelen of additieven. Deze Italiaanse parmaham wordt minimaal 12 tot 15 maanden gedroogd in de Italiaanse bergen. Een echte Parmaham proef je direct, heerlijk zacht en smaakvol.

Het lekkerste is om de Lentequiche 1 dag van tevoren maken, of de ochtend voordat je gasten aan tafel schuiven. De smaken trekken dan door de gehele quiche.

Dit heb je nodig

  • 100 gram Parmaham, iets dikker gesneden in plakken
  • 1 rode ui, 1 teen knoflook
  • 200 gram groene asperges
  • 200 gram Bimi (of broccoli)
  • 250 gram wortelen
  • 5 vellen filodeeg
  • 6 eieren
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • 100 gram pistachenoot ongezout
  • 3 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 100 gram Pecorino kaas, geraspt
  • Olijfolie
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de wortelen in plakjes van 0.5 cm.
  • Blancheer/kook de wortelen totaal 10 minuten, de bimi 4 minuten en blancheer/kook de groene asperge de laatste 2 minuten mee.
  • Snipper de rode ui en knoflook en fruit deze 3 minuten op laag vuur in een andere pan.
  • Doe de groenten met de ui, knoflook en zongedroogde to-maatjes in een kom.
  • Hak de pistachenoten grof en voeg toe aan het groenten mengsel.
  • Snij de parmaham in kleine blokjes.
  • Kluts de eieren met de helft van de kaas en de Italiaanse gedroogde kruiden in een aparte kom met peper en zout door elkaar.
  • Vet een quichevorm of ovenschaal in of bekleed deze met bakpapier. Leg voorzichtig de filodeeg in de vorm of schaal. Laat de filodeeg 1-2 cm boven de rand uitkomen.
  • Doe het groenten mengsel in de quichevorm, verdeel de parmaham gelijkmatig over de quiche en giet het eimengsel er gelijkmatig over.
  • Verdeel de overgebleven kaas over de quiche.
  • Zet de Lentequiche voor 35-40 minuten in de oven.
  • Laat de quiche eerst 15-20 minuten afkoelen voordat je deze aansnijdt.
  • Eet smakelijk!