• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.7
  • 9.7
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Lasagne met pancetta & doperwtenpesto
2/3 personen
30 minuten

Lasagne met pancetta & doperwtenpesto

Een lasagne met pancetta uit Italië en een doperwtenpesto, uit eigen keuken. Een lasagne met een verrassende twist. Het is even werk, maar het is het dubbel en dwars waard! We gebruiken in de lasagne rundergehakt van onze eigen koeien. Lekker mager gehakt zonder toevoegingen, dat vinden wij namelijk niet nodig. Voor een lekkere Italiaanse twist voegen we pancetta toe. Pancetta wordt gemaakt van de buik van het Italiaanse varken. De buik van het varken wordt uitgebeend en vervolgens gekruid met onder andere peper, zout, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en vervolgens wordt de Pancetta gerijpt in Italiaans klimaat. Dit zorgt voor een heerlijke smaak in de lasagne. 

De doperwtenpesto geeft een verrassende draai aan de lasagne. In deze lasagne zit wel zo'n 300 gram groenten per persoon verstopt, een lekkere, maar ook hele gezonde lasagne. De lasagne kan je met gemak 1 dag van tevoren maken, of de ochtend voordat je gasten aan tafel schuiven. 

Dit heb je nodig

  • 50 gram pancetta (kleine blokjes)
  • 250 gram rundergehakt
  • 200 gram spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 blik bio tomatenblokjes (400 gr)
  • 100 gram lasagnebladen, volkoren
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 tl oregano gedroogd
  • 2 tl paprikapoeder gedroogd

    Doperwtenpesto:
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram amandelen ongezout
  • 3 takjes basilicum
  • Olijfolie, Peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Blancheer (kook) de doperwten in kokend water voor 5 minuten en laat uitlekken en afkoelen. Bewaar iets kookvocht apart.
  • Bak de amandelen kort in een hete pan en laat afkoelen.
  • Snipper de ui in kleine blokjes, fruit de ui kort in de pan voor 2-3 minuten in een klein beetje olijfolie. Voeg peper en zout toe.
  • Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak dit op middel hoog vuur voor 4-5 minuten.
  • Voeg na 4-5 minuten de pancetta en het rundergehakt toe. Rul dit totdat het gaar is, ongeveer 4-5 minuten.
  • Voeg vervolgens de kruiden toe; oregano, de paprikapoeder en de tomatenblokjes toe. Draai het vuur laag en laat dit pruttelen.
  • Ondertussen maken we de doperwtenpesto.
  • Doe de afgekoelde doperwten met de teen knoflook, de Parmezaanse kaas en de amandelen in een kom en mix dit met de blender fijn tot een egale massa.
  • Voeg de basilicum, 2 el olijfolie, peper en zout toe, proef af of de doperwtenpesto lekker op smaak is. Voeg eventueel wat kookvocht of olijfolie toe om het, naar wens, smeuïg te maken.
  • Voeg aan het tomatenmengsel de spinazie toe tot deze geslonken is en zet het vuur uit.
  • We gaan de lasagne opbouwen, we beginnen met een schep van het tomatenmengsel en dan lasagne bladen. Hierover smeren we de doperwtenpesto, en dit herhalen. We eindigen met de doperwtenpesto.
  • Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas over de doperwtenpesto.
  • Doe de lasagne voor 30 minuten in de oven.
  • Serveer de lasagne met rucola. 
  • Eet smakelijk!