• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Lamsstoofpot met aubergine
2/3 personen
180 minuten

Lamsstoofpot met aubergine

Het voorjaar kenmerkt zich door heerlijk buiten eten, liefst een beetje zon en lekker de BBQ aan. Wil je een lekkere stoofpot maken, maar niet binnen zitten? Maak dan eens een hele lekkere stoofpot op de BBQ. Wij zijn aan de slag gegaan met een stoofpot van lam. Deze stoofpot hebben wij gemaakt op de BBQ, je kan de stoofpot natuurlijk ook prima in de oven of in de pan bereiden. Ons lamsvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. En daar zijn we trots op!

Wij hebben deze stoofpot gemaakt van Lamsschenkels. Heel mooi vlees wat van de achterpoot van het lam gesneden wordt. Het vlees wordt super zacht. Samen met een aantal andere ingrediënten heb je binnen een paar uur een lekkere stoofpot op tafel staan. Wij hebben aubergine en tomaat gebruikt, voor ons onmisbaar in deze stoofpot. Als kruiden hebben we Ras el hanout gebruikt, een lekkere oosterse kruiden mix wat perfect past bij lamsvlees. Deze stoofpot kan je heerlijk een dag of een paar uur van te voren maken, dan trekken de smaken er juist lekker in!  

Dit heb je nodig

  • 2 Lamsschenkels
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 2 tl Ras el Hanout kruiden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, fijn gehakt
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 2,5 cm gember, fijn gesneden
  • Handje amandelen in stukjes gesneden
  • Groentebouillon (zelf gemaakt of van een tablet)
  • Olijfolie, Peper en zout

En zo maak je het

  • Wanneer je gebruik maakt van de BBQ of oven, verwarm de oven voor op 110 graden.
  • Peper en zout de Lamsschenkels om en om en bak deze bruin in de pan of op de BBQ.
  • Haal de Lamsschenkels van het vuur en gebruik dezelfde pan voor het fruiten van de groenten.
  • Fruit de ui, knoflook en de gember zachtjes voor 3-4 minuten. 
  • Voeg de aubergine toe en roerbak dit voor nog eens 5 minuten.
  • Voeg tomatenblokjes en de Ras el Hanout kruiden toe en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de Lamsschenkels in de pan en zorg dat de Lamsschenkels net onder de saus staan. 
  • Voeg zonodig groentebouillon toe, niet teveel anders wordt de saus te dun. Wij gebruikten dezelfde inhoud als van de tomatenblokjes (400 gram).
  • Zet de pan op het kleinste pitje (eventueel met tussenplaatje), in de oven, of op de BBQ (indirect) in bijvoorbeeld een Dutch oven. De pan moet afgedekt zijn. 
  • Laat de Lamsschenkels in 2,5 tot 3 uur tijd zachtjes gaar worden. Ze zullen helemaal van het bot afvallen. 
  • Wanneer de stoofpot van Lamsschenkels klaar is, strooi er een handje amandelen over. 
  • De stoofpot van Lamsschenkels is lekker met knapperig brood, rijst of pasta.
  • Eet smakelijk!