• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.4
  • 9.4
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Lamsrack met kruidenkorst en Orzo
2/3 personen
60 minuten

Lamsrack met kruidenkorst en Orzo

Pasen staat voor de deur, dus wil je een lekker diner op tafel zetten! Het liefst een beetje met gemak, toch? 

Samen zorgen we voor een culinaire verrassing aan tafel! De slager helpt je een beetje, als je wilt tenminste. Wij lieten ons inspireren door Chef kok Gordon Ramsay. Hij gaf ons de voorzet. We hebben het recept iets aangepast, zodat de lamsrack bij iedereen thuis lukt in de keuken. Als je de Lamsrack voor de Pasen bij ons besteld, online of in de winkel, krijg je het kruidenmengsel er gratis bij! Alleen de mosterd moet je in huis hebben. We hebben een heerlijk bijgerecht gemaakt: Orzo met groene asperges. Wil je zelf aan de slag met het lamsrack en de kruiden korst, dat kan natuurlijk ook. Hieronder vindt je het gehele recept en het instructiefilmpje voor de lamsrack met kruidenkorst. 

* Bestel je Lamsrack, het kant-en-klare kruidenmengsel en/of orzo bij de slager, lekker makkelijk toch!

Bekijk hieronder het instructiefilmpje van de Lamsrack met kruidenkorst:

 

Dit heb je nodig

  • 1 lamsrack (4-6 botjes)
  • 3 el mosterd
  • 8 el platte verse peterselie
  • 10 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse munt
  • 4 takjes koriander
  • 3 el paneermeel
  • 3 el Parmezaanse kaas

Recept voor het bijgerecht de Orzo

  • 175 gram orzo
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 venkel
  • 100 gr groene asperges
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el dragon
  • roomboter
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • pijnboompitten 

En zo maak je het

  • Bestel de lamsrack bij de slager, ons lamsvlees is van eigen vee, dus extra lekker! Haal de lamsrack ruim een uur van te voren uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij alle verse kruiden fijn en maak het kruidenmengsel met de kaas en de paneermeel in de blender of keukenmachine.
  • Peper en zout de lamsrack. Bak de lamsrack om en om bruin in de roomboter of olijfolie, ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
  • Doe de lamsrack in de oven voor 15 minuten.
  • Laat de lamsrack iets afkoelen. Verhoog de oven naar 200 graden.
  • Snij de groenten voor de orzo en maak de groentebouillon. Orzo is een te lekker Italiaanse pasta in de vorm van rijst. (Eenmaal de orzo geproefd en je bent verkocht)
  • Smeer de lamsrack in met mosterd en verdeel het kruidenmengsel op de lamsrack.
  • Doe de lamsrack terug in de oven op 200 graden. De lamsrack is klaar bij een kerntemperatuur van 55 graden. Dit duur ongeveer 15 minuten. De lamsrack is dan rosé/medium.
  • Fruit de knoflook en ui 2 minuten in een steelpan voor de orzo.
  • Voeg na 2 minuten de orzo toe en vervolgens de groentebouillon.
  • Zet het vuur laag en laat de orzo 10 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe.
  • Wok de venkel en asperges op hoog vuur 5 minuten.
  • Voeg de groenten toe aan de orzo, roer de dragon en eventueel Parmezaanse kaas door. Garneer de orzo met pijnboompitten.
  • Serveer de orzo naast de lamsrack en geniet!