• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Kippendij in witte wijn
90 minuten

Kippendij in witte wijn

Kippendijen zijn zo lekker en mals. We hebben een leuk recept, een stoofpotje van kippendijen met groenten en witte wijn.

Wij hebben de kippendijen van het ras Tante Door gebruikt, dan wordt het nog lekkerder!

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 3/4 personen

  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2,5 winterpeen
  • 3 strenge bleekselderij
  • 500 gram Kippendij (Tante Door) in stukken
  • 2 volle eetlepel bloem
  • 5 dl witte wijn
  • 400 gr tomaten in stukjes
  • 250 gr Bospaddenstoelen
  • 1 sinaasappel
  • 100 gr pancetta
  • Roomboter
  • Peper en Zout

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Maak de groenten schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Zet de braadpan op het vuur met de roomboter. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de pancetta 2 minuten toe. Bak vervolgens het vlees goed aan, rondom bruin, 4 minuten. Als het vlees een mooie bruine kleur heeft gekregen haal het uit de pan en leg het apart.
  • Bak in dezelfde pan de groenten (wortels, tomaten, boschampignons en de bleekselderij) in de pan en laat deze (ongeveer 7 minuten) meebakken, tussendoor roeren, dit roerbakken wordt gedaan om de smaak ‘los te krijgen’ van de groenten. 7 minuten is een richttijd. Houd het scherp in de gaten.
  • Voeg de bloem toe aan de groenten (verscholen roux), roer alles door elkaar, voeg de witte wijn toe laat op temperatuur komen en voeg dan de kippendijtjes erbij. Rasp de schil van de sinaasappel boven het gerecht en voeg het sap toe voor een heerlijke frisse hint in het gerecht!
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Breng het geheel aan de kook, voeg de laurierblaadjes toe. Wanneer het mengsel kookt, deksel op de pan en laat het gedurende 1,25-1,5 uur stoven. Wanneer je gebruik maakt van een snelkookpan is de bereidingstijd 1/5 van de aangegeven stooftijd.
  • Tip voor een dikkere jus; haal het vlees en de groente uit de pan en kook het vocht op hoog vuur zonder deksel gedurende 10-15 minuten in tot de gewenste dikte.
  • Serveer lekker met rijst en rucola Wilt u een beetje pit aan het gerecht toevoegen? Voeg dan bij de ui en knoflook een rode peper in stukjes toe!

Eet smakelijk!