• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Kipkarbonade van de BBQ
2/3 personen
40 minuten

Kipkarbonade van de BBQ

Eén van de lekkerste stukje van de kip: de kipkarbonade. We maken de marinade zelf, dus steek de BBQ alvast maar aan! 

Goede kipkarbonade met lekker veel vlees, vraag aan de slager of hij het velletje ervan af wil halen. We maken de marinade zelf, heel makkelijk met een heerlijk eindresultaat. We bbqen eerst direct, vervolgens indirect om het lekkerste resultaat te bereiken. 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 2 personen:

  • 4 kipkarbonade van goede kwaliteit bijvoorbeeld van Tante Door kip
  • 1 tl harissapoeder
  • 1 tl chinees vijfkruidenpoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 3 el olijfolie (om te bakken)
  • Houtskool
  • Rookhout (appel of kersen)
  • Kleeffolie
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukenge-reedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). 
  • Begin een paar uur van te voren: Meng de harissapoeder, Chinees vijfkruidenpoeder, gerookte paprikapoeder en de olijfolie in een grote kom.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe aan de marinade
  • Meng de kipkarbonade door de marinade en pak ze stevig in de kleeffolie. 
  • Zorg dat de kipkarbonades stevig verpakt zitten en leg in de koelkast.
  • Haal de kipkarbonade een uur van te voren uit de koelkast.
  • Doe het rookhout in het water en week het rookhout 30 minuten in het water.
  • We gaan de kipkarbonades eerst direct BBQen. 
  • Stook de bbq op naar 190 graden, BBQ de kipkarbonades 10 minuten goudbruin, blijf bij de BBQ staan. Zorg dat de kip niet verbrand. 
  • Haal na 10 minuten de kipkarbonades van de BBQ. Bereid de BBQ voor om de kipkarbonades indirect te BBQen (110 graden).
  • Doe het rookhout op de kolen.
  • Laat ongeveer nog 30 minuten garen tot een kerntemperatuur van 70-72 graden. 
  • Serveer de kipkarbonades met een heerlijke frisse salade, friet of gebakken aardappeltjes.
  • Eet smakelijk!