Healthy quiche met kipshoarma

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een lekker quiche met veel groenten. Je kan de groenten in het recept aanhouden, maar in een quiche kunnen ook altijd de restjes groenten welke je nog in de koelkast hebt liggen. De quiche kan je lekker van te voren klaar maken, om heel eerlijk te zijn; de quiche is het lekkerst als je het gerecht van te voren maakt. De smaken trekken er dan nog beter in. De quiche kan je zowel warm als koud eten. Je kan de quiche in de koelkast bewaren voor 2-3 dagen of wat langer in de vriezer in een afgesloten bakje.   

We gebruiken gekruide kipshoarma. Het kruidenmengsel wat we gebruiken om de kipshoarma te kruiden, maken wij zelf in de slagerij. Het is een mengsel van gedroogde kruiden, zonder toevoegingen en smaakversterkers. Dit vinden wij super belangrijk! Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. Onze Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte.

slagerij van eijk healthy quiche

Ingrediënten:

  • 250 gram kipshoarma
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 zoete aardappel
  • 7 eieren
  • ½ courgette
  • 2 tl paprikapoeder
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram amandelen, ongezout
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram fetakaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast.
  3. Snij de paprika, zoete aardappel, kastanjechampignons, cour-gette, rode ui en knoflook in kleine blokjes.
  4. Fruit de ui en knoflook zachtjes 2-3 minuten.
  5. Voeg de paprika, kastanjechampignons en courgette toe en roerbak voor 3-4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  6. Bak de kipshoarma op hoog vuur om en om, voeg vervolgens de zoete aardappel toe en bak 4-5 minuten. Voeg vervolgens alles samen in één pan en voeg de paprikapoeder en peper en zout toe.
  7. Hak de amandelen grof en voeg toe aan de pan met de groenten.
  8. Kluts de eieren in een aparte kom met peper en zout door elkaar.
  9. Vet een quichevorm of ovenschaal in of bekleed deze met bakpapier.
  10. Doe het groenten mengsel in de quichevorm en giet het ei-mengsel er gelijkmatig over.
  11. Snij de fetakaas in blokjes en verdeel over de quiche.
  12. Zet de healthy quiche voor 30 minuten in de oven.
  13. Laat de quiche eerst 15-20 minuten afkoelen voordat je deze aansnijdt.
  14. Eet smakelijk!

Specificaties

  • Bereidingstijd 15 tot 30 minuten
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 3/4 personen
Slagerij
Winkel
Workshops
Workshops
Recepten
Recepten
Webshop
Webshop
Winkelwagen
Winkelwagen
0