• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.7
  • 9.7
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Healthy broodbeleg
3/4 personen
30 minuten

Healthy broodbeleg

Kipfilet en rookvlees saai op je brood? Wel nee. In onze winkel horen wij vaak van sporters of 'lijners', dat kipfilet en rookvlees saai is op brood. Maak een feestje van je belegde boterham of cracker. Ok, alleen een plakje kipfilet of rookvlees is wat saai, wat als je nu onder die kipfilet een beetje doperwtenpesto, hüttenkäse smeert of wat hummus?

We krijgen met z'n allen te weinig groenten binnen. Door de groenten te verwerken in een spread zoals de doperwtenpesto of de hummus, krijg je gelijk al wat groenten binnen en dus vitamine en mineralen. Kikkererwten bijvoorbeeld zijn super gezond, met de basis van dit hummus recept kan je eindeloos variëren. De hummus is ook lekker met bietjes of pompoen. Deze spreads combineren wij met twee van ons favoriete beleg: kiprollade en rookvlees uit eigen keuken. Deze twee beleg soorten zijn tevens 'Goud bekroond' in de internationale vakwedstrijden. 

Wij zijn de keuken ingedoken, zodat je de januari maand goed kan beginnen! Lekker healthy en toch genieten. 

Dit heb je nodig

Doperwtenpesto

  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram amandelen ongezout
  • 3 takjes basilicum Olijfolie, Peper en zout

Hummus met zongedroogde tomaatjes

  • 125 gram gedroogde kikkererwten of 250 gram uit blik (kant en klaar)
  • 3 el Tahin bio
  • 2 teen knoflook
  • Sap & rasp van 1 citroen
  • Olijfolie
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 tl Komijnpoeder
  • Peper en zout

 

  • Gebraden kiprollade of kipfilet, uit eigen keuken
  • Gebraden rosbief, uit eigen keuken
  • Rookvlees, uit eigen keuken
  • Hüttenkäse Rauwkost: komkommer, tomaatjes etc

En zo maak je het

Doperwtenpesto

  • Blancheer (kook) de doperwten in kokend water voor 5 minuten en laat uitlekken en afkoelen.
  • Bak de amandelen kort in een hete pan en laat afkoelen.
  • Doe de afgekoelde doperwten met de teen knoflook, de Parmezaanse kaas en de amandelen in een kom en mix dit met de blender fijn tot een egale massa.
  • Voeg de basilicum, 2 el olijfolie, peper en zout toe, proef af of de doperwtenpesto lekker op smaak is. Te dik? Voeg water of olie toe.

Hummus met zongedroogde tomaatjes

  • Gebruik gedroogde kikkererwten, let op deze moet je 8-12 uur laten weken, of gebruik Kikkererwten uit een blik.
  • Doe de kikkererwten, de knoflook, de tahin, de citroensap en het rasp, 2 eetlepels olijfolie, de zongedroogde tomaatjes en 2 eetlepels water in een kom en mix dit met de blender tot een egale massa.
  • Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe: paprikapoeder en de komijn poeder, proef vervolgens af met peper en zout.
  • Voeg naar smaak eventueel nog een zongedroogd tomaatje, tahin of gedroogde kruiden toe. Is de hummus te dik?
  • Voeg water of olie toe

Hüttenkäse met rookvlees of rosbief

  • Smeer rijkelijk hüttenkäse op een cracker of boterham en beleg met ons rosbief of rookvlees uit eigen keuken. Heerlijk met een cherry tomaatje, peper en zout.
  • Eet smakelijk!