• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Gevulde Varkenshaas met Parmaham & kaas
2/3 personen
40 minuten

Gevulde Varkenshaas met Parmaham & kaas

Geniet tijdens de Pasen!

Speciaal voor de Pasen hebben wij een heerlijk, maar makkelijk varkenshaas recept gemaakt. Heerlijk, omdat het stukje varkenshaas van onze Aad-van-Eijk topkwaliteit is; Makkelijk omdat ALLE INGREDIËNTEN te koop zijn bij de winkeliers van de Van Beethovenlaan.

En met onze video, hieronder, bereidt u de varkenshaas als een echte ChefKok.

Om deze video of embedded content te zien, moet je cookies accepteren.

Pas je cookievoorkeuren aan

Dit heb je nodig

Ingrediënten 2/3 personen

  • 1 (Duroc) Varkenshaas (plat geslagen door de slager)
  • 75 gram Beaufort éte kaas (geraspt)
  • 3 plakjes kweeperengelei
  • 3 el pijnboompitten geroosterd
  • 100 gram Parmaham
  • Roomboter
  • Peper & zout
  • Rolladetouw

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de varkenshaas een half uur van te voren uit de koeling.
  • Peper en zout de platgeslagen varkenshaas.
  • Bruineer de varkenshaas om en om op hoog vuur 3 minuten.
  • Leg de rolladetouwtjes op de snijplank, leg hier de plakken parmaham dakpansgewijs op. (zie filmpje voor instructies)
  • Leg de varkenshaas op de parmaham, beleg de varkenshaas met de plakjes kweeperengelei, de Beaufort éte kaas en de pijnboompitten.
  • Bindt de varkenshaas op, maak een simpel knoopje zodat de varkenshaas goed vast blijft zitten.
  • Doe de varkenshaas 20 minuten in de oven. Als u een kerntemperatuurmeter heeft: kern de varkenshaas op 58 graden voor rose.
  • Haal de varkenshaas na 20 minuten uit de oven, laat 5 minuten rusten.
  • Snij de varkenshaas in mooie plakjes.
  • De varkenshaas is lekker met eigengemaakte gebakken aardappels en een lichte groene salade.

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Hospices de Beaune, Meursault 2010, Wit