• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • échte winkel in Voorschoten
  • gratis thuisbezorgd vanaf €75
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • échte winkel in Voorschoten
  • gratis thuisbezorgd vanaf €75
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Gevulde Varkenshaas met Parmaham & kaas
2/3 personen
40 minuten

Gevulde Varkenshaas met Parmaham & kaas

Geniet tijdens de Pasen!

Speciaal voor de Pasen hebben wij een heerlijk, maar makkelijk varkenshaas recept gemaakt. Heerlijk, omdat het stukje varkenshaas van onze Aad-van-Eijk topkwaliteit is; Makkelijk omdat ALLE INGREDIËNTEN te koop zijn bij de winkeliers van de Van Beethovenlaan.

En met onze video, hieronder, bereidt u de varkenshaas als een echte ChefKok.

Om deze video of embedded content te zien, moet je cookies accepteren.

Pas je cookievoorkeuren aan

Ingrediënten 2/3 personen:

  • 1 (Duroc) Varkenshaas (plat geslagen door de slager)
  • 75 gram Beaufort éte kaas (geraspt)
  • 3 plakjes kweeperengelei
  • 3 el pijnboompitten geroosterd
  • 100 gram Parmaham
  • Roomboter
  • Peper & zout
  • Rolladetouw

Bereidingswijze:

  1. Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Haal de varkenshaas een half uur van te voren uit de koeling.
  4. Peper en zout de platgeslagen varkenshaas.
  5. Bruineer de varkenshaas om en om op hoog vuur 3 minuten.
  6. Leg de rolladetouwtjes op de snijplank, leg hier de plakken parmaham dakpansgewijs op. (zie filmpje voor instructies)
  7. Leg de varkenshaas op de parmaham, beleg de varkenshaas met de plakjes kweeperengelei, de Beaufort éte kaas en de pijnboompitten.
  8. Bindt de varkenshaas op, maak een simpel knoopje zodat de varkenshaas goed vast blijft zitten.
  9. Doe de varkenshaas 20 minuten in de oven. Als u een kerntemperatuurmeter heeft: kern de varkenshaas op 58 graden voor rose.
  10. Haal de varkenshaas na 20 minuten uit de oven, laat 5 minuten rusten.
  11. Snij de varkenshaas in mooie plakjes.
  12. De varkenshaas is lekker met eigengemaakte gebakken aardappels en een lichte groene salade.

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Hospices de Beaune, Meursault 2010, Wit

Wat is er benodigd?

  • Zie omschrijving voor de ingrediënten

En zo maak je het

  • Zie omschrijving voor de bereiding