• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.7
  • 9.7
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Gevulde pompoen met kipgehakt
3/4 personen
60 minuten

Gevulde pompoen met kipgehakt

In dit recept vullen pompoen met kipgehakt, linzen, feta en spinazie. Een lekker en healthy recept met mager kipgehakt. Wij gebruiken een flespompoen. De schil van een flespompoen kan je opeten. Wist je dat pompoen super gezond is, rijk aan vezels, vol met antioxidanten en zorgt voor een mooie huid? Genoeg redenen om met dit recept aan de slag te gaan :-)

We combineren de pompoen met spinazie en linzen. We gebruiken een blikje bio linzen, lekker en makkelijk. Het kipgehakt kan je kant en klaar kopen. Je kan het kipgehakt ook zelf maken van kipdijvlees. In de keukenmachine maal je 2 x 30 seconde de kippendij. Wij gebruiken kippendij, omdat deze lekker mals blijven. 

Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De kippen zijn van het Tante Door ras. De kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat proef je! 

 

Om deze video of embedded content te zien, moet je cookies accepteren.

Pas je cookievoorkeuren aan

 

Dit heb je nodig

  • 250 gram kipgehakt (of 2 kippendijen gemalen in de keukenmachine)
  • 1 grote of 2 kleine flespompoen
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 150 gram feta in blokjes
  • 160 gram bio linzen (blikje)
  • 200 gram verse spinazie 
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 2 tl 5 spices kruiden
  • 2 tl komijn poeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gram amandelen, gehakt 
  • Olijfolie, peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snij de pompoen doormidden en haal de pitjes eruit.
  • Meng 3 eetlepels olijfolie met peper, zout, 1 theelepel 5 spices kruiden en 1 theelepel met komijnpoeder. Smeer de pompoen in met het olijfolie mengsel. 
  • Zet de pompoen in de oven voor 30 minuten.
  • Maak ondertussen het mengsel: fruit de ui en knoflook met peper en zout voor 4 minuten zachtjes. 
  • Na 4 minuten voegen we het kipgehakt toe en rul dit gaar. 
  • Voeg 1 tl 5 spices, 1 tl paprikapoeder en 1 tl komijnpoeder toe en roer het geheel door elkaar. 
  • Voeg vervolgens de spinazie en linzen en roerbak voor 3-4 minuten. 
  • Bak ondertussen de amandelen in een andere pan bruin. 
  • Check na 30 minuten of de pompoen zacht is. Is de pompoen nog iets te hard? Zet de pompoen nog even terug in de oven voor 10 minuten.
  • Hol de pompoen iets uit, zodat je de vulling goed kan verdelen. Doe het vruchtvlees in de pan bij het mengsel. 
  • Vul de pompoenen met het mengsel en doe de fetablokjes op het mengsel. Wanneer er mengsel over is, verwarm dit apart in de oven om straks naast de pompoen te serveren.
  • Doe de gevulde pompoen 20 minuten in de oven.
  • Serveer de gevulde pompoen met de granaatappelpitjes en de amandelen
  • Eet smakelijk!